Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

26 Σεπ 2011

Σιωπηρή παράταση για την απογραφή των συνταξιούχων του ΙΚΑ

ΕΚΚΛΗΣΗ προς τους συνταξιούχους του Ι.Κ.Α. να απογραφούν μέχρι την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, όπου και λήγει η προθεσμία, απήθυνε μέσω της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ ο Διοικητής του Ιδρύματος κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος.


Σύμφωνα με τον κ. Σπυρόπουλο, μέχρι στιγμής έχει απογραφεί το 75% όσων λαμβάνουν συντάξεις. «Όσοι δεν έχουν απογραφεί να το κάνουν άμεσα...», τόνισε, διευκρινίζοντας ότι τελικά όσοι δεν απογραφούν εγκαίρως δεν θα χάσουν την σύνταξή τους αλλά θα καθυστερήσει σημαντικά η καταβολή της επόμενης σύνταξης». Πρόσθεσε ότι και τις πρώτες μέρες του Οκτωβρίου να πάει κανείς, οι υπηρεσίες του ΙΚΑ θα τον απογράψουν χωρίς κανένα πρόβλημα.

Δικαστικά για τις συντάξεις «μαϊμού»

Όσον αφορά στις συντάξεις που κάποιοι εισέπρατταν ή συνεχίζουν να εισπράττουν (σ.σ. σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς είναι πάνω από 5000) αν και ο δικαιούχος έχει πεθάνει, το ΙΚΑ θα κινηθεί δικαστικά και θα απαιτήσει εντόκως όλο το ποσό, ενώ κατά περίπτωση θα κινείται και ποινική διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου