Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

27 Σεπ 2011

Με εντολή Παπανδρέου-Μόσιαλου το "ψαλίδι" στο μήνυμα των φοιτητών

Δεν αφήνει κανένα περιθώριο για το ποιος έλαβε την απόφαση να μην μεταδοθεί το μήνυμα των καταληψιών  φοιτητών από τη ΝΕΤ, ο υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος. Στη χθεσινή άτυπη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, δήλωσε καθαρά, πως “με εντολή του πρωθυπουργού και δική μου, δεν μεταδόθηκε το μήνυμα”,  αποκαλύπτοντας για πρώτη φορά το μέγεθος της παρέμβασης της κυβέρνησης στην ΕΡΤ, σε αντίθεση με όσα δήλωνε ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος πως  πλέον “θα είναι ανεξάρτητη”.


Το περιστατικό παρουσιάζεται περίπου ως… τρομοκρατικό χτύπημα, όταν η ίδια η ΕΡΤ επί διοίκησης Γαμπρίτσου και υπουργίας Π. Γερουλάνου, μια αντίστοιχη κίνηση των δασκάλων αντιμετωπίστηκε με επιτυχία και χαμηλούς τόνους, χωρίς να εμπλακεί ο πρωθυπουργός.  Η δήλωση αυτή του Ηλία Μόσιαλου αδειάζει πλήρως και τη διοίκηση της ΕΡΤ, η οποία δημοσίως έκανε αναφορές στη …δεοντολογία, επιρρίπτοντας στους φοιτητές την ευθύνη για τη μή προβολή της δήλωσής του.

Όλη η αναφορά του από τη χθεσινή ενημέρωση, έχει ως εξής:
«Χθες το βράδυ έγινε κατάληψη του στούντιο της ΝΕΤ από ομάδα φοιτητών. Διεκόπη το δελτίο ειδήσεων, κατόπιν απαίτησης των φοιτητών να προβληθούν οι απόψεις τους από τη δημόσια τηλεόραση στο πλαίσιο του νυχτερινού δελτίου ειδήσεων και των επόμενων εκπομπών της ΕΡΤ. Εδώ, θα ήθελα να τονίσω, ότι με εντολή του Πρωθυπουργού και δική μου, δεν μεταδόθηκε το μήνυμα. Υπήρχε συντονισμός και με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και με τον κ. Παπουτσή.  Σε  καμία περίπτωση, η κυβέρνηση δε θα επιτρέψει σε συγκεκριμένες ομάδες, είτε κοινωνικές, είτε επαγγελματικές, είτε συντεχνιακές, ή γενικά ομάδες πολιτών, να επιβάλουν τη γνώμη τους, ειδικά στα δημόσια ΜΜΕ. Έχουμε Δημοκρατία, προβάλλονται όλες οι απόψεις. Και αυτή είναι η κατεύθυνση που έχει η δημόσια ραδιοτηλεόραση, να προβάλλει με ισορροπημένο και δημοκρατικό  τρόπο όλες τις απόψεις, όποιες και αν είναι αυτές. Τονίζουμε για μια ακόμη φορά ότι, δε θα επιτρέψουμε στην ίδια ομάδα  ή καμία άλλη να επιβάλλει τις απόψεις της με αυτόν τον τρόπο»

Πηγή: Τυπολογίες (εφημ. Παρόν)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου