Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

27 Σεπ 2011

Σύνταγμα: Συγκεντρώσεις για το "χαράτσι" στα ακίνητα

Πυκνώνει ο κόσμος σιγά σιγά μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα των "Αγανακτισμένων" αλλά και οργανώσεων από το κίνημα "Δεν χρωστάμε - Δεν πουλάμε - Δεν πληρώνουμε" αλλά και από άλλες οργανώσεις και συλλογικότητες, για συμβολική περικύκλωση της Βουλής με αφορμή την σημερινή ψηφοφορία για το "χαράτσι" στα ακίνητα/ Πριν από λίγο έκλεισε η λ. Αμαλίας, ενώ νωρίτερα είχαν κλείσει η Βασ. Σοφίας και η Ακαδημίας.


Η αστυνομική παρουσία είναι ισχυρή μεν, διακριτική δε, μέχρι στιγμής τουλάχιστον. Διμοιρίες ΜΑΤ έχουν ακροβολιστεί εκατέρωθεν του Άγνωστου Στρατιώτη και οι υπόλοιπες στα γύρω στενά. Ο μεταλλικός φράχτης δεν έχει τοποθετηθεί σήμερα στην Βασιλίσσης Σοφίας (στο ύψος των παλιών Λουλουδάδικων) ούτε υπάρχει φράγμα με τις κλούβες των ΜΑΤ. Επίσης, μέχρι τώρα δεν έχουν τοποθετηθεί κιγκλιδώματα στο πεζοδρόμιο του Άγνωστου.
Ο μεγάλος "φράχτης" τοποθετήθηκε στην οδό Ακαδημίας κι αυτό επειδή η είσοδος των βουλευτών γίνεται από την είσοδο της Βασ. Σοφίας απένατι από την Ακαδημίας.

Οι περίπου 400 "Ειδικοί Φρουροί" και άλλοι ένστολοι αστυνομικοί συνεχίζουν και παραμένουν στην Βασ. Σοφίας, φωνάζοντας συνθήματα, κρατώντας διάφορα πανό (όπως "Μας κάνατε λαθρομετανάστες στην χώρα μας") και πλακάτ.

Η ψηφοφορία
Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να αρχίσει η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής για το ν/σ περί Τραπεζών κ.λπ. Στο ν/σ αυτό έχει κατατεθεί η τροπολογία για την έκτακτη εισφορά στα ακίνητα που θα εισπραχθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Η ψηφοφορία θα είναι ονομαστική και η αγωνία για το κυβερνών κόμμα είναι μεγάλη για το ενδεχόμενο που βρεθεί "αντάρτης" βουλευτής που θα καταψηφίσει την τροπολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου