Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

16 Οκτ 2011

Στα χέρια των ΜΑΤ από τα ξημερώματα ο ΧΥΤΑ ο Άνω Λιοσίων

Νέα στοιχεία
Περιφέρεια Αττικής: Διαψεύδει την εναπόθεση απορριμμάτων στο Ελληνικό
Με ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής διαψεύδει ότι τα ιδιωτικά οχήματα αποκομιδής απορριμμάτων, που έχει μισθώσει, εναπόθεσαν απορρίμματα στο ΚΤΕΟ του Δήμου Ελληνικού, χαρακτηρίζοντας ως «φήμες» τις σχετικές πληροφορίες.
«Το ΚΤΕΟ Ελληνικού αποτέλεσε σημείο συνάντησης και μεταφόρτωσης του οχήματος που συμμετείχε στην αποκομιδή...» τονίζει. Η Περιφέρεια, μάλιστα, καταγγέλλει ότι συνδικαλιστές της ΠΟΕ - ΟΤΑ επιτέθηκαν στο όχημα με αποτέλεσμα αυτό να παραμείνει εγκλωβισμένο στον χώρο, μέχρι σήμερα το μεσημέρι.
Επίσης η Περιφέρεια επισημαίνει ότι έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες και συστάσεις στους εκπροσώπους των ιδιωτικών εταιρειών να μην απαντούν σε οποιανδήποτε «προκλητική εις βάρος τους ενέργεια». «Τα απορριμματοφόρα και τα φορτηγά, καταλήγει η ανακοίνωση, έχουν ως τελικό προορισμός τον ΧΥΤΑ της Φυλής».

 -Το αίσχος με την απόθεση των σκουπιδιών στο Ελληνικό
-Μηνύσεις προτίθεται να καταθέσει ο Δήμος

Γύρω στις 6.15' το πρωί, έξι διμοιρίες των ΜΑΤ βρέθηκαν μπροστά στην πύλη του ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων και με την εντολή του παρευρισκόμενου Εισαγγελέα απώθησαν τους λιγοστούς, περίπου 20, εργαζομένους που περιφρουρούσαν τον χώρο, έχοντας κλείσει την είσοδο με μεγάλα κοντέινερ.
Αυτή την στιγμή ο χώρος ελέγχεται από τα ΜΑΤ αν και παρ' όλα αυτά αποκομιδή δεν γίνεται λόγω της απεργίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, καθώς και τα ιδιωτικά συνεργεία συνεχίζουν την αποκομιδή με πολύ αργούς ρυθμούς. 

Χωματερή το πάρκο Ελληνικού
Εν τω  μεταξύ γύρω στις 11.00' το βράδυ κοντέινερ ιδιωτικής εταιρείας που πιθανότατα μισθώθηκε από την Περιφέρεια για την αποκομιδή απορριμμάτων, προσπάθησε να αδειάσει τα απορρίμματα στον χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και συγκεκριμένα κοντά στις εγκαταστάσεις του ΚΤΕΟ. Όπως μετάδωσαν από την πρώτη στιγμή μέσω twitter οι χρήστες @menacius και @tolmiros_fakos στο #rbnews ο δήμος Ελληνικού ξεσηκώθηκε και ζήτησε την συμπαράσταση πολιτών για να αποτρέψει την απαράδεκτη και όπως όλα δείχνουν παράνομη ενέργεια να μετατραπεί σε ένα βράδυ σε χωματερή το πάρκο του Ελληνικού. Η είσοδος των νταλικών με τα κοντέινερ, της εταιρείας "Antipollution" όπως αναγράφεται στα οχήματα, έγινε από την λεωφόρο Αλίμου στο ύψος του σούπερ μάρκετ Καρφούρ. Εκεί οι συγκεντρωμένοι, περίπου 200 άτομα, απέκλεισαν την είσοδο με οχήματα και άναψαν φωτιές, αν και τελικά γύρω στα έξι φορτηγά κατάφεραν και άδειασαν τα σκουπίδια που μετέφεραν στον χώρο.
Οι πολίτες προσπάθησαν να αποτρέψουν την μετατροπή του  Ελληνικού σε χωματερή (φωτό: @tolmiros_fakos)
"AntiPollution" αναγράφεται στο κοντέινερ. Σε αναμονή για τα δέοντα από τον Εισαγγελέα (φωτό: @tolmiros_fakos)
Την Δευτέρα ο Δήμος Ελληνικού θα συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και θα καταθέσει μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου, χρησιμοποιώντας μάλιστα την υγειονομική διάταξη που ο ίδιος ο υπουργός Υγείας εξέδωσε την Παρασκευή για προστασία της δημόσιας υγείας.

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής

Η Περιφέρεια Αττικής, απαντώντας για το περιστατικό που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες με την παραμονή απορριμματοφόρου ιδιωτικής εταιρείας στο ΚΤΕΟ Ελληνικού, ανακοινώνει:
«Το ΚΤΕΟ Ελληνικού αποτέλεσε σημείο συνάντησης και μεταφόρτωσης του οχήματος που συμμετείχε στην αποκομιδή. Το εν λόγω όχημα δέχθηκε επίθεση από συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ, με αποτέλεσμα να παραμείνει εγκλωβισμένο μέσα στις εγκαταστάσεις του ΚΤΕΟ Ελληνικού μέχρι και πριν από λίγη ώρα.
Να σημειωθεί ότι έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες και έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες συστάσεις στους εκπροσώπους των ιδιωτικών εταιρειών να μην απαντούν σε οποιαδήποτε προκλητική εις βάρος τους ενέργεια και ότι τα απορριμματοφόρα και τα φορτηγά έχουν ως τελικό προορισμό το Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων της Φυλής.
Η Περιφέρεια Αττικής διαψεύδει κατηγορηματικά οποιαδήποτε φημολογία για εναπόθεση απορριμμάτων σε παράνομη χωματερή».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

1 σχόλιο:

  1. Τίνος εταιρεία είναι αυτή; http://www.ansy.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=12&Itemid=22&lang=el

    ΑπάντησηΔιαγραφή