Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

2 Δεκ 2011

Τα άκουσε επιτροπή βουλευτών που επισκέφτηκε την ελληνική κοινότητα Βερολίνου

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στην ελληνική κοινότητα Βερολίνου, επιτροπή βουλευτών της κυβέρνησης συνεργασίας, με εκπροσώπους τους Μαγκούφη, Αντώναρο και Πλεύρη αντίστοιχα, τα "άκουσε" από Έλληνες που ζουν στην Γερμανία. Οι βουλευτές συνάντησαν την έντονη αποδοκιμασία των παρευρισκόμενων, με τον κ.Πλεύρη να δέχεται τα περισσότερα βέλη ως εκπρόσωπος του ΛαΟΣ, το οποίο κατηγορήθηκε για τον ακροδεξιό του χαρακτήρα.


Ακολουθεί η ανακοίνωση της ομάδας "Real Democracy Now!" για το συμβάν:


«Τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου έχουν καταλύσει πραξικοπηματικά τη δημοκρατία, υποστηρίζει ομάδα σπουδαστών και ακαδημαϊκών στη γερμανική πρωτεύουσαςΣήμερα, 30 Νοέμβρη 2011, επισκέφθηκε την ελληνική κοινότητα Βερολίνου επιτροπή βουλευτών της κυβέρνησης συνεργασίας και συνενοχής του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, με εκπροσώπους τους Μαγκούφη, Αντώναρο και Πλεύρη αντίστοιχα.Ενσαρκώνοντας την πραξικοπηματική κατάλυση της δημοκρατίας στην Ελλάδα, με την επιβολή «τεχνοκρατών» στη διακυβέρνηση σε συνεργασία με ακροδεξιά-ναζιστικά στοιχεία, η εν λόγω συμμορία δε δίστασε να επιστρατεύσει την τρομοκρατία της ακόμα και στο Βερολίνο: ροπαλοφόροι μπράβοι με όπλα είχαν καταφθάσει στο κτήριο της κοινότητας, για να περιφρουρήσουν τη δημοκρατική σύναξη.Η πρακτική αυτή εξόργισε τους παριστάμενους, που απαίτησαν και πέτυχαν την απομάκρυνση της απαραίτητης πλέον, λόγω κατακραυγής του κόσμου, τρομοκρατικής συνοδείας.Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής τους οι εκπρόσωποι των κομμάτων του μνημονίου εντυπωσίασαν με το κλίμα αγαστής συνεργασίας που επέδειξαν. Ανάμεσά τους κι ένας ναζιστής. Όχι ως παραφωνία, αλλά ως επιστέγασμα και γλαφυρή ενσάρκωση μιας πολιτικής που συνθλίβει την αξιοπρέπεια, τις προοπτικές και τις ζωές μας.Παρόλα αυτά, οι εκπρόσωποι της κοινοβουλευτικής εκτροπής και της χούντας των αγορών δεν κατάφεραν να πραγματοποιήσουν απρόσκοπτα το θλιβερό τους μονόλογο για τις «επαφές» τους με τη γερμανική κυβέρνηση(δηλαδή το βάθεμα της εκποίησης του ελληνικού πλούτου και της εξαθλίωσης ολόκληρης της κοινωνίας): συνάντησαν την έντονη αποδοκιμασία και την έκρηξη οργής της πλειονότητας των παρισταμένων. Έλληνες-μόνιμοι κάτοικοι του Βερολίνου, νέοι και νέες που πρόσφατα έχουν εξωθηθεί στη μετανάστευση, άνεργοι, εργαζόμενοι/ες κάθε ηλικίας, κατέστησαν για άλλη μια φορά σαφές στους εκπροσώπους του κόμματος του μνημονίου, πως δεν εκπροσωπούν κανέναν μας. Πως δεν ίχνος νομιμοποίησης, πως είναι ανεπιθύμητοι σε κάθε γωνιά του πλανήτη και πως οι ημέρες της ασυδοσίας του είναι μετρημένες.
Ούτε Βερολίνο – ούτε πουθενά!
Η πραξικοπηματική συγκυβέρνηση θα μας βρει απέναντί της!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου