Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

3 Νοε 2011

Σε λίγη η ώρα νέα ανεξαρτητοποίηση βουλευτού του ΠΑΣΟΚ

- 4:45' ξημερώματα επιστολή Βενιζέλου: «Διαφωνώ με το δημοψήφισμα»- Ολονύχτιες επαφές βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, κρίνουν την ψηφοφορία της Παρασκευής


Δραματικές και ραγδαίες οι εξελίξεις τόσο στο εξωτερικό όσο και πολύ περισσότερο στο εσωτερικό σκηνικό της χώρας. Χτες αργά το βράδυ δια στόματος της Γερμανής καγκελαρίου κας Άνγκελα Μέρκελ και του Γάλλου Προέδρου κ. Νικολά Σαρκοζί πληροφορηθήκαμε ότι το δημοψήφισμα που προανήγγειλλε τις προηγούμενες ηέρες ο Έλληνας Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, θα έχει το ερώτημα: «Αν μένουμε ή όχι στο ευρώ» και θα διεξαχθεί το αργότερο μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου. Μέχρι τότε, ανακοίνωσαν με σκληρό ύφος οι δύο ηγέτες, αναστέλλεται η εκταμίευση της 6η δόσης προς την Ελλάδα. Λίγο νωρίτερα είχε προηγηθεί το «δείπνο» μεταξύ Μέρκελ - Σαρκοζί - Παπανδρεόυ στο πρεριθώριο της συνάντησης των G20 που πραγματοποιείται στις Κάννες. Σε δηλώσεις του ο Έλληνας Πρωθυπουργός δήλωσε ότι οι Έλληνες θα πουν «Ναι» στο ερώτημα αυτό.


Βενιζέλος «Όχι, στο δημοψήφισμα»
Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνσης και υπουργός των Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος που μετέβη μαζί με τον κ. Παπανδρέου στις Κάννες, με επιστολή του που δημοσιοποιήθηκε στις πέντε παρά τέταρτο τα ξημερώματα σήμερα, δηλώνει ότι είναι αντίθετος με την διεξαγωγή του δημοψηφίσματο.
«Η θέση της Ελλάδας μέσα στο ευρώ είναι μια ιστορική κατάκτηση της χώρας που δεν μπορεί να τεθεί υπό αμφισβήτηση. Το κεκτημένο αυτό του ελληνικού λαού δεν μπορεί να εξαρτηθεί από τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος», τονίζει στην επιστολή του, ζητώντας ταυτόχρονα «Εθνική Ενότητα».


Προς την... έξοδο οδηγούν την κυβέρνηση οι Βουλευτές της;
Μετά το, ουσιαστικά, τελεσίγραφο των Ευρωπαίων προς την Ελλάδα, πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αρχίζουν να αναζητούν λύσεις ή να επεξεργάζονται διάφορα σενάρια εξόδου από την κρίση που έχει περιέλθει το κόμμμα τους. Ολονύχτιες συσκέψεις από πολλές και διαφορεςτικές ομάδες έγιναν απόψε, ενώ ολοένα και περισσότεροι ζητούν να συνεδριάσει άμεσα η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ ώστε να τεθεί σε ψηφοφορία αν θέλουν ή όχι το δημοψήφισμα και μάλιστα με αυτό το ερώτημα. Ενώ από τα ξημερώματα οι φήμες λένε ότι θα έχουμε σήμερα νέα επιστολή ανεξαρτητοποίησης βουλευτή. Ενώ η γενική αίσθηση είναι ότι πολύ δύσκολα θα εξασφαλίσει την η κυβέρνηση την παραμονή της στην εξουσία.

Σήμερα στην Βουλή, κατά την συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση θα μιλήσει ο πρωθυπουργός και οι αρχηγοί των κομμάτων.

Το απόγευμα στις 6 ο ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει συγκέντρωση στο Σύνταγμα και η ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος. Αύριο την ίδια ώρα και πάλι στο Σύνταγμα, συγκέντρωση πραγματοποιεί το ΚΚΕ με ομιλίτρια την Γραμματέα του κόμματος κα Αλέκα Παπαρήγα, ενώ ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων καλεί σε συγκέντρωση στην Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή.

δολερός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου