Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

26 Σεπ 2011

Βουλευτική σύνταξη θα ζητήσει ο Π. Ψωμιάδης

Αίτηση για βουλευτική σύνταξη είναι έτοιμος να καταθέσει ο εν αργία Περιφερειάρχης Μακεδονίας κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, όπως γράφει το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Θεσσαλονίκη». http://www.makthes.gr/news/politics/80993/ Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του η αργία που του έχει επιβληθεί τον έχει «στεγνώσει» οικονομικά εφόσον έχει να πληρωθεί περίπου τέσσερις μήνες.


Στις 18 Οκτωβρίου εκδικάζεται στον Άρειο Πάγο η προσφυγή του κ. Ψωμιάδη κατά της απόφασης για την επιβολή αργίας. Αν η απόφαση είναι αρνητική τότε εκπίπτει οριστικά από το αξίωμά του. Γεγονός που μάλλον είναι ορατό εξ ου και η κίνηση για την βουλευτική συνταξιοδότηση.

Να σημειώσουμε ότι ο πρώην περιφερειάρχης κατηγορήθηκε το 2009 για παράνομη μείωση προστίμων σε ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων, ο οποίος νόθευε το εμπόρευμα του. Τον Απρίλιο του 2011 καταδικάστηκε από το Εφετείο, ενώ τον Ιούνιο ο Γ. Γραμματέας αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης τον έθεσε σε αργία. Την διοίκηση της Περιφέρειας ανέλαβε ο αδελφός του Διονύσης Ψωμιάδης.

Ο κ. Ψωμιάδης έχει εκλεγεί Βουλευτής Θεσσαλονίκης με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας το 1990, 1993, 1996 και 2000.

1 σχόλιο: