Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

29 Σεπ 2011

ΒΒC: Η Τρόικα, το Χρέος και οι εναλλακτικές

Ένα ενδιαφέρον διάγραμμα του BBC (μεταφρασμένο στα ελληνικά), το οποίο απεικονίζει τις πιθανές εναλλακτικές του σύντομου μέλλοντος στη χώρα μας, ανάλογα με τις κρίσιμες αποφάσεις σε σχέση με την Τρόικα και το χρέος. Και βέβαια, λαμβάνοντας υπόψη, τις λαϊκές αντιδράσεις.



Η Τρόικα των δανειστών -η Ευρωπαϊκή Ένωση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα- δηλώνει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να πάρει περισσότερα οδυνηρά μέτρα για να μειώσει το δανεισμό της. Όμως η Ελλάδα εντιμετωπίζει εξεγέρσεις και μαζικές διαδηλώσεις, στους δρόμους της Αθήνας. Η κυβέρνηση θα μπορούσε να χάσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία (μόνο 155 από τους 300 βουλευτές υπερψήφισαν τα τελευταία μέτρα λιτότητας), ριψοκινδυνεύοντας την επόμενη δόση των 8 δισ, τα οποία η χώρα έχει απόλυτη ανάγκη για να αποφύγει την ολική κρίση. Ξεκινώντας από την κορυφή, ακολουθήστε το διάγραμμα αποφάσεων που πιθανολογεί τι θα συμβεί στη συνέχεια.

κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου