Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

10 Μαΐ 2012

Ανοιχτή επιστολή προς Βασίλη Καζούλη, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και Διονύση Σαββόπουλο από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Βρυξελλών


                                                                                              Βρυξέλλες, 10 Μάη 2012

Ανοιχτή επιστολή της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Βρυξελλών

Προς

Βασίλη Καζούλη, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και Διονύση Σαββόπουλο

Μάθαμε με έκπληξη τη συμμετοχή σας στη φιέστα "12 ώρες για την Ελλάδα" που οργανώνεται στις 16 Μάη στις Βρυξέλλες από "πολίτες διαφόρων εθνικοτήτων" (δηλαδή, γραφειοκράτες της ΕΕ) με στόχο "να καταπολεμήσουν τα στερεότυπα" και να στείλουν χρήματα στο Χαμόγελο του Παιδιού. Η φιέστα αυτή διαφημίζεται εδώ και ένα μήνα, και από διαύλους της Ελληνικής Κοινότητας Βρυξελλών, ως εκδήλωση συμπαράστασης στον ελληνικό λαό. Κουβέντα δε λέγεται φυσικά για το ποιος προκάλεσε τη μιζέρια του ελληνικού λαού και τι θα τον βγάλει από αυτήν, εκτός από την ανάγνωση των ομηρικών επών και τα ψίχουλα της φιλανθρωπίας των ευρωκρατών.

Και αναρωτιόμαστε:


Πού ήταν οι ιθύνοντες της Ελληνικής Κοινότητας και οι ευρωϋπάλληλοι φίλοι τους, όταν η πρωτοβουλία αλληλεγγύης Βρυξελλών οργάνωνε σειρά εκδηλώσεων για τη στήριξη των απεργών της Ελληνικής Χαλυβουργίας;

Πού ήταν, όταν ενημερώναμε τους Βέλγους εργαζομένους, ΜΚΟ, και το κίνημα των αγανακτισμένων για την κατάσταση στην Ελλάδα, και προσπαθούσαμε να συμβάλουμε στο χτίσιμο πραγματικού κινήματος αλληλεγγύης μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών;

Πού ήταν στις δεκάδες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και συμπαράστασης που οργάνωσε η Πρωτοβουλία σε αλληλεγγύη με τον ελληνικό λαό;

Πού ήταν στην προβολή που οργάνωσε η Πρωτοβουλία, της προφητικής ταινίας του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, "Μέρες του '36";

Μήπως ασχολούνταν απλά με την οργάνωση πανηγυριών και επιχειρήσεων επικάλυψης των ευθυνών τους;

Αυτοί που κόπτονται τώρα να βελτιώσουν την εικόνα της χώρας, επικαλούμενοι τον Όμηρο και το αρχαίο μας παρελθόν, είναι οι ίδιοι που έχουν κάνει τη δημοκρατία σκουπίδι, και που, όταν έρχονται στις Βρυξέλλες υπουργοί και υφυπουργοί, τους κρύβουν και τους φυγαδεύουν από τις πίσω πόρτες, μην τυχόν και βρεθούν αντιμέτωποι με τους Έλληνες του Βελγίου (όπως έγινε με την κ. Χριστοφιλοπούλου στα γραφεία της Ελληνικής Κοινότητας Βρυξελλών).

Σας καλούμε, κάνοντας επίκληση της μακράς σχέσης κάποιων από εσάς με την Αριστερά, να μην δώσετε συγχωροχάρτι με την παρουσία σας σε αυτούς που βάζουν πλάτη στη φτωχοποίηση της μεγάλης μάζας του ελληνικού λαού, όψιμους ευρωκράτες φιλέλληνες και Έλληνες αγωνιστές, οι οποίοι καλά θα κάνουν να πάρουν τις ενοχές τους και τις επιχειρήσεις μακιγιαρίσματος των ευθυνών τους και να σωπάσουν.

Γιατί τα νοσοκομεία που κλείνουν, τα σχολεία που μένουν χωρίς εκπαιδευτικούς και βιβλία, οι άνθρωποι που αυτοκτονούν κατά δεκάδες στην Ελλάδα, δεν θα σωθούν από μία συναυλία και τις 12 ώρες τους, αλλά από την αλλαγή της πολιτικής στην Ελλάδα και την αποδέσμευσή της από δεσμά των Μνημονίων και της Τρόικας. Και το μόνο που δεν θέλουν οι κύριοι διοργανωτές της φιέστας της 16ης Μάη είναι ακριβώς αυτό.


Σας καλούμε να αναθεωρήσετε τη συμμετοχή σας στο γεγονός της 16 Μαϊου και σας περιμένουμε σε εκδηλώσεις συμπαράστασης των απεργιών και των πρωτοβουλιών βάσης στην Ελλάδα, μαζί με Βέλγους αγωνιστές.

Με εκτίμηση,

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Βρυξελλών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου