Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

14 Ιουλ 2012

Γ. Βαρουφάκης: «Θα τα ξεπουλήσουμε όλα σε ένδειξη καλής θέλησης»

Στα πλαίσια μίας μεγάλης συνέντευξης για το μέλλον της ευρωζώνης και ειδικότερα της ελληνικής οικονομίας, που έδωσε ο γνωστός οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης στην Ντόρα Οικονομίδη (@IrateGreek), διατυπώθηκαν ορισμένα ερωτήματα σχετικά με το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων που ξεκινά να εκπονεί η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη.

Ο κ. Βαρουφάκης περιέγραψε με μελανά χρώματα τα αποτελέσματα του σχεδίου ιδιωτικοποιήσεων, καθώς θεωρεί ότι δεν εντάσσονται σε κάποιο συγκεκριμένο αναπτυξιακό σχέδιο, αλλά αποτελούν μέρος ενός "δοσμένου στόχου από τους δανειστές" αποκλειστικά και μόνο "για να μαζευτούν 50 δισ. ευρώ". Με την παραδοχή ότι "κανένας σοβαρός επιχειρηματίας δεν επενδύει σε μία χώρα που τελεί υπό κατάρρευση", συμπεραίνει ότι ούτε το ποσόν πρόκειται να συγκεντρωθεί. Για τις δε κερδοφόρες ΔΕΚΟ, αυτές δηλαδή που αποκαλούνται "φιλέτα", όπως ο ΟΠΑΠ και η ΔΕΗ, η πώλησή τους για αναμενόμενα ευτελή ποσά θα αποτελέσει ζημιά για το μέλλον της εθνικής οικονομίας. Τέλος, περιγράφει τη δυσκολία επανάκτησης ιδιωτικοποιημένων επιχειρήσεων στο ευρωπαϊκό περιβάλλον, αλλά και αποσαφηνίζει ορισμένους μύθους που έχουν αναπτυχθεί γύρω από την πεποίθηση ότι "στις ΗΠΑ τα πάντα είναι ιδιωτικά"

Ακούστε τη συνέντευξη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου