Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

30 Απρ 2012

E.E: Μποϋκοτάρει το Euro 2012 εξαιτίας της υπόθεσης Τιμόσενκο


Δεν πρόκειται να μεταβεί στην Ουκρανία για το Euro 2012 ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, εκτός αν υπάρξει μια ισχυρή βελτίωση στα ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων που επικρατούν εκεί. 


Αρκετοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι μεταξύ των οποίων και η Επίτροπος για θέματα Δικαιοσύνης Βίβιαν Ρέντινγκ, εξέφρασαν την άρνησή τους να μην παρευρεθούν στο ευρωπαϊκό πρωταθλήμα ποδοσφαίρου 2012 που συνδιοργανώνουν Πολωνία και Ουκρανία.


Ήδη, ακτιβιστές έχουν προβεί σε κάλεσμα για διαμαρτυρίες κατά της Ουκρανικής κυβέρνησης για την επτάχρονη φυλάκιση που επιβλήθηκε στην πρώην πρωθυπουργό της χώρας Γιούλια Τιμόσενκο.
Η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, το περασμένο Σαββατοκύριακο, έκανε ανοιχτό κάλεσμα σε κυβερνητικούς αξιωματούχους να μποϋκοτάρουν τα παιχνίδια.

Την ίδια στιγμή, το περιοδικό Der Spiegel ανέφερε ότι η Μέρκελ θα απουσιάσει από τα παιχνίδια ενώ, σύμφωνα πάντα με το περιοδικό, είπε στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να διατηρήσουν αυτήν την τακτική, εκτός και αν η Τιμοσένκο αφεθεί ελεύθερη και ζητήσει άσυλο στο εξωτερικό. Με τη σειρά του, ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε στο πρακτορείο Ιnterfax: «θέλω να πιστεύω πως πρόκειται για ένα πλαστό δημοσίευμα».


Με πληροφορίες από Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου