Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

13 Οκτ 2011

Στενά δεμένη η Ασία με την πορεία των ευρωπαϊκών οικονομιών

Περαιτέρω κλιμάκωση στις κρίσεις χρέους της ευρωζώνης θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στις ασιατικές οικονομίες, εκτιμά το ΔΝΤ.

 Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο υποβάθμισε τις προβλέψεις του για την οικονομική ανάπτυξη στην Ασία εξαιτίας της χρηματοπιστωτικής κρίσης στην Ευρώπη και μιας πιθανής ύφεσης στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του οργανισμού, οι κίνδυνοι για την Ασία «είναι στενά εξαρτημένοι από την πτωτική πορεία» εξαιτίας των αρνητικών εκτιμήσεων για την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, τις μεγαλύτερες αγορές στις οποίες κατευθύνονται οι ασιατικές εξαγωγές. 

 Η ανάπτυξη του ΑΕΠ  εκτιμάται ότι θα είναι ανοδική, στο 6,3% το 2011 και στο 6,7% το 2012 – οι προηγούμενες εκτιμήσεις αναφέρονταν σ’ ένα ποσοστό της τάξης του 7% και για τα δύο χρόνια. Το ΔΝΤ δήλωσε ότι ο πληθωρισμός είναι ακόμη υψηλός σε αρκετές ασιατικές χώρες, ωστόσο, οι τιμές αναμένονται να χαμηλώσουν έπειτα από τη φετινή πορεία κορύφωσης, την ίδια στιγμή που οι τιμές σε φαγητό και ενέργεια σταδιακά ομαλοποιούνται.


Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου