Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

15 Ιουν 2014

«Θέλουμε τη σκούπα μας και το φαράσι μας»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


Συνέντευξη με τα μέλη του συντονιστικού των 595 απολυμένων καθαριστριών, Φωτεινή Νικηταρά και Δήμητρα Μανώλη, στο στούντιο του radiobubble, την Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014.

Δύο ημέρες μετά την έκδοση απόφασης από τον Άρειο Πάγο, η οποία επιτρέπει την αναστολή της πρώτης απόφασης του Πρωτοδικείου για την επαναπρόσληψή τους. Μία απόφαση που συνοδεύτηκε αμέσως μετά από την επίθεση των ΜΑΤ στις καθαρίστριες που κινήθηκαν προς το υπ. οικονομικών. Οι καλεσμένες στο radiobubble, απολυμένες πλέον, καθώς έχει παρέλθει και η περίοδος της διαθεσιμότητας, μεταφέρουν τις εμπειρίες τους από τους προηγούμενους μήνες αδιάκοπου αγώνα στο δρόμο, έξω από το ΥΠΟΙΚ, τα συναισθήματά τους, την αντίδραση του κόσμου, των πολιτικών και βέβαια της αστυνομίας. Δηλώνουν ότι και το καλοκαίρι θα παραμείνουν στη θέση τους. Επόμενος σταθμός η τελική απόφαση του Αρείου Πάγου, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου