Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

17 Μαρ 2012

Συνέντευξη με τον οικονομολόγο-συγγραφέα Ηλία Ιωακείμογλου


Στο booth του radiobubble, μια ηλιόλουστη επιτέλους ημέρα, κάναμε μια κουβέντα με τον οικονομολόγο και συγγραφέα Ηλία Ιωακείμογλου ( @Ioakimoglou) για την αποτυχημένη πολιτική των μνημονίων με βάση τους διακηρυγμένους στόχους τους. Η γνώση αυτή της αποτυχίας, μας οδηγεί να αντιληφθούμε ότι υπάρχουν άλλοι υπόρρητοι στόχοι, σχολιάζει ο καλεσμένος μας.

> Εθνικές κυβερνήσεις, διεθνείς οργανισμοί, καθεστωτικοί οικονομολόγοι πυροδοτούν και ενισχύουν τις οικονομικές και κατά συνέπεια κοινωνικές κρίσεις - πλέον δεν είναι μια αυθόρμητη τάση του καπιταλιστικού συστήματος, όπως είχε περιγράψει ο Μαρξ, μας λέει ο Ηλίας Ιωακείμογλου, αλλά συνειδητή επιλογή.

> Το αντίπαλον δέος του νεο-φιλελευθερισμού δεν θα προκύψει από τη διάνοια κάποιου αλλά από μια διαδικασία που θα συγκεντρώσει αντικαπιταλιστικά ψήγματα, είτε από την αριστερά είτε από τον αναρχικό / αντιεξουσιαστικό χώρο. Να ανεβάσουμε την κοινωνική ένταση όπου χρειάζεται, σημειώνει ο κ. Ιωακείμογλου εκτιμώντας ότι το μέλλον βρίσκεται στις συλλογικές δράσεις και τα συλλογικά σχήματα. To blog του συνεντευξιαζόμενου - http://www.ioakimoglou.net/index.html 




@csyllas 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου