Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

12 Οκτ 2011

Διογκώνεται η ανεργία στη Μ. Βρετανία, στο 8,1%

BBC

Κατά 114.000 αυξήθηκαν οι άνεργοι στη Βρετανία το διάστημα από Ιούνιο έως Αύγουστο, αγγίζοντας τα 2,57 εκατομμύρια - πρόκειται για ιστορικό υψηλό 17 ετών, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της χώρας ανακοίνωσε ότι ο ρυθμός ανεργίας αυξήθηκε στο 8,1%. Ειδικότερα, η συνολική ανεργία για τις ηλικίες 16-24 έκανε ρεκόρ, με τους ανέργους να ανέρχονται στους 991.000 και το σχετικό ποσοστό ανεργίας στο 21,3%.

Την ίδια στιγμή, ο αριθμός των ανθρώπων που είναι χωρίς εργασία και αιτούνται επίδομα ανεργίας αυξήθηκε στους 17.500, φτάνοντας τα 1,6 εκατομμύρια τον Σεπτέμβριο. Ο υπουργός Εργασίας, Chris Grayling δήλωσε ότι η Μεγάλη Βρετανία τώρα βιώνει «τον αντίκτυπο της διεθνούς οικονομικής κρίσης».

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι, παρόλο που η χώρα δεν βρίσκεται στο ευρώ, δεν είναι «άτρωτη» στα προβλήματα που έχουν προκύψει στην ευρωζώνη αλλά και σε χώρες όπως η Ελλάδα. Εντωμεταξύ, συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την κυβερνητική πολιτική μείωσης του ελλείμματος, με αρκετούς αναλυτές να λένε ότι τα μέτρα που λαμβάνονται παρεμποδίζουν την οικονομική ανάπτυξη.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου