Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

2 Φεβ 2012

Σωματείο ΗΣΑΠ: Καταδίκη των επιθέσεων της Χρυσής Αυγής στον Ηλεκτρικό


Ανακοίνωση καταγγελλίας για τις επιθέσεις εναντίων μεταναστών στον Ηλεκτρικό το περασμένο Σαββατο εξέδωσαν τα σωματεία εργαζομένων στον ΗΣΑΠ.
Οι εργαζομενοι αναφέρουν πως το Σάββατο 28 Ιανουαρίου οργανωμένη ομάδα 20 ατόμων της ΄΄ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ΄΄ με κουκούλες και ρόπαλα επιβιβαστήκαν σε συρμό του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου στο σταθμό "Μοναστηράκι" και περνώντας από βαγόνι σε βαγόνι φωνάζοντας συνθήματα και βρισιές έψαχναν και κτυπούσαν αμέριμνους μετανάστες που ήταν επιβάτες του συρμού. Όπως σημειώνουν είναι η δεύτερη φορά που παρατηρούνται ανάλογα φαινόμενα βίας στους συρμούς του Ηλεκτρικού.

"Οι εργαζόμενοι στους ΗΣΑΠ καταδικάζουν την εγκληματική και φονική ενέργεια όλων αυτών που κινήθηκαν χωρίς λόγο σε βάρος της ζωής των μεταναστών. Για τα Συνδικάτα των ΗΣΑΠ αποτελεί θεμελιώδη αρχή η υπεράσπιση των εργαζομένων χωρίς διακρίσεις. Είμαστε απέναντι σε κάθε φαινόμενο βίας, ρατσισμού και ξενοφοβίας." τονίζουν.
"Η διεύρυνση της φτώχειας, τα υψηλά ποσοστά, ανεργίας και κοινωνική ερήμωση που είναι αποτέλεσμα των Νεοφιλελευθέρων πολιτικών που διαχρονικά εφαρμόστηκαν και εντάθηκαν τα δυο τελευταία χρόνια, δεν πρέπει να βάλουν σε κίνδυνο την έννοια του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης ανάμεσα στους εργαζόμενους. Όσοι πάνω στα κοινωνικά ερείπια αναζητούν το ιδεολογικό υπόβαθρο για να δικαιολογήσουν συμπεριφορές φασιστικής βίας και λαϊκισμού, με σκοπό να δηλητηριάσουν την κοινωνία με φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας, θα πρέπει να βρεθούν αντιμέτωποι με την καθολική αποδοκιμασία των Συνδικάτων, των εργαζομένων και ολόκληρης της κοινωνίας." αναφέρουν.
πηγη: alterthess
inflammatory

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου