Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

7 Οκτ 2011

Παρέμβαση εισαγγελέα φέρνει η «κόντρα» Βενιζέλου-Κουσελά για τους φοροφυγάδες

Ανανέωση:

Παπακωνσταντίνου διαψεύδει Κουσελά
«Δεν υπάρχει τέτοια λίστα...» υποστηρίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γ. Παπακωνσταντίνου σε σχετική ερώτηση για τους ισχυρισμούς Κουσελά.
Στο θέμα παρενέβησαν και πολιτικά κόμματα. Ο ΛΑΟΣ κατέθεσε στην Βουλή επείγουσα ερώτηση ζητώντας την επίμαχη λίστα ενώ η Δημοκρατική Συμμαχία τονίζει ότι: όπως φαίνεται η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική βούληση να συγκρουστεί με τους φοροφυγάδες.

Την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρώην υφυπουργού Οικονομικών κ. Δ. Κουσελά κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Κ.Τ.Ε. Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ και κυρίως ο διαπληκτισμός του με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλο, σχετικά με την αντιμετώπιση των φοροφυγάδων τα (σ.σ.: 3.800 που χρωστούν βεβαιωμένους φόρους άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ) ονόματα των οποίων είχαν περιληφθεί σε σχετική λίστα επί των ημερών του κ. Κουσελά.

«Τι γίνεται με του μεγαλοοφειλέτες; Γιατί δεν δίνετε στη δημοσιότητα τα ονόματά τους, είναι 3.800 άτομα και τους αφήνετε ήσυχους την ώρα που θέλουμε να κόψουμε το ρεύμα από ανθρώπους που δεν χρωστούν ούτε ένα ευρώ στην εφορία;» φέρεται να είπε ο κ. Κουσελάς, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα.
«Εγώ είμαι τρεις μήνες υπουργός στο Οικονομικών. Εσύ τί έκανε ρε Δημήτρη που ήσουν και στο αρμόδιο υπουργείο;» ανταπαντά ο κ. Βενιζέλος.
«Αυτός ήταν ο λόγος που αποχώρησα από την κυβέρνηση», απάντησε ο κ. Κουσελάς αφήνοντας άφωνους τους πάντες στην αίθουσα.
Ο κ. Πεπόνης με αφορμή αυτή την φράση, ζητά να ερευνηθεί για ποιόν λόγο ο πρώην υφυπουργός δεν προχώρησε με τη λίστα των φοροφυγάδων. Στο πλαίσιο της έρευνας την οποία ανέθεσε στην εισαγγελέα πρωτοδικών κα Πόπη Παπανδρέου θα κληθεί να καταθέσει ο κ. Κουσελάς προκειμένου να εξηγήσει τί ακριβώς εννούσεμε την επίμαχη φράση, συνδέοντας δηλαδή την λίστα των φοροφυγάδων με την αποχώρησή του από την κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου