Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

17 Οκτ 2011

5 οι εταιρείες, 80 τα απορριμματοφόρα και απευθείας οι αναθέσεις

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας, οι εταιρείες που εμπλέκονται με απευθείας αναθέσεις στην αποκομιδή των σκουπιδιών στην Αττική είναι πέντε, αν και κατονομάζονται μόνον οι τρεις. Χρησιμοποιούνται 80 οχήματα, αντί των 800 απορριμματοφόρων των δήμων. Συγκεκριμένα:




1) Η Ελληνική Βιομηχανία Περιβαλλοντικών Συστημάτων με διακριτικό τίτλο Helesi του Σάκη Ανδριανόπουλου, που έγινε γνωστή πέρυσι λόγω της εμπλοκής του συζύγου τής Φεβρωνίας Πατριανάκου, υπεύθυνης Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ. και βουλευτή του κόμματος έως το 2009. Η εταιρεία, έχει πάρει μεγάλα έργα από πολλούς δήμους αλλά και τη διαδημοτική «ΔΙΑΔΥΜΑ» που ίδρυσε ο νυν υφυπουργός Εσωτερικών Πάρης Κουκουλόπουλος ως δήμαρχος Κοζάνης.
Στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, ο τέως δήμαρχος Ν. Κακλαμάνης επεσήμανε τη σύνδεση της εταιρείας με τον Π. Κουκουλόπουλο, αλλά και το διευθυντή του γραφείου του δημάρχου και «άλλοτε στέλεχος του ομίλου Μπόμπολα» Λ. Καστανάκη. Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Α. Βαρελάς, τόνισε επίσης το παρελθόν της εταιρείας στην περιοχή της Κοζάνης, ενώ ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Τ. Μπέης, θύμισε ότι ο δήμος τής έχει αναθέσει επί Κακλαμάνη δουλειές ύψους 60 εκατ. ευρώ.
2) Η Περιβαλλοντική Μεταφορική (ΠΕΡΜΕ) για την οποία ο Ν. Κακλαμάνης ανέφερε ότι συνδέεται μετοχικά με τον όμιλο Μπόμπολα.
3) Η εταιρεία Alpha Green ΑΒΕΕ.

Σύμφωνα με τον κ. Σγουρό, η αποκομιδή ξεκίνησε την Παρασκευή με τέσσερα οχήματα και μηχανήματα τα οποία έφτασαν χθες τα 100, αλλά μειώθηκαν στα 80 επειδή αποσύρθηκαν ορισμένα που ήταν Δημόσιας Χρήσης και συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις (σχετική έκκληση απηύθυνε και η ΠΟΕ-ΟΤΑ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου