Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

17 Φεβ 2012

Συγκρούσεις και μία προσαγωγή το μεσημέρι σε μαθητικές διαδηλώσεις

[UPDATE: Η αστυνομία προχώρησε σε τρεις προσαγωγές ατόμων, στην Αθήνα, ηλικίας 18, 21 και 24 ετών]

Ένταση και μία προσαγωγή σημειώθηκαν και στις δύο μαθητικές διαδηλώσεις το μεσημέρι, σε Σύνταγμα και Ηράκλειο.

Στην Αθήνα, λίγο μετά τις 12, συγκεντρώθηκαν περίπου 400 μαθητές έξω από τη Βουλή διαμαρτυρόμενοι για την κυβερνητική πολιτική. Το κάλεσμα της πορείας των μαθητών έγινε μέσω internet. Στο Ηράκλειο της Κρήτης οι μαθητές πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία.


Για λίγες ώρες έμεινε κλειστή η Αμαλίας από τους μαθητές και η Β.Σοφίας από τις αστυνομικές δυνάμεις. Νωρίτερα, οι μαθητές επιχείρησαν να ανέβουν τα σκαλιά προς την Βουλή και πέταξαν πορτοκάλια. Στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να απομακρύνουν τους μαθητές από τον Άγνωστο Στρατιώτη, ενώ έγινε και χρήση χημικών. Το αποτέλεσμα ήταν να μεταβληθεί η σύγκρουση σε πετροπόλεμο, όπου και τραυματίστηκε άνδρας των ΜΑΤ στο πρόσωπο. Στη συνέχεια, οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν στην συγκέντρωση των μαθητών και έγινε μια προσαγωγή μαθητή. Τα ΜΑΤ κυνήγησαν τους μαθητές μέχρι την πλατεία Μοναστηρακίου.

Στο Ηράκλειο η πορεία διαμαρτυρίας των μαθητών ξεκίνησε περίπου στις 11.00 το πρωί από την πλατεία Ελευθερίας στο κέντρο του Ηρακλείου. Οι μαθητές πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία στη συμβολή της οδού Αβέρωφ με τη μικρή και τη μεγάλη Έβανς, ενώ νωρίτερα επιτέθηκαν εναντίον των γραφείων του ΛΑ.Ο.Σ. και υποκαταστήματος τράπεζας. (Πηγή: alterthess.gr)


Π.Π. (@galaxyarchis)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου