Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

28 Σεπ 2011

«Eκτόξευση» της πραγματικής ανεργίας στο 26% εκτιμά ο Σ. Ρομπόλης

Για πραγματική ανεργία που θα φθάσει το 2012 στο 26% έκανε λόγο ο επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ Σάββας Ρομπόλης μιλώντας την Τετάρτη σε εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ. «Το 2012, η στατιστική ανεργία θα είναι 21%, ενώ η πραγματική 26%. Μιλάμε για 1,3 εκατομμύρια ανέργους» σημείωσε, προειδοποιώντας για σοβαρή πίεση στη βιωσιμότητα της κοινωνικής ασφάλισης από την απώλεια εσόδων.

Μάλιστα, ο κ. Ρομπόλης τόνισε ότι στα στοιχεία του Ινστιτούτου δεν έχει συνυπολογιστεί η εργασιακή εφεδρεία. Όπως σημείωσε, η ανάκαμψη θα έρθει το 2015 (0,5% με 0.8%) αλλά οι ρυθμοί ανάπτυξης θα είναι τόσο χαμηλοί που δεν θα σταθούν ικανοί να απορροφήσουν γρήγορα το απόθεμα της ανεργίας.

Το νεοφιλελεύθερο μοντέλο διευρύνει τις ανισότητες

Χθες, τα συμπεράσματα της Ετήσιας Έκθεσης του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ έτους 2011 για την Οικονομία παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση με τη συμμετοχή και συνδικαλιστικών στελεχών. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα ευρήματα και συμπεράσματα της έκθεσης επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά τη θέση της ΓΣΕΕ ότι η εφαρμοζόμενη πολιτική τόσο στη χώρα μας όσο και στην Ευρώπη είναι αδιέξοδη, μιας και έχει αποδειχθεί διαχρονικά ότι το Νεοφιλελεύθερο μοντέλο διευρύνει τις ανισότητες και τα προβλήματα του χρέους. Σε ανάλογες κρίσεις του παρελθόντος ακολουθήθηκαν και απέδωσαν τελείως διαφορετικές προσεγγίσεις. 

- Διαβάστε εδώ την Εισαγωγή/Περίληψη και τα Περιεχόμενα της Ετήσιας Έκθεσης 2011 για την ελληνική οικονομία και απασχόληση.

- Διαβάστε εδώ την έκθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου