Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

11 Οκτ 2011

ΕΚΕΒΙ: Kαταδικάζει τις καταστροφές στο βιβλιοπωλείο του Α. Γεωργιάδη και στον Ιανό

Με αφορμή την πρόσφατη επίθεση αγνώστων, τα ξημερώματα του Σαββάτου, στο βιβλιοπωλείο του Άδωνι Γεωργιάδη στα Εξάρχεια καθώς και την προ εικοσαημέρου επίθεση, στο βιβλιοπωλείο Ιανός, το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει κάθε μορφή βίας, ειδικά στον χώρο του πολιτισμού, χαρακτηρίζοντας τέτοια επεισόδια αποτρόπαια, απαράδεκτα και προσβλητικά.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του ΕΚΕΒΙ αναφέρει ότι «οι πρόσφατες καταστροφές στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟS, στην οδό Σταδίου, καθώς και η εμπρηστική επίθεση στο βιβλιοπωλείο ‘Γεωργιάδης’, στα Εξάρχεια, αποτελούν μια πράξη με αρνητικό πρόσημο για τις αξίες, τα ήθη και την πρόοδο της ελληνικής κοινωνίας».

    Το βιβλιοπωλείο Ιανός έχει δεχθεί το τελευταίο διάστημα πολλές επιθέσεις από αγνώστους, με τελευταία αυτή κατά τη διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου και το βιβλιοπωλείο του Άδωνι Γεωργιάδη έχει γίνει στόχος επιθέσεων 17 φορές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου