Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

3 Νοε 2012

#rbnews 2.9: «Πώς γίναμε έτσι; Πότε γίναμε έτσι; Γιατί γίναμε έτσι;»

Στην ένατη εκπομπή #rbnews, ο @Galaxyarchis με τους Χρήστο Σύλλα και @inflammatory παίρνουν συνέντευξη από τον Μακί Μαρσέιγ, καθηγητή στο Ανοικτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά. Ενώ πήγαν να καλύψουν τις καταγγελίες βασανισμού κρατουμένων μεταναστών στην Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά, τελικά το "ρεπορτάζ" ήταν αλλού. Στην ίδια τη ζωή...
Οι συνθήκες συμβίωσης ημεδαπών και αλλοδαπών στην κοινωνία των δυτικών προαστίων δοκιμάζονται έντονα από την οικονομική κρίση. "Μυστήριοι" μαυροφορεμένοι τύποι δασκαλεύουν παιδιά στις πλατείες. Οι πολίτες, ελλείψει άλλης "τροφής", τρέφονται με ρατσισμό, φοβίες και μίσος. Κι όλοι αναρωτιόμαστε: «πώς γίναμε έτσι; πότε γίναμε έτσι; γιατί γίναμε έτσι;»
Στο στούντιο, σχολιάζουμε τη συνέντευξη μαζί με τον Σαχ. Έναν Πακιστανό μετανάστη που ζει στην Ελλάδα από τα δεκαπέντε του και παρά τις σκληρές συνθήκες διαβίωσης, επιμένει ότι θέλει να συνεχίσει να ζει ανάμεσα σε Έλληνες.
Τέλος, ο @Doleros μας μεταφέρει την πορεία προς το "Μνημόνιο 3" και την εικόνα διάλυσης στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από μία ακόμη 48ωρη γενική απεργία εν όψει της ψήφισης νέων μέτρων.

Επανόρθωση: Στην εκπομπή ακούγεται -από λάθος- ότι η καταγγελία για βασανισμό αφορούσε το Α.Τ. Νίκαιας. Το σωστό είναι ότι έγιναν στην Διεύθυνση Αστυνομίας Πειραιά.

Ακούγονται τα κομμάτια:
1. Τα ξένα χέρια (Imam Baildi)
2. Release (Afrocelt Sound System & Sinead O'Connor)
3. Get the money (Goran Bregovic & Iggy Pop)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου