Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

26 Σεπ 2011

Προς μαζικές απώλειες θέσεων εργασίας οδεύει η παγκόσμια οικονομία

Οι μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου προχωρούν προς «μαζικές απώλειες θέσεων εργασίας» μέχρι το τέλος του επόμενου έτους εάν οι κυβερνήσεις δεν αλλάξουν τις πολιτικές τους. Αυτή είναι η δήλωση που συνόδευε τη δημοσιοποίηση της μελέτης του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας, σήμερα Δευτέρα.

Στην έρευνα, που προετοιμάστηκε από τον ΟΟΣΑ για τη συνάντηση των υπουργών Εργασίας του G20 στο Παρίσι, ο Δ.Ο.Ε. ανέφερε ότι η ομάδα των αναπτυσσόμενων και ανεπτυγμένων χωρών είδε 20 εκατομμύρια θέσεις εργασίας να εξαφανίζονται από την οικονομική κρίση του 2008. Με τους τρέχοντες ρυθμούς, θα ήταν αδύνατο να υπάρξει ανάκαμψη, τουλάχιστον βραχυχρόνια, την ίδια στιγμή που παραμένει το ρίσκο διπλασιασμού του αριθμού μέχρι τον επόμενο χρόνο, αναφέρεται στην έρευνα.

Ο αριθμός των ανθρώπων που εργάζονται στις χώρες του G20 έχει αυξηθεί κατά 1% από το 2010, ωστόσο η ετήσια αύξηση κατά 1,3% χρειάζεται να επιστρέψει στα προ-κρίσης επίπεδα μέχρι το 2015, συνεχίζει η έρευνα. Εάν ο ρυθμός απασχολησιμότητας αυξηθεί κατά 0,8% μέχρι το τέλος του 2012, μια ισχυρή τώρα πιθανότητα, τότε οι απώλειες θέσεων εργασίας θα αυξηθούν από 20 εκ. σε 40 εκατομμύρια.

Από τις αρχές του 2008, η Ισπανία, η Νότια Αφρική και οι ΗΠΑ σημείωσαν την μεγαλύτερη πτώση στην απασχολησιμότητα, μεταξύ των χωρών του G20. Η Ισπανία και οι ΗΠΑ βίωσαν επίσης την μεγαλύτερη άνοδο ανεργία, ακολουθούμενες από την Βρετανία.

Με πληροφορίες από Guardian 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου