Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

14 Οκτ 2011

Θέσεις «μάχης» για τα σκουπίδια

Νέα στοιχεία

- Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση Λοβέρδου
- Ενεργοποιήθηκε η εντολή της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών προς ΕΛ.ΑΣ.
- Με συλλήψεις και αυτόφωρο απειλούνται οι εργαζόμενοι στην Τ.Α. 
- Τσίπρας σε ΠΟΕ-ΟΤΑ: Έχετε μαζί σας το σύνολο της κοινωνίας

Με εφαρμογή του Αναγκαστικού Νόμου 2520 του 1940 εκδόθηκε η Υγειονομική Διάταξη «Επείγουσα ανάγκη αποκομιδής απορριμμάτων» του υπουργού Υγείας κ. Α. Λοβέρδου η οποία δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ. 2300/14-10-2011. Με την δημοσίευση  η προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κας Ελένης Ράικου έδωσε εντολή στην αστυνομία να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για:
-Να αναζητηθούν οι εκθέσεις της Υγειονομικής Υπηρεσίας,αλλά και του ΚΕΕΛΠΝΟ που θέτουν επί τάπητος ζήτημα κινδύνου της δημόσια υγείας
-Να εξεταστούν υπάλληλοι των υπηρεσιών αυτών
-Να ζητηθεί αν υπάρχει έκθεση πολιτών που να έχουν προσβληθεί ήδη και να αντιμετωπίζουν πρόβλημα εξαιτίας της μη αποκομιδής σκουπιδιών, οπότε σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να διαβιβαστούν και σχετικά αποδεικτικά ιατρικά έγγραφα.
-Να βρεθούν οι υπεύθυνοι για την τέλεση των προαναφερόμενων αξιοποίνων πράξεων (μόλυνση περιβάλλοντος και έκθεση σε κίνδυνο πολιτών ) ώστε να συλληφθούν με την αυτόφωρη διαδικασία.

Συνάντηση με την εκτελεστική γραμματεία της ΠΟΕΟΤΑ είχε σήμερα ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας ο οποίος δήλωσε: «Είναι η πρώτη φορά που μια κινητοποίηση που έχει άμεση επίπτωση στο κοινωνικό σύνολο βρίσκει τόση μεγάλη αλληλεγγύη στο σύνολο της κοινωνίας, γιατί όλοι πια βράζουμε στο ίδιο καζάνι και όλοι γνωρίζουμε ότι αν αυτή η κυβέρνηση που έχει γαντζωθεί στις καρέκλες της εξουσίας συνεχίσει για μέρες και μήνες να νομοθετεί βρίσκεται σε κίνδυνο η κοινωνία και η χώρα. Δεν έχουμε αυταπάτες ότι θα επιχειρήσουν τον κοινωνικό αυτοματισμό, όμως δεν τους βγαίνει. Και πιστεύω ότι αυτές οι κινητοποιήσεις πρέπει να προσανατολιστούν και στους βασικούς υπεύθυνους της κρίσης που είναι το μεγάλο κεφάλαιο, η διαπλοκή, οι κυβερνώντες δηλαδή οι υπουργοί και η κοινοβουλευτική πλειοψηφία που παίρνει τις αποφάσεις»

Παρέμβαση εισαγγελέα και στην Θεσσαλονίκη

Εντολή στην αστυνομία να προβεί σε συλλήψεις και να ανοίξει τον ΧΥΤΑ Μαυροράχης, έδωσε και ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας στην Θεσσαλονίκη.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί τα μέλη της και όλους τους εργαζομένους να βρίσκονται από το απόγευμα στον ΧΥΤΑ Φυλής ώστε να περιφρουρήσουν τον χώρο από ενδεχόμενη επέμβαση της αστυνομίας για να περάσουν οχήματα αποκομιδής ιδιωτών.
Αύριο οι εργαζόμενοι στην Τ.Α. θα πάρουν μέρος στο πανδημοσιοϋπαλληλικό συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος


Προηγούμενο ποστ

- Εκδόθηκε η Υγειονομική Διάταξη για τα σκουπίδια
- Έτοιμα τα ΜΑΤ περιμένουν σχετικές εντολές από την Εισαγγελέα

Εκδόθηκε πριν λίγο η επείγουσα Υγειονομική Διάταξη από τον υπουργό Υγείας κ. Α. Λοβέρδο, σχετικά με τα συσσωρευμένα απορρίμματα στους δήμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Με την διάταξη που επικαλείται σοβαρά προβλήματα στην δημόσια, σύμφωνα με την έκθεση των ελεγκτών υγείας και του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα ή όποιος άλλος κληθεί, πρέπει να αρχίσουν άμεσα την αποκομιδή των απορριμμάτων. Άρνηση σε αυτό συνεπάγεται σύλληψη και αυτόφωρη διαδικασία.

Ήδη η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών κ. Ελένη Ράικου, αναμένει την πορεία που θα έχει η αποκομιδή και ως αρμόδια, θα διατάξει ή όχι την επέμβαση της αστυνομίας για να ανοίξει ο ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων, στην περίπτωση που εμποδιστούν τα απορριμματοφόρα να μπουν στο χώρο της χωματερής. Μάλιστα σε σύσκεψη που έγινε το πρωί η ΓΑΔΑ έχει εκπονήσει «ειδικό» σχέδιο για να γίνει αυτό. Επίσης οι αστυνομικές δυνάμεις περιμένουν εντολές για το τι θα πράξουν αν υπάρξει παρεμπόδιση των ιδιωτικών απορριμματοφόρων κατά την αποκομιδή των σκουπιδιών από τα πεζοδρόμια της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου