Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

25 Ιαν 2012

Επίθεση σε μετανάστη διανομέα στο 4ο Λύκειο Καλλιθέας

Επίθεση εξαπέλυσε την περασμένη Τρίτη ομάδα μαθητών από το 4ο Λύκειο Καλλιθέας σε Πακιστανό διανομέα τον Ικμπάλ Αμάρ στην Θησέως και Σκοπευτηρίου. Σύμφωνα με την καταγγελία της Κίνησης "Ενωμένοι" Ενάντια στην Φασιστική Απειλή και τον Φασισμό (ΚΕΕΡΦΑ) «δέκα άτομα πλησίασαν τον διανομέα άρχισαν να τον κλωτσάνε ενώ προσπαθούσαν να του αποσπάσουν χρήματα…. Του προκάλεσαν σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο, ράμματα στο δεξί μάτι και στο κεφάλι».







«Το τελευταίο διάστημα στη Καλλιθέα πυκνώνουν οι ρατσιστικές και φασιστικές προκλήσεις. Μαθητής του Σιβιτανίδειου , γνωστός για τη δράση του δέχτηκε επίθεση  από δεκαμελή συμμορία φασιστών στις 17/12/2011 στο κέντρο της Καλλιθέας Θησέως και Φιλαρέτου την ώρα που έκανε βόλτα με τρεις φίλους του. Μερικές βδομάδες νωρίτερα φασίστες επιτεθήκαν σε αριστερούς αγωνιστές την ώρα που καλούσαν σε Πανεργατική Απεργία και έβαζαν αφίσες. Μάλιστα διαφήμισαν την επίθεση σε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο. Το περασμένο Μάη, φασιστική συμμορία πέταξε μπουκάλι με βενζίνα και έβαλε φωτιά σε χώρο θρησκευτικής λατρείας μουσουλμάνων» τονίζει η ΚΕΕΡΦΑ επισημαίνοντας ακόμη ότι
«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στους νοσταλγούς του Χίτλερ και της χούντας να στοχοποιούν τους μετανάστες και να προχωράνε σε επιθέσεις.Τα σχολεία είναι χώροι εκπαίδευσης και όχι ορμητήρια για τις επιθέσεις τω φασιστικών συμμοριών που αξιοποιούν την συμμετοχή των φασιστών του  ΛΑ.Ο.Σ στη συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου για να βγουν στους δρόμους»
           
Η ΚΕΕΡΦΑ  καλεί τις ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ να καταδικάσουν τις ρατσιστικές επιθέσεις και να πρωτοστατήσουν στο να μην σπάσει το αυγό του φιδιού των νεοναζί μέσα στα σχολεία. Καλεί τέλος το Δημοτικό Συμβούλιο της Καλλιθέας, τα σωματεία, τους συλλόγους, τις λαϊκές συνελεύσεις να δώσουν δυναμικό παρών στον αγώνα ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή.



πηγή: alterthess
inflammatory

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου