Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

2 Μαρ 2012

"Ανθρώπινο λάθος" από την αστυνομία της Δανίας απαγόρευσε την πρόσβαση σε 8000 sites

Φανταστείτε να προσπαθήσετε να συνδεθείτε με το account σας στο  Facebook και να διαπιστώσετε  ότι έχει κλείσει λόγο προώθησης παιδικής πορνογραφίας. Οι επισκέπτες περίπου 8.000 ιστοσελίδες στη Δανία αντιμετώπισαν ακριβώς αυτό, όταν ένα "ανθρώπινο λάθος" από την αστυνομία της Δανίας απαγόρευσε την πρόσβαση σε 8000 sites λόγο προώθησης παιδικής πορνογραφίας. Σε χρήστες του παρόχου υπηρεσιών διαδικτύου Simmin (ISP) όταν προσπάθησαν να ανοίξουν το Facebook ή το google εμφανίστηκε αυτό το μήνυμα  στην οθόνη:
"Το Εθνικό Κέντρο Υψηλής Τεχνολογίας Εγκλήματος της δανικής Εθνικής Αστυνομίας [NITEC], που βοηθούν στις έρευνες της εγκληματικότητας στο Διαδίκτυο, έχει ενημερωθεί Síminn Denmark A / S, ότι η σελίδα στο Διαδίκτυο που ο browser σας έχει προσπαθήσει να επικοινωνήσει μπορεί να περιέχει υλικό που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως παιδικής πορνογραφίας."
Για αρκετές ώρες της Πέμπτης, το μήνυμα εμφανίστηκε στις οθόνες για 8.000 διαφορετικές ιστοσελίδες, κλείνοντας ουσιαστικά μεγάλα τμήματα του Διαδικτύου σε όλη τη χώρα.


Πώς άρχισαν όλα;
Σύμφωνα με τον επικεφαλής NITEC Johnny Lundberg, δεν χρειαζόταν πολύ.
Το όλο φιάσκο προφανώς ξεκίνησε όταν  εργαζόμενοι στο κέντρο της αστυνομίας άλλαξαν θέσεις βάρδια.
"Κάθισε και ήταν έτοιμος να κάνει μια έρευνα, και με αυτό τον τρόπο έβαλε μια λίστα νόμιμες ιστοσελίδες σε λάθος φάκελο," δήλωσε ο Lundberg. "Πριν καταλάβει το λάθους, δύο ISPs είχαν ανακτήσει τον κατάλογο των τόπων,"
Ενώ ζήτησε συγγνώμη o Lundberg ισχυρίστηκε ότι ιστοσελίδες, στο μέλλον θα χρειάζονται δύο άτομα αντί για ένα.
Tο ερώτημα που γεννιέται είναι θα πρέπει να αρχές έχουν την εξουσία να κατεβάζουν sites από το Internet εν ριπή οφθαλμού χωρίς δικαστική εποπτεία;
Tο blog Torrentfreak που έβγαλε την είδηση αναφέρει  “Με μερικά κλικ του ποντικιού, η αστυνομία ήταν σε θέση να αποκλείσετε 8.000 ιστοσελίδες αμέσως.”



http://torrentfreak.com/google-facebook-and-8000-other-sites-accidentally-dns-blocked-120302/
http://rt.com/news/police-block-internet-porno-713/



by fotek

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου