Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

5 Νοε 2012

Το νέο Μνημόνιο και τα συνοδευτικά του κείμενα

Κατατέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην Βουλή το σχέδιο νόμου του «Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016» ή όπως το γνωρίζουμε όλοι το «τρίτο Μνημόνιο».
Το Μνημόνιο ΙΙΙ αποτελείται από ένα και μόνο άρθρο μέσα στο οποίο συμπεριλαμβάνονται τα δημοσιονομικά μέτρα, τα προαπαιτούμενα δηλαδή που έχει ζητήσει η τρόικα για να εκταμιευθεί η δόση των 31,5 δισ. ευρώ, επί της ουσίας. Επίσης συμπεριλαμβάνονται τα εργασιακά θέματα. Η συμπερίληψη των εργασιακών είναι ο λόγος που τελικά η ΔΗΜ.ΑΡ. θα καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο. Όπως έχει δηλώσει τόσο ο Φώτης Κουβέλης όσο και άλλα στελέχη του κόμματος, αν δεν υπήρχαν οι διατάξεις των εργασιακών οι βουλευτές θα ψήφιζαν όλα τα άλλα μέτρα του νομοσχεδίου.

Παρακάτω παραθέτουμε το κείμενο του Μνημονίου ΙΙΙ καθώς και όλα τα συνοδευτικά κείμενα. Σε αυτή την ανάρτηση δεν αναλύουμε ούτε σχολιάζουμε τις διατέξεις του πολυνομοσχεδίου, κάτι που θα πράξουμε σε επόμενες αναρτήσεις μας.

Α. Το κεντρικό κείμενο του Μνημονίου ΙΙΙ υπό τον τίτλο: «Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016-Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του ν. 4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016»

Β. Η Αιτιολογική Έκθεση στο Σχέδιο Νόμου του Μνημονίου ΙΙΙ

Γ. Ο Πίνακας των τροποποιούμενων και καταργούμενων διατάξεων από το Μνημόνιο ΙΙΙ

Δ. Η Έκθεση Αξιολόγησης των Συνεπειών του Μνημονίου ΙΙΙ

Ε. Η Οικονομική Έκθεση Συνεπειών και Επιβαρύνσεων στον Προϋπολογισμό

ΣΤ. Η Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους

Ζ. Η Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου