Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

26 Ιαν 2012

Συνελήφθη το αφεντικό των επικίνδυνων εμφυτευμάτων στήθους


Σε σπίτι συνεργάτη του στα νότια της Γαλλίας συνελήφθη ο ιδρυτής της γαλλικής εταιρείας που παρήγαγε τα ελαττωματικά εμφυτεύματα στήθους προκαλώντας συναγερμό σε διεθνές επίπεδο τους τελευταίους μήνες.
 Χιλιάδες γυναίκες σε Γαλλία, Βρετανία και αλλού πανικοβλήθηκαν όταν η υπόθεση πήρε διαστάσεις από διάφορες εκπομπές και δημοσιεύματα.

Στη Γαλλία, ήδη, πάνω από 2.000 γυναίκες έχουν καταθέσει αγωγές κατά της PIP (Poly Implant Prothese) καθώς η κυβέρνηση, τον Δεκέμβριο, είχε εκδώσει οδηγία για αφαίρεση των εμφυτευμάτων λόγω κινδύνου ρήξης και πιθανής σύνδεσής τους με κρούσματα καρκίνου.
Η εταιρεία του 72χρονου Ζαν-Κλωντ Μας ήταν μια από τις μεγαλύτερες παραγωγούς εμφυτευμάτων σιλικόνης, γνωστή για την «καλή αξία της» και τις λογικές τιμές της - παρήγαγε περισσότερα από 100.000 εμφυτεύματα ετησίως και εξήγαγε το 80%. Ωστόσο, όταν η υπόθεση είδε το φως το δημοσιότητας ο ίδιος ο Μας εμφανίστηκε ιδιαίτερα προκλητικός σε γαλλικό ραδιόφωνο λέγοντας πως όντως είχε χρησιμοποιήσει σπιτική, μη φαρμακευτική γέλη (ζελέ) σιλικόνης για να μειώσει το κόστος.
Προς το παρόν δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, ωστόσο τέσσερα έως έξι στελέχη της PIP αναμένεται να έρθουν αντιμέτωποι με ποινικές ευθύνες, εντός του χρόνου, για απάτη και παραπλανητικές εταιρικές πρακτικές. Ενώ στη Βρετανία οι υγειονομικές αρχές δεν συνέστησαν την αφαίρεση αυτών των εμφυτευμάτων, στη Γαλλία έχουν εντοπιστεί 20 περιπτώσεις καρκίνου σε γυναίκες που είχαν βάλει εμφυτεύματα από αυτήν την εταιρεία. 
Με πληροφορίες από Guardian

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου