Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

5 Μαρ 2012

Κορτζίδης: Δεν εγκαταλείπουμε ούτε σπιθαμή από τους χώρους του Ελληνικού


Αναδημοσίευση από τα Ενθέματα της Αυγής

Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού το οποίο κινείται στη λογική του ξεπουλήματος, στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής καταλήστευσης της χώρας και των εργαζομένων. Το νομοσχέδιο αυτό είναι πολύ χειρότερο από το ανάλογο νομοσχέδιο του Σουφλιά, καθώς προδιαγράφει την πλήρη τσιμεντοποίηση του χώρου.

Προκειμένου να προχωρήσει απρόσκοπτα και με συνοπτικές διαδικασίες η εκποίηση του αεροδρομίου και της παραλίας, εδώ και ένα μήνα η εταιρεία «Ελληνικό Α.Ε.» έχει στείλει έγγραφο σε όλους τους φορείς που δραστηριοποιούνται στον χώρο όπως ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι, υπηρεσίες και εγκαταστάσεις ΑΜΕΑ, ο ΟΚΑΝΑ κ.ά., καλώντας τους μέχρι τον Ιούνιο να εγκαταλείψουν τον χώρο.

Με κάθε τρόπο θα αντισταθούμε στο ξεπούλημα του πρώην αεροδρομίου και της παραλίας του Αγίου Κοσμά, υπερασπιζόμενοι τη δημόσια περιουσία από τη λεηλασία των κερδοσκόπων που θα έχει τεράστιο οικονομικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικό κόστος σε βάρος της ζωής μας, της υγείας μας και των μελλοντικών γενιών. Δεν πρόκειται να φύγουμε από τις εγκαταστάσεις μας εντός του πρώην αεροδρομίου. Συνεχίζουμε το δημιουργικό μας έργο και δεν εγκαταλείπουμε ούτε μια σπιθαμή από τους χώρους που ήδη χρησιμοποιούμε.

Επιμένουμε στην τεκμηριωμένη, με τις έγκυρες μελέτες του Πολυτεχνείου και του Πανεπιστημίου, πρόταση μας για τη δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου υψηλού πρασίνου, με ήπιες πολιτιστικές, αθλητικές και άλλες κοινωνικές υποδομές, ένα έργο το οποίο μπορεί να αποτελέσει πρότυπο ενός εναλλακτικού μοντέλου πραγματικής ανάπτυξης προς όφελος των πολιτών του λεκανοπεδίου.
Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για τη δημιουργία του μητροπολιτικού πάρκου με νέες πρωτοβουλίες και δραστηριότητες σε χώρους και εγκαταστάσεις του πρώην αεροδρομίου, με στόχο να βάλουμε τον κόσμο στο αεροδρόμιο.

Ο Χρήστος Κορτζίδης είναι δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Διαβάστε επίσης:

Μια άλλη αφήγηση για το παλαιό αεροδρόμιο της Αθήνας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου