Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

18 Μαΐ 2012

Aπέλαση δημοσιογράφου αλβανικής καταγωγής, μετά από 20 χρόνια διαμονής στην Ελλάδα

Μετά από είκοσι χρόνια διαμονής στην Ελλάδα, και με το αιτιολογικό της απόκλισης από το "απαιτούμενο όριο ενσήμων" κατά την περίοδο 2007-08, ο αλβανικής καταγωγής δημοσιογράφος, αλλά και μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Νίκο Άγκο, απελαύνεται από τη χώρα. Ο δημοσιογράφος είχε την τελευταία περίοδο βρεθεί στο επίκεντρο λόγω της αρθρογραφίας του σχετικά με την άνοδο της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, ενώ είχε καταγγείλει ότι δεχόταν απειλές γι' αυτήν του τη δράση.

Ακολουθεί το σχετικό κείμενο του κ. Άγκο:

"Σ'ευχαριστώ Ελλάδα"
Συμπλήρωσα 20 χρόνια στην Ελλάδα και μπήκα αισίως στο εικοστό πρώτο. Εργάστηκα σε διάφορες δουλειές και μετά από πολύ κόπο και πολύ διάβασμα, έκανα το όνειρό μου πραγματικότητα, έμαθα την ελληνική γλώσσα, κυρίως να γράφω, και σήμερα είμαι δημοσιογράφος στα ελληνικά ΜΜΕ. Σε πιο βαθμό καταφέρνω να κάνω καλή δημοσιογραφία, το κρίνετε εσείς και αυτοί που διαβάζουν αυτά που γράφει η ταπεινότητά μου. Μεγαλώνω δυο κόρες που σήμερα είναι 18,5 και 17,5 ετών. Η μεγάλη ήρθε 5 μηνών, η μικρή γεννήθηκε στην Ελλάδα και δεν γνώρισε άλλη χώρα.  Προσέφερα λίγα η πολλά αλλά πάντως, δούλεψα και δουλεύω τίμια. Ποτέ και για κανένα λόγο, δεν απασχόλησα τις Αρχές της χώρας. Αφοσιώθηκα στο επάγγελμά μου αλλά και στην προσφορά υπέρ των δικαιωμάτων του Ανθρώπου.  Αυτά με εκφράζουν, αυτά κάνω. Η άνοδος της Χρ. Αυγής και οι απειλές που λαμβάνω για τη ζωή μου, συνέπεσαν με κάτι άλλο άσχημο. Δεν ξέρω αν αυτό το δεύτερο είναι το ίδιο με το πρώτο αλλά σίγουρα με πονά περισσότερο. Σήμερα, το ελληνικό κράτος, με ειδοποίησε ότι εντός 30 ημερών, πρέπει να εγκαταλείψω την Ελληνική Επικράτεια, επειδή το έτος 2007-2008, περίοδο την οποία είχα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας, δεν μπόρεσα να συγκεντρώσω τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων για να ανανεώσω την άδεια παραμονής. Είχα γράψει κάποτε ένα άρθρο με θέμα "Σου χρωστάω ένα ευχαριστώ, Ελλάδα", το ίδιο μπορώ να επαναλάβω και σήμερα αλλά γεμάτος πίκρα: Σ'ευχαριστώ Ελλάδα!

Niko Ago

 

4 σχόλια:

  1. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, εμείς οι πολίτες, το Δίκτυο, ή δεν ξέρω ποιος, για να εμποδίσουμε αυτή την αποπομπή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ξεφτιλες.. να η ελλαδα σας!!!!! ελπιζω να ερθει και η δικη σας η ωρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειναι απιστευτο και απαράδεκτο. Κάτι τέτοια με κάνουν να ντρέπομαι που είμαι Ελληνίδα. Σίγουρα δε μπορεί να γίνει κάτι? Από τα μέσα που δουλεύει ο Niko Ago σήμερα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @kaspervek Ναι μπορούμε κι έχει προκληθεί διεθνής κατακραυγή. Κοινοποιούμε, σχολιάζουμε και στοTwitter χρησιμοποιούμε το hashtag: #KeepNikoAgo (το στέλνουμε και στην Αστυνομία, στον Πρωθυπουργό κλ κλ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή