Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

7 Ιουν 2012

Επίθεση Κασιδιάρη σε Δούρου και Κανέλλη on camera


Πανελλήνιο σοκ προκάλεσε η απίστευτη σωματική και λεκτική επίθεση του, κατά τα άλλα, εκπροσώπου τύπου της Χρυσής Αυγής, κ. Κασιδιάρη μπροστά στις κάμερες στη Λιάνα Κανέλλη και τη Ρένα Δούρου, το πρωί στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη.
Ο, ανάμεσα σε άλλα υπόδικος για εγκλήματα του κοινού ποινικού κώδικα, που πέρασε με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής τις πύλες του Κοινοβουλίου, χτύπησε στο πρόσωπο κατ’ επανάληψη τη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάννα Κανέλλη, ενώ νωρίτερα έριξε ένα ποτήρι νερό στη Ρένα Δούρου, που, πιθανότατα, γλύτωσε τις γροθιές του μόνο και μόνο επειδή καθόταν σε απόσταση από αυτόν.
Ο έστω και για ένα 48ωρο βουλευτής με το ξυρισμένο κεφάλι επιτέθηκε νωρίτερα φραστικά στις δύο κυρίες, αποκαλώντας την Λ. Κανέλλη “παλιοκουμούνι” τη δε Ρένα Δούρου “νούμερο” και “ρουφιάνο”.
Το επεισόδιο, ενδεικτικό του πού μπορούν να φτάσουν οι "ιδεολόγοι" της νεοναζιστικής οργάνωσης που κατηγορούνται ήδη για σωρεία ένοπλων επιθέσεων εναντίων μεταναστών (πόσω μάλλον όταν δεν γράφουν οι κάμερες, ) έρχεται μόλις λίγες ώρες μετά τη συνέντευξη του"αρχηγού" Μιχαλολιάκου (καταδικασμένου για τυφλές βομβιστικές επιθέσεις σε κινηματογράφους) στη ΝΕΤ όπου ορκιζόταν ότι αποδοκιμάζει τη βία και το κόμμα του δεν έχει σχέση με επιθέσεις.
Το ΚΚΕ χαρακτήρισε τραμπούκικη την επίθεση και υπογράμμισε: “Τα ναζιστικά μορφώματα αντιμετωπίζονται από τον ίδιο το λαό, με την ισχυροποίηση και ριζοσπαστικοποίηση του εργατικού λαϊκού κινήματος. Μόνο ένα τέτοιο κίνημα ρήξης και ανατροπής μπορεί να εξουδετερώσει οριστικά τέτοιες οργανώσεις που είναι ένα μαστίγιο του ίδιου του συστήματος”.
Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του δήλωσε ότι η επίθεση “έδειξε σε δημόσια θέα αυτό που ήταν ευρέως γνωστό. Το πραγματικό πρόσωπο αυτής της εγκληματικής οργάνωσης” ενώ δήλωσε ότι “δεν θα συμμετέχουμε σε καμία δημόσια συζήτηση που θα βρίσκεται εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής και θα θέσουμε και το θέμα στη διακομματική επιτροπή”.

Η Δημοκρατική Αριστερά σχολίασε: “Μετά τις επιθέσεις στους μετανάστες, ήρθε η σειρά και των εκπροσώπων του ελληνικού λαού. Είναι ο δρόμος που ακολούθησαν τα τάγματα εφόδου του Χίτλερ. Η αυτονόητη σύλληψη του Κασιδιάρη δεν αρκεί. Πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο της Χρυσής Αυγής”.
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος είπε: “Η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της αντιδρά και πρώτα απ’ όλα πρέπει να αντιδράσουν εκείνοι οι οποίοι έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης για να μπουν στη Βουλή οι μπράβοι ναζιστές που υπηρετούν μόνο την αποσταθεροποίηση της χώρας και οδηγούν τη χώρα σε εμφύλια σύρραξη”.
“Κύριος εχθρός των φασιστών είναι η Αριστερά, αλλά και κάθε κομμάτι της κοινωνίας που είναι ανυπεράσπιστο. Ποτέ η εξουσία”, επισήμανε εύστοχα με ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι μεταξύ άλλων αναφέρουν: “Ο υπόδικος Η. Κασιδιάρης με την επίθεσή του στις κυρίες Κανέλλη και Δούρου ανέδειξε  με τον πιο έμπρακτο τρόπο την ιδεολογία που πρεσβεύει το κόμμα του και έβαλε στις οθόνες μας την πολιτική αλλά και τη σεξιστική βία από τα σκοτεινά σοκάκια των γειτονιών μας. Δεν είναι τυχαίο ότι επιλέγει ως στόχο τις γυναίκες όπως έκανε και την προηγούμενη εβδομάδα με την επικεφαλής της προεκλογικής μας εκστρατείας Ιωάννα Κοντούλη”.
Η συνεργασία ΚΚΕ (μ-λ) – Μ-Λ ΚΚΕ σημείωσε πως “αντιλαμβάνεται πλέον και ο τελευταίος αφελής ότι αν τέτοιες επιθέσεις γίνονται σε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή, αυτά που συμβαίνουν με τις δολοφονικές ενέργειες των συμμοριών της Χρυσής Αυγής εναντίον ελλήνων και αλλοδαπών στο ημίφως ή στα σκοτάδια της ενημέρωσης και της νύχτας είναι δεκάδες φορές χειρότερα”.
Το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών σχολίασε με ανακοίνωσή του: “Η ακραία αυτή πράξη του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής στη  εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤΕΝΝΑ  σήμερα το πρωί, καταδεικνύει ότι όλα αυτά τα σκουλήκια που ψυχορραγούν μέσα στα απόνερα  που άφησε ο γερμανικός ναζισμός του περασμένου αιώνα αλλά και τα ευρωπαϊκά φασιστικά κόμματα του τωρινού, επιμένουν να χτυπούν την ελληνική κοινωνία χωρίς να κρατούν ούτε καν τους τύπους”.
Να συλληφθεί ο Ηλίας Κασιδιάρης με την αυτόφωρη διαδικασία, έδωσε εντολή στην αστυνομία η προϊσταμένη της εισαγγελίας Ελένη Ράικου, για το αδίκημα της απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης. Αναλυτικότερο ρεπορτάζ στο press project.
Το βίντεο της επίθεσης από την ιστοσελίδα του Αντέννα, αφού η ανάρτηση στο youtube που δημοσιεύσαμε νωρίτερα “κατέβηκε” πολύ γρήγορα, προφανώς μετά από συστηματική αντίδραση των Χρυσαυγιτών.



Μετά την επίθεση και αφού ο Κασιδιάρης διέφυγε, στο στούντιο συνέβησαν αυτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου