Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

28 Φεβ 2012

Τα Wikileaks θα δημοσίευσουν σταδιακά από σήμερα πάνω από 5 εκατομμύρια email


Τα Wikileaks θα δημοσίευσουν σταδιακά από σήμερα πάνω από 5 εκατομμύρια email που ανήκουν στην εταιρία Stratfor, μια εταιρία που προβάλεται ως εταιρεία που εκδίδει ενημερωτικά newsletters αλλά στην πραγματικότητα παρέχει εμπιστευτικές πληροφορίες σε μεγάλες εταιρείες και κυβερνητικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου του Αμερικάνικου τμήματος ασφάλειας εσωτερικών και της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών του Πενταγώνου. Η Stratfor λειτουργεί στις Ηνωμένες Πολιτείες ως υπηρεσία πληροφοριών χωρίς η ίδια να το παραδέχεται , και η διαρροή πραγματοποιήθηκε με την βοήθεια του δικτύου της κολεκτίβας των χακτιβιστών Anonymous. Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αποκαλύπτουν με λεπτομέρεια το δίκτυο των πληροφοριοδοτών της Stratfor, τον τρόπο εξαγοράς πληροφοριών, διάφορες τεχνικές ξεπλύματος χρήματος καθώς και διάφορες ψυχολογικές μέθοδοι για να πάρουν την πληροφορία. Σύμφωνα με το Wikileaks, τεκμηριώνεται επίσης ότι υπάρχουν σχέσεις ανάμεσα στη Stratfor και στην Dow Chemical Co. και την Lockheed Martin, κυβερνητικές υπηρεσίες όπως το υπουργείο Εξωτερικών και Εσωτερικών Ασφαλείας, το σώμα των Πεζοναυτών και την υπηρεσία πληροφοριών του στρατού.
Ο ιδρυτής του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάντζ είπε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters  ότι η Stratfor, "μια ιδιωτική εταιρεία πληροφοριών, βασίζεται σε πληροφοριοδότες από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, ξένες υπηρεσίες πληροφοριών με αμφιλεγόμενη φήμη, και δημοσιογράφους. Αυτό που προκαλεί σοβαρή ανησυχία είναι ότι οι στόχοι της είναι, μεταξύ άλλων, οργανώσεις ακτιβιστών οι οποίες μάχονται για δίκαιους σκοπούς".



http://anonops.blogspot.com/2012/02/wikileaks-publishes-global-intelligence.html
http://wikileaks.org/the-gifiles.html
http://www.reuters.com/article/2012/02/27/us-wikileaks-stratfor-idUSTRE81Q01Q20120227


By fotek

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου