Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

13 Δεκ 2011

Βραδινό θρίλερ στις φυλακές Κορυδαλλού με αίσιο τέλος


Φωτογραφία από "Ελευθεροτυπία"

Σε κατάσταση ομηρείας βρέθηκαν χθες το απόγευμα 28 άνθρωποι στο επισκεπτήριο των φυλακών Κορυδαλλού. Ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός και οι τέσσερις κατηγορούμενοι για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» κράτησαν ως ομήρους τρεις σωφρονιστικούς υπάλληλους, ενώ άλλοι 25 συγγενείς κρατουμένων παρέμεναν εγκλωβισμένοι εκεί. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, και με την παρέμβαση συνηγόρων των κρατουμένων, επήλθε η αίσια κατάληξη.


Οι κρατούμενοι είχαν δοκιμάσει να αποδράσουν πριν το επισκεπτήριο, ανεπιτυχώς. Οι πέντε ισχυρίστηκαν ότι κράτησαν ομήρους τους τρεις δεσμοφύλακες, εγκλωβίζοντας ταυτόχρονα τους επισκέπτες, με μοναδική επιθυμία τη δημοσίευση κειμένου αιτημάτων σχετικά με τις άθλιες συνθήκες κράτησης των φυλακών. Πιο συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο Μιχ. Νικολόπουλος, κατηγορούμενος για συμμετοχή στη ΣΠΦ, ανέφερε ότι το όπλο, όπως και τα κινητά τα βρίσκουν μόνοι τους, διαψεύδοντας την πληροφορία που ήθελε να είχαν βρει το όπλο από μητέρα κρατούμενου των φυλακών. Επίσης, επισήμανε, πως στόχος τους είναι να παραδώσουν τα αιτήματά τους και να αφήσουν τους 25 επισκέπτες, που εγκλωβίστηκαν όταν έκλεισαν οι πόρτες και τους τρεις ομήρους-δεσμοφύλακες.

Οι πέντε απέκλεισαν τη διαπραγμάτευση με την αστυνομία και προκειμένου να «μπορέσει να ξεκινήσει η απεγκλώβιση των ομήρων», έπρεπε να γίνει διαπραγμάτευση μέσω του διευθυντή των φυλακών και εισαγγελέα.

Τελικά, λίγο πριν τα μεσάνυχτα έληξε ο "συναγερμός". Όλοι οι εγκώβισμένοι αφέθηκαν ελεύθεροι, και παραδόθηκαν από τον Παναγιώτη Βλαστό ένα περίστροφο και τρία μαχαίρια. Η απελευθέρωση έγινε κατόπιν της παρέμβασης τουλάχιστον ενός συνηγόρου υπεράσπισης, του Φραγκίσκου Ραγκούση, ο οποίος είναι ταυτόχρονα δικηγόρος του Παν. Βλαστού και του κρατούμενου για συμμετοχή στη ΣΠΦ, Μιχ. Νικολόπουλου. Είχαν ήδη απελευθερωθεί τέσσερις εγκλωβισμένες γυναίκες, ενώ πηγές της "Ελευθεροτυπίας" υποστηρίζουν ότι ανάμεσα στους επισκέπτες που εγκλωβίστηκαν, ήταν η μητέρα και ο ξάδελφος της κατηγορουμένης για συμμετοχή στη ΣΠΦ, Στέλλας Αντωνίου, αλλά και οι γονείς του Κων. Σακκά, επίσης κατηγορούμενου για την ίδια υπόθεση.

Παναγιώτης Βλαστός

Ο Παναγιώτης Βλαστός συνελήφθη τον Ιούνιο του 1998, μετά από αιματηρή συμπλοκή με αστυνομικούς στο Μοσχάτο, κατηγορούμενος για:  δολοφονίες, απόπειρες, εκβιασμοί, σύσταση συμμορίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ληστείες και διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση. Επίσης ο Βλαστός φέρεται ως εγκέφαλος της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου και θεωρείται από τους πλέον επικίνδυνους κακοποιούς διεθνώς.

Η δίκη για το αποκαλούμενο "συνδικάτο του εκλήματος" είναι σε εξέλιξη, και συγκεκριμένα στο στάδιο αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης. Ήδη ο εισαγγελέας της έδρας στην εισήγησή του, έχει προτείνει για τον Π. Βλαστό ενοχή.

Πηγές: Enet.gr, Alterthess

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου