Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

7 Μαρ 2012

Μίνι ανασχηματισμός με είσοδο Μπαμπινιώτη στην κυβέρνηση

Η παραίτηση του πρώην υπ. Προ.Πο. Χρήστου Παπουτσή, προκειμένου να μπει στο στίβο της διαδοχής για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, οδήγησε σε μίνι ανασχηματισμό της κυβέρνησης που ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ από τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Τα νέα πρόσωπο που συμμετέχουν πλέον στην κυβέρνηση, είναι αυτά του Γιώργου Μπαμπινιώτη στο υπουργείο Παιδείας και του Λευτέρη Οικονόμου στο υπ. Προ.Πο.

Αναλυτικότερα, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη «μεταφέρεται» ο μέχρι σήμερα υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης παίρνοντας τη  θέση του Χρ. Παπουτσή, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση αυτή για να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Υφυπουργοί του Υπουργείου Προ.Πο ο Μ. Όθωνας μαζί με τον μέχρι σήμερα γεν. γραμματέα Λευτέρη Οικονόμου. Τον Μ. Χρυσοχοίδη στο υπουργείο Ανάπτυξης θα αντικαταστήσει η Άννα Διαμαντοπούλου την θέση της οποίας στο υπουργείο Παιδείας καταλαμβάνει το πρόσωπο «έκπληξη» του ανασχηματισμού, ο καθηγητής Γ. Μπαμπινιώτης.

“Οι δύσκολες στιγμές που βιώνει η χώρα δεν χωρούν αρνήσεις όταν κάποιος καλείται να προσφέρει”. Με τον τρόπο αυτό απάντησε ο καθηγητής Γ. Μπαμπινιώτης μιλώντας στον ραδιοσταθμό Radio 9 στην ερώτηση γιατί είπε ναι στην πρόταση που του έγινε να αναλάβει τα ηνία του υπουργείου Παιδείας. Για τον περιορισμένο χρονικό ορίζοντα της κυβέρνησης και της υπουργικής του θητείας τόνισε ότι : “Γνωρίζω, είπε, την εκπαίδευση από το νηπιαγωγείο μέχρι το πανεπιστήμιο, ο χρόνος είναι εξαιρετικά μικρός για να υποσχόμαστε πράγματα μέσα σε δύο μήνες, θα πρέπει απλώς να καλλιεργηθεί ένα κλίμα και να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις". Τέλος σημείωσε ότι “Πάω με μία διάθεση μόνο να προσφέρω κάποιες υπηρεσίες αυτό το διάστημα, δεν έχω πολιτικές βλέψεις, ούτε είχα υπόψη μου να αναλάβω τέτοια πόστα κάνω μία εξαίρεση στον εαυτό μου και τη συνείδησή μου γιατί η χώρα περνά δύσκολες στιγμές που δεν χωρούν αρνήσεις όταν κάποιος καλείται να προσφέρει, αν μπορεί, και νομίζω ότι κάτι θα προσφέρω”.

Η ορκωμοσία των νέων υπουργών θα γίνει στις 15:30 της Τετάρτης ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

Πηγή: Alterthess
@galaxyarchis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου