Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

30 Σεπ 2011

Στατιστικά στοιχεία για δικαστικές υποθέσεις ζήτησε από το Πρωτοδικείο η τρόικα

Το Πρωτοδικείο Αθηνών επισκέφθηκαν τα μέλη της τρόικας. Στη συνάντησή τους παραβρέθηκαν ο προϊστάμενος και η διοίκηση του Πρωτοδικείου, σύμβουλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης, καθώς και ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Σύμφωνα με πληροφορίες του kathimerini.gr, η τρόικα ζήτησε στατιστικά στοιχεία για τις δικαστικές υποθέσεις, όπως τον αριθμό των υποθέσεων που εισάγονται και εκδίδονται. 
 
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής δικαιοσύνης τόνισαν στο κλιμάκιο, ότι μέχρι στιγμής το μόνο σύστημα μηχανοργάνωσης που υπάρχει είναι αυτό που αφορά στην ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων το οποίο, όπως είπαν, λειτουργεί πιλοτικά από τις 16 τρέχοντος, καθώς ακόμη δεν έχει λυθεί το πρόβλημα της πληρωμής δικαστικών ενσήμων. Διευκρίνισαν, ωστόσο, ότι το ζήτημα της ηλεκτρονικής καταβολής ενσήμων αναμένεται να λυθεί άμεσα.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χαράλαμπος Αθανασίου, επεσήμανε στους εκπροσώπους της τρόικας ότι η ποιότητα απονομής δικαιοσύνης είναι υψηλή και ότι το πρόβλημα με τις καθυστερήσεις εκδίκασης υποθέσεων οφείλεται όχι στο έμψυχο υλικό, αλλά στην έλλειψη υποδομής, γεγονός που απεδέχθη η τρόικα.

Παρέμειναν αρκετή ώρα στο Πρωτοδικείο και μετά κατευθύνθηκαν στην εισαγγελία Πρωτοδικών, που όμως λόγω της προχωρημένης ώρας δεν πραγματοποίησαν συνάντηση με τους εισαγγελείς. Δεν αποκλείεται να ανανεώσουν το «ραντεβού» τους με την εισαγγελία Πρωτοδικών τις επόμενες ημέρες. Πάντως, η επίσκεψή τους αυτή δεν κρίνεται τυχαία και θα μπορούσε να γεννήσει ερωτηματικά για το νέο ρόλο της τρόικας στη Δικαιοσύνη.

Διαμαρτυρίες έξω από το υπ. Δικαιοσύνης

Οι εκκρεμείς υποθέσεις στα διοικητικά δικαστήρια, και ειδικά οι φορολογικές, ήταν το αντικείμενο της συνεργασίας της τρόικας με την Γενική Επίτροπο Επικρατείας των Διοικητικών Δικαστηρίων, Ελένη Διακομανώλη, στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Υπάλληλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης (περίπου 70 άτομα) συγκεντρώθηκαν όταν έγινε αντιληπτή η παρουσία της τρόικας στο κτίριο, διαμαρτυρόμενοι για την επίσκεψη αυτή.

Αναδημοσίευση από kathimerini.gr 

Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου