Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

22 Ιουλ 2012

Ιδιωτικοποιήσεις ΔΕΚΟ και "κοινή γνώμη"

Στο στούντιο του radiobubble οι @galaxyarchis και @irategreek αναλύουν τον τρόπο με τον οποίο "εκπαιδεύεται" η κοινή γνώμη, ώστε να θεωρεί τις ιδιωτικοποιήσεις των εταιρειών κοινής ωφέλειας ως αναγκαίο... καλό, τόσο για τον εξορθολογισμό του κράτους και των δαπανών του, όσο όμως και για τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς όλους τους πολίτες.

Ποιος είναι όμως ο πραγματικός λόγος που η κυβέρνηση σπεύδει να βγάλει στο σφυρί τις ΔΕΚΟ;



Ο βασικός ορισμός μίας δημόσιας εταιρείας κοινής ωφέλειας, ο ρόλος της και η διαστροφή του μέσω των "οικονομοτεχνικών προτεραιοτήτων". Οι ΔΕΚΟ που λειτουργούν εδώ και χρόνια ως ιδιωτικές εταιρείες και τα μικτά σχήματα διαχείρισης και χρηματοδότησης, που και αφήνουν σε δεύτερο ρόλο την κοινή ωφέλεια και καταλήγουν να μην είναι ούτε καν οικονομικά επωφελή. Κακοδιαχείρηση, κακές υπηρεσίες και ακόμη χειρότερες... εκποιήσεις: το πρόσφατο παράδειγμα της παραχώρησης τεσσάρων αεροπλάνων της Ολυμπιακής, για ευτελές αντίτιμο. 

Στην εκπομπή αναλύουμε όλα αυτά, καθώς και το ρόλο των ΜΜΕ στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης, ώστε να αγνοεί τις πραγματικές προτεραιότητες και να αποδέχεται τους υποδεικνυόμενους μονόδρομους.


1 σχόλιο:

  1. Αν θέλετε δείτε κι αυτό... Η ιστορία κρατάει απ' τα παλιά...
    http://www.dailymotion.com/video/xs9qoy_iyyyyyyyyyyyyy-yyyyy-yyyy-yyyyyy_news

    ΑπάντησηΔιαγραφή