Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

10 Μαΐ 2012

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ: Monsanto

H Monsanto είναι ταυτισμένη με την Παγκόσμια διατροφική αλυσίδα μεταλλαγμένων. Τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα ξεκινούν με κάθε καλή πρόθεση και προοπτική να φτάσουν στο πιάτο μας με όλα τα θρεπτικά συστατικά τους και χωρίς παρενέργειες. Ή μήπως όλο αυτό είναι ένα τεράστιο ψέμμα;

 





Η πολυεθνική εταιρία γεωργικής βιοτεχνολογίας Monsanto, είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός γενετικά τροποποιημένων σπόρων στον κόσμο -παρέχει στο 90% του παγκόσμιου χάρτη την τεχνολογία των γενετικά τροποποιημένων σπόρων- και του ζιζανιοκτόνου Roundup που περιέχει “glyphosate”.

Το Current Microbiology κυκλοφόρησε μια έκθεση σχετικά με την ουσία glyphosate, η οποία δημιουργήθηκε από την Monsanto (εταιρία που δημιούργησε και την «υγιεινότατη» ασπαρτάμη).Η έρευνα αποκαλύπτει πως η ουσία glyphosate αλλοιώνει και καταστρέφει μικροοργανισμούς του εδάφους, γεγονός που επηρεάζει και την υγεία των φυτών αναπτύσσονται σε αυτό. Σύμφωνα με την έκθεση, ορισμένα βακτήρια έχουν εξαφανιστεί από περιοχές όπου ψεκάστηκαν με αυτό.

Επίσης η χρήση του έχει κάνει να εμφανίζονται τεράστια αγριόχορτα, πράγμα που σημαίνει ότι οι αγρότες με τη σειρά πρέπει να χρησιμοποιούν όλο και μεγαλύτερες ποσότητες του προϊόντος. Ως αποτέλεσμα, το έδαφος θα καταστεί άγονο για τις μελλοντικές γενιές.

Όμως το χειρότερο είναι πως δεν έχει διερευνηθεί ακόμα το τι σημαίνει αυτό σε παγκόσμια κλίμακα.
 Υπάρχουν φόβοι ότι η χρήση του σκοτώνει οργανισμούς των οποίων η απομάκρυνση από την οικολογική αλυσίδα μπορεί να έχει πολύ σοβαρές συνέπειες.

Αλλά αυτό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Τι συμβαίνει με την ουσία glyphosate που εξαπλώνεται σαν επιδημία κάτω από το χώμα, στα υπόγεια ύδατα και στη συνέχεια τρέχει στα ποτήρια μας μέσα από τις βρύσες των σπιτιών; Και δεν είναι μόνο αυτό αφού σχεδόν όλα τα δείγματα βροχής που έχουν εξεταστεί τουλάχιστον στις ΗΠΑ περιέχουν glyphosate.

Έρευνες έχουν προειδοποιήσει ότι η ουσία glyphosyte μπορεί να είναι καρκινογόνα, να ευθύνεται για μείωση της γονιμότητας και αύξηση του καρκίνου επειδή είναι γογονοτοξικό και καταστρέφει την αλυσίδα του DNA. Τα σούπερ αγριόχορτα που μεγαλώνουν με ρυθμό πολυβόλου μετά τους ψεκασμούς ήδη κάνουν πάρτι πάνω σε εκατομμύρια εκτάρια στις ΗΠΑ, την Αργεντινή, την Αυστραλία, τη Βραζιλία, τη Χιλή, την ΕΕ και τη Νότια Αφρική.

Τον προηγούμενο μήνα μια ομάδα βιοκαλλιεργητών και διανομέων σπόρων άσκησαν έφεση στην Monsanto αμφισβητώντας τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας και τις τεχνολογίες της. Η ίδια ομάδα είχε μηνύσει την εταιρία το 2011 επιδιώκοντας να σταματήσει η Monsanto
 να κάνει μηνύσεις στους καλλιεργητές που την… μηνύουν όταν μολύνονται οι σοδιές τους από το πατενταρισμένο υλικό τους.

Η εταιρία έχει κάνει 144 μηνύσεις εναντίων αγροτών κατηγορώντας τους πως χρησιμοποιούν τις τεχνολογίες της -και τις έχει κερδίσει όλες. Το δικαστήριο δεν φαίνεται θέλει να λάβει υπόψην του το απλό γεγονός πως ζώα όπως αρουραίοι, χήνες, γουρουνάκια και σκίουροι, ούτε που αγγίζουν τα ψεκασμένα όταν τους δοθεί η επιλογή.

Εμείς γιατί να τα τρώμε;

Πηγές: Greenpeace, realnews24NaturalNews, doctv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου