Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

24 Φεβ 2012

Ο σχεδιαζόμενος νόμος για τα blogs, η συζήτηση με το dln



O Aντώνης και η Μαρία από το Δίκτυο για την Ψηφιακή Απελευθέρωση (dln.gr), συζητώντας με αφορμή τον σχεδιαζόμενο νέο νόμο για τα blogs στο radiobubble. Περισσότερα για την εκδήλωση-συζήτηση μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

1 σχόλιο:

  1. Καλά, είμαστε σοβαροί... να γίνεται αναφορά στην εξύβριση σαν "έγκλημα"? Κατ' αρχήν ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "έγκλημα" ΟΥΤΕ στην καθημερινή ζωή, όπου π.χ. αν προσβάλλεις σοβαρά κάποιον σου πετάει ένα "άντε και γ..." και τελειώνει το θέμα.

    Βέβαια υπάρχει διαφορά, μεταξύ του να λες κάποιον π.χ. κοπρίτη ή αλήτη (που είναι ύβρις) και να τον λες "χαφιέ" (που είναι σοβαρότατη συκοφαντία ΑΝ ΤΟ ΕΝΝΟΕΙΣ)...

    Αλλά στην τελική, η μόνη λύση είναι η ΠΛΗΡΗΣ αποποινικοποίηση ΚΑΙ της ύβρης ΚΑΙ της λάσπης στο διαδίκτυο ειδικά, που είναι διαδραστικό μέσο, και όπου (για πρώτη φορά) υπάρχει ΠΛΗΡΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΛΟΓΟΥ. Στην πραγματικότητα ΑΥΤΟΣ πρέπει να διασφαλιστεί στο μέλλον. Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΛΟΓΟΥ και ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. Δηλαδή το ΑΝΤΙΘΕΤΟ της απαγόρευσης ή της αυθαίρετης λογοκρισίας.

    Τέλος υπό τις παρούσες συνθήκες ΚΑΜΜΙΑ νομική ρύθμιση δεν μπορεί να γίνει δεκτή από κυβέρνηση η οποία έχει αμφισβητηθεί από σοβαρούς νομικούς σαν αντισυνταγματική. Και όσον αφορά τη δήλωση στοιχείων ΟΥΤΕ ΜΕ ΣΦΑΙΡΕΣ κυριολεκτικά (άντε γειά)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή