Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

22 Ιουν 2012

Τζαβέντ Ασλάμ: «Ανοιχτή συνεργασία των φασιστών με Αστυνομία»

Μετά την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη βουλή, παρατηρείται κατακόρυφη αύξηση των δολοφονικών επιθέσεων εναντίον μεταναστών. Καθημερινές είναι οι καταγγελίες για επιθέσεις σε πολλές περιοχές της χώρας με κοινά χαρακτηριστικά, όπως η εκτέλεσή τους από ομάδες κρανοφόρων και η χρήση μαχαιριών και ρόπαλων. Το κυριότερο, η εκδήλωση των φαινομένων αυτών σε δημόσιους χώρους, όπως για παράδειγμα οι σταθμοί τρένων. Πιο πρόσφατο παράδειγμα, η επίθεση με μαχαίρι από ομάδα  ακροδεξιών της Χρυσής Αυγής στο σταθμό "Αττική", μπροστά στα μάτια (αδιάφορου) υπαλλήλου security.

Με πρωτοβουλία της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (KEΕΡΦΑ) και της πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος, δόθηκε συνέντευξη τύπου ειδικά για το θέμα αυτό, χθες Πέμπτη 20 Ιουνίου. Μετανάστες από το Πακιστάν και την Αίγυπτο κατάγγειλαν τις επιθέσεις που δέχτηκαν από ομάδες της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, τη Νίκαια και τη Κόρινθο.

Σύμφωνα με τον Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρο της Πακιστανικής  Κοινότητας Ελλάδος:
«Είναι τόσο ανοιχτή η συνεργασία των φασιστών με Αστυνομία ώστε γίνονται μπροστά στα μάτια  τους  επιθέσεις και ξυλοδαρμοί και δεν συλλαμβάνουν κανένα. Οι αστυνομικοί διώχνουν όσους πάνε να καταθέσουν μηνύσεις».
Επίσης, καταγγέλθηκε η περίπτωση  μετανάστη  που πήγε να αναφέρει επίθεση από τη Χρυσή Αυγή στο ΑΤ  Κορίνθου, όπου οι  αστυνομικοί  του ζήτησαν να καταθέσει ότι τον χτύπησε άλλος μετανάστης!

Ακολουθεί το βίντεο της Συνέντευξης Τύπου:




Η ΚΕΕΡΦΑ καλεί σε Πανελλαδική σύσκεψη το Σάββατο 30 Ιουνίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθήνας, προκειμένου να δοθεί «απάντηση από τη μεριά του μαζικού κινήματος στις φασιστικές προκλήσεις, στη συνεργασία των νεοναζί με την Αστυνομία»

Επικοινωνία: Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ 6932828964, Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος Ένωση Μεταναστών Εργατών, 6955295322

@Galaxyarchis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου