Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

14 Οκτ 2012

#rbnews 2.6: Ρατσισμός, εθνικισμός και... Άγιο Πνεύμα

Στην έκτη εκπομπή της δεύτερης σεζόν #rbnews, ο @Galaxyarchis, με αφετηρία τις πρόσφατες "αναζητήσεις" αλλοδαπών νηπίων από τη Χρυσή Αυγή, κάνει μία αναδρομή σε πανομοιότυπες δηλώσεις και ερωτήματα πολιτικών του δημοκρατικού κοινοβουλευτικού τόξου. Επίσης κάνει μία ανασκόπηση της ημέρας που η "Σιδηρά Κυρία" της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Άγκελα Μέρκελ, πάτησε για 6 ώρες το πόδι της σε μία "σιδερόφραχτη" Αθήνα. Την ίδια ημέρα που ο Τέρενς Κουικ ανακαλύπτει την αστυνομική καταστολή και τα χημικά. Στη συνέχεια, ρίχνει φως στις καταγγελίες για βασανισμούς στη ΓΑΔΑ, όπως τις μαθαίνουμε στην Ελλάδα, μέσω... Αγγλίας.
Η εκπομπή κλείνει με τα πρόσφατα γεγονότα στο Χυτήριο, όπου παραθρησκευτικές οργανώσεις με τη συμμετοχή βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν ανενόχλητοι σε συντελεστές και θεατές του "βλάσφημου" έργου Corpus Christi. Παράλληλα, ο @Doleros με το "δεκάλεπτό" του, μας γυρνά 25 χρόνια πίσω, όταν οι ίδιες παραθρησκευτικές οργανώσεις είχαν κηρύξει θρησκευτικό πόλεμο στην ταινία "Ο Τελευταίος Πειρασμός" του Μ.Σκορτσέζε, βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Ν.Καζαντζάκη..


Ακούγονται τα κομμάτια:
1. Idiots rule (Janes Addiction)
2. The new pollution (Beck)
3. Police and Thieves (The Clash)
4. Soundtrack του Τελευταίου Πειρασμού (Peter Gabriel)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου