Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

15 Απρ 2014

#rbnews 28: Μπαλτάκος, ακροδεξιά και στο βάθος νεκροί μετανάστες

Κεντρικό θέμα της εκπομπής της 4ης Απριλίου 2014, η υπόθεση "Baltakosgate". Ή αλλιώς το βίντεο που δημοσίευσε η Χρυσή Αυγή, στο οποίο φαίνεται ότι ο -πρώην πλέον- Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης, Τάκης Μπαλτάκος, όχι μόνο συνεννοείται με τον βουλευτή της Χ.Α. Ηλία Κασιδιάρη για τις διώξεις των ακροδεξιών στελεχών του κόμματος, αλλά να δηλώνει ότι η Δικαιοσύνη χειραγωγείται από δύο υπουργούς και τον πρωθυπουργό (αναλυτικά για το περιεχόμενο του βίντεο, εδώ).

Στο στούντιο, καλεσμένη η δημοσιογράφος Βασιλική Σιούτη, το ρεπορτάζ της οποίας για το βίο και την πολιτεία του κ. Μπαλτάκου, έχει και διάρκεια και βάθος.

13 Απρ 2014

Ένα Mall για τον Πλάτωνα (Συνέντευξη)

Την Παρασκευή 28 Μαρτίου, στο στούντιο του radiobubble o @galaxyarchis φιλοξένησε την Ματίνα Παπαχριστούδη, μέλος της πρωτοβουλίας πολιτών για την Ακαδημία Πλάτωνος. Αντικείμενα της συνέντευξης η προσπάθεια ανέγερσης ενός ακόμη Mall στην ευρύτερη περιοχή της Ακαδημίας και συγκεκριμένα στα σύνορα του Δήμου Αθήνας με το Περιστέρι. Ο αγώνας των πολιτών για την προστασία από την προσπάθεια υποβάθμισης της περιοχής. Οι σκανδαλώδεις συμφωνίες της πολιτείας με τον ιδιώτη και η προσπάθειά τους να παρακάμψουν όλα τα νομικά εμπόδια.

Αναλυτικότερα για το παρελθόν της εν λόγω "επένδυσης" από την Artume, μία εταιρεία πίσω από την οποία βρίσκεται η Blackrock, σας παραπέμπουμε στην αναλυτικότατη έρευνα της Εφημερίδας των Συντακτών με τίτλο "Ο οίκος BlackRock και οι Έλληνες προστάτες του".


2 Απρ 2014

Μπαλτάκος προς Κασιδιάρη: ο Σαμαράς έδινε εντολές για τη δίωξη της Χ.Α.

Η Χρυσή Αυγή δημοσίευσε σήμερα το πρωί βίντεο από συνομιλία μεταξύ του γ.γ. της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκου και του βουλευτή της Χ.Α. Ηλία Κασιδιάρη. Όπως ακούγεται στο βίντεο, του οποίου φαίνεται να έχει γίνει η λήψη λίγα εικοσιτετράωρα μετά την απελευθέρωση του Η. Κασιδιάρη, ο Π. Μπαλτάκος εξηγεί ότι η δίωξη ασκήθηκε κατόπιν απόφασης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και ασκήθηκαν παρεμβάσεις από τα υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Ο διάλογος έχει κατατεθεί εγγράφως στη Βουλή, από τον Η. Κασιδιάρη (pdf)

Στο ηχητικό που ακολουθεί έχει γίνει επέμβαση στην ένταση του ήχου, ώστε να ακούγεται πιο καθαρά ο Παναγιώτης Μπαλτάκος.