Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

30 Ιουν 2012

Τα βίαια και σεξιστικά στερεότυπα των Ελλήνων εφήβων


Ερευνα της Youth 4 Youth δημοσιευμένη στο alfavita.gr

Στους νέους επιτρέπονται οι πολλές σύντροφοι, η παρέμβαση στο τι φοράει η φίλη τους, η άσκηση βίας σε περίπτωση «απιστίας», η πίεση για ερωτική επαφή μετά από ραντεβού. Μία στις τρεις έφηβες πιστεύει ότι μερικές φορές, φταίνε τα κορίτσια για τη βία που τους ασκείται!

29 Ιουν 2012

Σύνοδος Κορυφής: Ανακεφαλαιοποίηση από ESM

Με μικρά αλλά αξιοσημείωτα οφέλη για την περιφέρεια, οι αποφάσεις στις οποίες κατέληξαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες κατά τη διάρκεια της χθεσινής Συνόδου Κορυφής. Πιο συγκεκριμένα αποφασίστηκε η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών απευθείας από το μηχανισμό σταθερότητας ESM. Επίσης τα ταμεία στήριξης της ευρωζώνης θα μπορούν να χρησιμοποιούνται για τη σταθεροποίηση των αγορών ομολόγων, χωρίς να εξαναγκάζονται οι χώρες που συμμορφώνονται προς τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ να υιοθετούν επιπλέον μέτρα λιτότητας ή οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

25 Ιουν 2012

Η μήνυση του επιχειρηματία Αντρέα Βγενόπουλου στο radiobubble

ή αλλιώς, πως ένας “φτωχός με λεφτά” αξιώνει την ποινικοποίηση κάθε είδους κριτικού λόγου

Σήμερα, 25η Ιουνίου του 2012 (εάν εντωμεταξύ δεν είχε μεσολαβήσει ο νόμος 4043/2012 ο οποίος παραγράφει υπό συγκεκριμένες προυποθέσεις ¹ κάποια αδικήματα), θα δικαζόμασταν από τον επιχειρηματία κ. Ανδρέα Βγενόπουλο γιατί, σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται, “τον απειλήσαμε με την παράνομη πράξη της ανθρωποκτονίας” και “του προκαλέσαμε τρόμο και ανησυχία”.

Η κλήση μας να δικαστούμε, μας επιδόθηκε αρχές Φεβρουαρίου, αρκετές ημέρες πριν τη δημοσίευση του παραπάνω νόμου. Εκείνη τη στιγμή δε δημοσιοποιήσαμε κάτι σχετικό με τη μήνυση μιας και βρίσκονταν σε εξέλιξη η εκστρατεία donate του radiobubble και δε θελήσαμε να υπάρξει υπόνοια ότι προσπαθούμε “να κεφαλαιοποιήσουμε” την αγωνία μας για την ελευθερία του λόγου στο διαδίκτυο. Ακολούθησε η δια του νόμου “αμνήστευσή μας” και έτσι αποφασίσαμε να περιμένουμε μέχρι τη σημερινή ημέρα, την ημέρα όπου κανονικά θα βρισκόμασταν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, για να μιλήσουμε. Ελπίζω, με τη δημοσίευση αυτή, να κλείνει το θέμα που πριν δυόμιση περίπου χρόνια αναστάτωσε το σκεπτόμενο διαδίκτυο.

Ωστόσο, παρά την αμνήστευσή μας, καλούμε κάθε νοήμονα, ενεργό πολίτη, αυτής της χώρας, να ενημερωθεί για το θέμα. Καλούμε, ιδιαίτερα, το σκεπτόμενο διαδίκτυο, όλους όσοι κινούνται στα blogs, τα social networks και τα νέα μέσα, εν μέσω των προσπαθειών τους να αποτρέψουν τις παγκόσμιες κινήσεις φίμωσης της ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης μέσω νομοσχεδίων όπως τα SOPA/PIPA και της ACTA, αλλά και του επερχόμενου στην Ελλάδα "νόμου για τα blogs", να συντονίσουμε τα βήματά μας ώστε να αποτρέψουμε στο μέλλον την ποινικοποίηση της έκφρασης και της ελευθερίας του λόγου στη χώρα μας.

Υπενθυμίζουμε σε όλους ότι είναι στο χέρι μας τα νέα μέσα, να μη γίνουν παλιά.

Η εικόνα από το blog του Πάνου Μιχαήλ
























Τρομοκράτες” και “κακοποιά στοιχεία”, οι παραγωγοί του radiobubble...

Ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος, κατέθεσε μήνυση εναντίον του radiobubble γιατί, σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται, μέσω μιας εκπομπής μας που μεταδόθηκε το 2009, “τον απειλήσαμε με την παράνομη πράξη της ανθρωποκτονίας” και “του προκαλέσαμε τρόμο και ανησυχίᔨ.
Σύμφωνα μάλιστα με τους ισχυρισμούς του κ. Βγενόπουλου, η εικόνα που συνόδευε την εκπομπή τον “εμφανίζει ως στόχο δολοφονίας από κακοποιά στοιχεία – τρομοκράτες στα οποία περιλαμβάνεται προφανώς και ο παραγωγός του προγράμματος ή με τα οποία έχει άμεση σχέση”!
Έτσι, θα δικαζόμουν εγώ ως “διαχειριστής του ιστοτόπου radiobubble.gr” και ο Πάνος Μιχαήλ ως “ο παραγωγός της εκπομπής”.


Γράμμα από έναν αστουριανό ανθρακωρύχο - 22/6/2012

Πηγή: Demotix
| αναδημοσίευση από το πρακτορείο rioters 


Έχω δουλέψει στα ορυχεία 25 χρόνια. Κατέβηκα για πρώτη φορά στα 18 μου, και θα ήθελα να σας πώ ότι εκπλήσσομαι από πολλά απ’ τα σχόλια που διαβάζω για τους ανθρακωρύχους και την πρόωρη συνταξιοδότηση που ισχύει γι αυτούς όπως και γι άλλες ομάδες εργαζομένων. 
Θα ήθελα να σας μεταφέρω τη δική μου οπτική, και αν μπορέσω να αποσαφηνίσω ορισμένες αμφιβολίες που βλέπω ότι υπάρχουν για το θέμα αυτό.
1. Ο αγώνας που διεξάγουν αυτή τη στιγμή οι ανθρακωρύχοι, δεν είναι για να διεκδικήσουν χρήματα, αλλά για να γίνει σεβαστή η συμφωνία που υπέγραψε πέρυσι το υπουργείο βιομηχανίας και τα συνδικάτα των ανθρακωρύχων, που προέβλεπε τη συνέχιση των επιδοτήσεων ως και το 2018.

Φυλακή για 9 άτομα στην υπόθεση κατάχρησης στο Πάντειο


Σε ποινή κάθειρξης από 10 έως 31 έτη καταδίκασε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων και για τους εννέα κατηγορούμενους στην υπόθεση των οικονομικών ατασθαλιών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, την περίοδο 1992-1998. Η υπόθεση αφορά τις κατηγορίες της απάτης, πλαστογραφίας και υπεξαίρεσης σε συνδυασμό με το νόμο περί καταχραστών του δημοσίου που προκάλεσαν ζημιά στο ίδρυμα ύψους περίπου 2 δις δραχμές. 

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης να διακόψουν τη διαδικασία για να καταθέσουν αναίρεση στον Άρειο Πάγο έτσι ώστε να δοθεί αναστολή στην έκτιση της ποινής. Οι συνήγοροι υπεράσπισης ότι η βλάβη για τους εντολείς τους είναι υπέρμετρη και ανεπανόρθωτη εάν οδηγηθούν στη φυλακή. 

24 Ιουν 2012

Το κείμενο της προγραμματικής σύγκλισης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔημΑρ

Δόθηκε στη δημοσιότητα το κείμενο της προγραμματικής σύγκλισης των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση. Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά, συμφώνησαν σε μία σειρά θεμάτων, κατηγοριοποιημένων στην αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης, την οικονομική και αναπτυξιακή πολιτική, την εξυγίανση του πολιτικού συστήματος, το μεταναστευτικό και τέλος την εξωτερική πολιτική.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας.

#rbnews 36: Έχουμε Κυβέρνηση

Στην 36η εκπομπή του radiobubble news, o @Galaxyarchis κάνει ανασκόπηση της πρώτης εβδομάδας μετά τις κρίσιμες εκλογές του Ιουνίου του 2012. Έπειτα από δύο διαδοχικές εκλογικές διαδικασίες, καταλήγουμε σε μία ακόμη μορφή "τριαρχίας" με ελαφρώς αλλαγμένη σύνθεση. Έτσι λοιπόν, αν το πρώτο μνημόνιο κλήθηκε να το εφαρμόσει μία κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛαΟΣ, το δεύτερο μνημόνιο καλείται να το αναδιαπραγματευτεί μία κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔημΑρ.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον @Doleros γίνεται η σχετική πολιτική ανάλυση για τις αρχές της νέας συγκυβέρνησης και τις μετεκλογικές εξελίξεις στο εσωτερικό των κομμάτων.
Τέλος, ακούγονται ηχητικά ντοκουμέντα μαρτυριών θυμάτων ρατσιστικών επιθέσεων που αυξήθηκαν κατακόρυφα μετά την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη βουλή.

23 Ιουν 2012

Media stirring up national pride over Germany-Greece soccer match


Football is one of the remaining spheres in which it is acceptable to openly display patriotic sentiment. This seems to apply in every country. The relationship between football and nationhood was shaped by particular historical and cultural factors. There might be different perceptions among people of how direct this association is, but those with far-right political affiliations apparently find it it easier to project symbolic meanings of Greek pride on a team of players that represents the nation in a game. Georgios Papadopoulos, one of the military dictatorship's architects back in the 70's, encouraged people to watch football whilst he imposed severe constraints in civil liberties. That says a lot about how to channel outrage on a safe outlet.

22 Ιουν 2012

Τζαβέντ Ασλάμ: «Ανοιχτή συνεργασία των φασιστών με Αστυνομία»

Μετά την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη βουλή, παρατηρείται κατακόρυφη αύξηση των δολοφονικών επιθέσεων εναντίον μεταναστών. Καθημερινές είναι οι καταγγελίες για επιθέσεις σε πολλές περιοχές της χώρας με κοινά χαρακτηριστικά, όπως η εκτέλεσή τους από ομάδες κρανοφόρων και η χρήση μαχαιριών και ρόπαλων. Το κυριότερο, η εκδήλωση των φαινομένων αυτών σε δημόσιους χώρους, όπως για παράδειγμα οι σταθμοί τρένων. Πιο πρόσφατο παράδειγμα, η επίθεση με μαχαίρι από ομάδα  ακροδεξιών της Χρυσής Αυγής στο σταθμό "Αττική", μπροστά στα μάτια (αδιάφορου) υπαλλήλου security.

Με πρωτοβουλία της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (KEΕΡΦΑ) και της πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος, δόθηκε συνέντευξη τύπου ειδικά για το θέμα αυτό, χθες Πέμπτη 20 Ιουνίου. Μετανάστες από το Πακιστάν και την Αίγυπτο κατάγγειλαν τις επιθέσεις που δέχτηκαν από ομάδες της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, τη Νίκαια και τη Κόρινθο.

Σύμφωνα με τον Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρο της Πακιστανικής  Κοινότητας Ελλάδος:
«Είναι τόσο ανοιχτή η συνεργασία των φασιστών με Αστυνομία ώστε γίνονται μπροστά στα μάτια  τους  επιθέσεις και ξυλοδαρμοί και δεν συλλαμβάνουν κανένα. Οι αστυνομικοί διώχνουν όσους πάνε να καταθέσουν μηνύσεις».
Επίσης, καταγγέλθηκε η περίπτωση  μετανάστη  που πήγε να αναφέρει επίθεση από τη Χρυσή Αυγή στο ΑΤ  Κορίνθου, όπου οι  αστυνομικοί  του ζήτησαν να καταθέσει ότι τον χτύπησε άλλος μετανάστης!

Ακολουθεί το βίντεο της Συνέντευξης Τύπου:

Δωρεάν καρδιολογικός έλεγχος σε ανασφάλιστους πολίτες


Ξεκινά σήμερα τη λειτουργία του το κοινωνικό ιατρείο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας (ΕΚΕ). Το ιατρείο βρίσκεται στον δεύτερο όροφο των γραφείων της Εταιρείας (Ποταμιάνου 6, Ιλίσια, Αθήνα) και εθελοντές καρδιολόγοι - μέλη της ΕΚΕ θα παρέχουν καρδιολογικό έλεγχο σε ανασφάλιστους πολίτες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των τελευταίων. Επίσης, στο ιατρείο θα υπάρχει η δυνατότητα για διενέργεια καρδιογραφήματος, εξέτασης με υπερήχους, αλλά και τεστ κοπώσεως. Το ιατρείο θα λειτουργεί κάθε Πέμπτη απόγευμα από τις 16:00-18:00 μ.μ. ενω για την εξέταση είναι απαραίτητη η προσυνεννόηση στα τηλέφωνα της γραμματείας ΕΚΕ 210 7258003-9.

inflammatory

21 Ιουν 2012

Η διακήρυξη της συνεργασίας ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ

Δόθηκε στην δημοσιότητα η «Διακήρυξη της κυβέρνησης Εθνικής Ευθύνης», δηλαδή το προγραμματικό πλαίσιο στο οποίο συμφώνησαν οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι: Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ. και
 ΔΗΜ.ΑΡ. Σύμφωνα με την διακήρυξη στόχος της είναι: «...να αντιμετωπίσει την κρίση, να ανοίξει το δρόμο της Ανάπτυξης και να αναθεωρήσει όρους της Δανειακής Σύμβασης (Μνημονίου), χωρίς να θέσει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας ούτε την παραμονή της στο ευρώ.»

 Όλο το κείμενο παρακάτω:
This post is also available in English after the jump.

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης

Πρωθυπουργός: Αντώνης Σαμαράς
Υπουργός Επικρατείας: Δημήτρης Σταμάτης
Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Σίμος Κεδίκογλου

Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Υπουργός: Αντώνης Μανιτάκης
Υφυπουργός: Μανούσος Βολουδάκης
Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργός: Ευριπίδης Στυλιανίδης
Υφυπουργός: Χαράλαμπος Αθανασίου
Υπουργείο Οικονομικών
Υπουργός: Βασίλης Ράπανος
Αναπληρωτής υπουργός: Χρήστος Σταϊκούρας
Υφυπουργός: Γιώργος Μαυραγάνης
Υπουργείο Εξωτερικών
Υπουργός: Δημήτρης Αβραμόπουλος
Υφυπουργός: Δημήτρης Κούρκουλας
Υπουργείο Εθνικής Αμυνας
Υπουργός: Πάνος Παναγιωτόπουλος
Υφυπουργός: Παναγιώτης Καράμπελας
Υφυπουργός: Δημήτριος Ελευσινιώτης
Υπουργείο Ανάπτυξης, Μεταφορών, Δικτύων
Υπουργός: Κωστής Χατζηδάκης
Υφυπουργός: Θανάσης Σκορδάς
Υφυπουργός: Σταύρος Καλογιάννης
Υφυπουργός: Νότης Μηταράκης
Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου
Υπουργός: Κώστας Μουσουρούλης
Υφυπουργός: Γιώργος Βερνίκος
Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Υπουργός: Ευάγγελος Λιβιεράτος
Αναπληρωτής υπουργός: Σταύρος Καλαφάτης
Υφυπουργός: Ασημάκης Παπαγεωργίου
Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού
Υπουργός: Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος
Αναπληρωτής υπουργός: Κώστας Τζαβάρας
Υφυπουργός: Θεόδωρος Παπαθεοδώρου
Υφυπουργός Αθλητισμού: Γιάννης Ιωαννίδης
Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Υπουργός: Γιάννης Βρούτσης
Υφυπουργός: Νίκος Νικολόπουλος
Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Υπουργός: Ανδρέας Λυκουρέντζος
Υφυπουργός: Μάριος Σαλμάς
Υφυπουργός: Φωτεινή Σκοπούλη
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Υπουργός: Αθανάσιος Τσαυτάρης
Αναπληρώτης υπουργός: Μάξιμος Χαρακόπουλος
Υπουργείο Δημοσίας Τάξης
Υπουργός: Νίκος Δένδιας
Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Υπουργός: Αντώνης Ρουπακιώτης
Υφυπουργός: Κώστας Καραγκούνης
Υπουργείο Τουρισμού
Υπουργός: Όλγα Κεφαλογιάννη
Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης
Υπουργός Θεόδωρος Καράογλου

Σφοδρές συγκρούσεις στην Χαλυβουργία

Σφοδρές συγκρούσεις εξελίχθηκαν το πρωί έξω από την Χαλυβουργία στην Αθήνα. Σήμερα το πρωί απεργοσπάστες με την συνδρομή της αστυνομία επιτέθηκαν στους απεργούς που περιφρουρούσαν το εργοστάσιο με αποτέλεσμα δύο  από αυτούς να τραυματιστούν. Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων ένας απεργός υπέστη καρδιακό επεισόδιο και μεταφέρθηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο. Αυτή την στιγμή γίνεται κάλεσμα στον κόσμο να στηρίξει την περιφρούρηση. 

Πηγή: alterthess

20 Ιουν 2012

“Κόπηκε” στον αέρα ο Βαρουφάκης



Ανήμερα των εκλογών της περασμένης Κυριακής ο οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης μίλησε ζωντανά στο βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC. Ωστόσο η σύνδεση κόπηκε όταν ο κ. Βαρουφάκης εξηγούσε γιατί η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να αποπληρώσει το χρέος της και ενώ ετοιμαζόταν να καταγγείλλει ως σκανδαλώδες το δίλημμα των εκλογών προς τους έλληνες ψηφοφόρους.Σήμερα το απόγευμα, ο δημοφιλής οικονομολόγος επανήλθε στο θέμα με άρθρο – καταγγελία μέσα από την προσωπική ιστοσελίδα του αλλά και με σχόλιο επ’αυτού μέσα από το twitter.

Abstention in the Greek elections: do Greeks really not care?

According to the official figures of the Ministry of Interior, only 62.47% of Greeks actually voted in the June 17 elections. Participation was hardly better on 06 May, at 65.1%. Various commentators in Greece and abroad intepreted this high abstention rate in what was unanimously called "the most crucial elections in Greece since 1974" as a lack of interest in the political process or even a wholesale rejection of the political class. However, these figures are challenges by a simple fact: the number of people who are actually living in Greece.

19 Ιουν 2012

Did one in two Greek policemen really vote for Golden Dawn?

A lot has been said about the fact that large numbers of Greek policemen are supporters and voters of the neo-nazi party Golden Dawn. The first publication of this sort in a mainstream newspaper was an article by Vasilis Lambropoulos in To Vima on 11 May 2012, where he concluded that data from specific polling stations where policemen vote showed that some 50% of policemen had actually voted for Golden Dawn in the 06 May elections. Today, Lambropoulos published another article, saying that this tendency had been confirmed in the 17 June elections.

Urgent meeting in PASOK headquarters

Το κείμενο είναι σε ελληνικά και αγγλικά
Edit: alterthess.gr Translation: inflammatory


In light of recent developments, Venizelos invited his close aides for a meeting to make final decisions of critical importance regarding the broader efforts to form a new government. A. Loverdos, M. Chrisochoidis, A. Diamantopoulou, K. Scandalidis, P. Efthimiou, M. Androulakis and F. Gennimata will join. 
The topics under discussion include everything raised by Samaras and Kouvelis (Democratic Left) to the Head of PASOK, who attempts to bring on board Kouvelis' argument against the aspect where Loverdos and Chrisochoidis would be appointed of ministerial posts they used to hold during previous government.
Everything shows though that PASOK members will join a coalition. 

18 Ιουν 2012

#rbnews (σε beta μορφή για λίγες ημέρες ακόμη)

#rbnews                                                                   #rbnews international
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

Tα εκλογικά αποτελέσματα στον Διεθνή Τύπο

BBC
Αναφερόμενο στις δηλώσεις Σαμαρά οτι η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη δε θα τεθεί υπο αμφισβήτηση και οτι η χώρα "θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της" ο ανταποκριτής στην Αθήνα Matthew Price γράφει οτι μια κυβέρνηση συνασπισμού ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα είναι σχετικά αδύναμη και θα προσπαθήσει να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους διάσωσης

FAZ
Σε ένα εκτεταμένο άρθρο αναφέρεται στην αύξηση των ποσοστών που σημείωσαν οι δυνάμεις ΝΔ και Σύριζα όπου το δεύτερο προσέλκυσε φήφους απο πρώην προσκείμενους στο ΠΑΣΟΚ εργαζόμενους του δημοσίου τομέα. Πιθανή μια συνεργασία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ η οποία θα συνέχιζε την πολιτική λιτότητας στη χώρα. Ειδική αναφορά έγινε στη Χρυσή Αυγή όπου παγίωσε τα ποσοστά της με χαμένο το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας κλείνοντας με τη δήλωση Μπακογιάννη για τη σημασία που έχει η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ.

Οι ελληνικές εκλογές από Ισπανική σκοπιά

από τον @mpatman

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012, μια ημέρα μετά την ανάδειξη της ΝΔ ως νικήτριας των Ελληνικών εκλογών. Ένα αποτέλεσμα που εκτός απο τους Έλληνες, το περίμενε όλη η Ευρώπη και ειδικά η Ισπανία που πλέον βρίσκεται για τα καλά στο κέντρο του κυκλώνα της κρίσης. 


Όλη την προηγούμενη εβδομάδα, μετά την ανακοίνωση της διάσωσης των Ισπανικών Τραπέζων απο την Ευρώπη (χωρίς ακόμα να έχουν γίνει γνωστές οι πλήρεις λεπτομέρειες), ολόκληρος ο Ισπανικός τύπος πανηγύριζε για την διάσωση του τραπεζικού συστήματος. Οι "αγορές" τους επανέφεραν αμέσως στην πραγματικότητα, με την άνοδο των επιτοκίων των 10ετών Ισπανικών ομολόγων σε ιστορικά ύψη. Τότε ξεκίνησε η αιτιολογία και απο την Ισπανική Κυβέρνηση αλλά και απο το σύνολο του Ισπανικού τύπου, οτι το πρόβλημα ήταν η ανασφάλεια που προκαλούσε το αποτέλεσμα των Ελληνικών Εκλογών και η πιθανότητα νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, μια νίκη που θα προκαλούσε σύμφωνα με αυτούς την έξοδο της Ελλάδος απο την ευρωζώνη. 


Σήμερα, μια μέρα μετά την διεξαγωγή των Ελληνικών εκλογών όλος ο Ισπανικός τύπος χρησιμοποίησε την λέξη "ανάσα" στα πρωτοσέλιδα του. Όλα τα πρωτοσέλιδα των Ισπανικών εφημερίδων είχαν εκτενή αναφορά στις Ελληνικές εκλογές συνοδεύομενες απο φωτογραφίες του νικητή των εκλογών Αντώνη Σαμαρά. Αλλά αυτό που χρήζει ιδιαίτερης αναφοράς είναι οτι 4 απο τις εφημερίδες με εθνική κυκλοφορία (El País, El Correo, La Gaceta, ABC) κυκλοφόρησαν με τον ίδιο ακριβώς τίτλο "Η Ελλάδα δίνει ανάσα στην Ευρώπη". Απο εφημερίδες που "ανήκουν" στο χώρο της κεντροαριστεράς, μέχρι εφημερίδες της πατριωτικής δεξιάς. Για ακόμα μια φορά αυτή η αναμενόμενη ανάσα απο το αποτέλεσμα των Ελληνικών εκλογών αποδείχτηκε μέσα σε λίγες ώρες φρούδη ελπίδα, αφού οι "αγορές" δεν ηρέμησαν καθόλου, και τα Ισπανικά 10ετή ομόλογα εκτινάχτηκαν στο 7,21%, σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκορ. 


Τέλος, η ανάλυση του Ισπανικού τύπου για τις Ελληνικές εκλογές θα συνοψιζόταν στην εξής φράση "Η Ελλάδα σε αυτή την κρίσιμη στιγμή έχει να επιλέξει ανάμεσα σε έναν κλέφτη και έναν τρελό". Η Ελλάδα τελικά επέλεξε τον "κλέφτη", και οι αγορές συνεχίζουν να τιμωρούν την Ισπανική Κυβέρνηση.  

17 Ιουν 2012

LIVE BLOG on Greek elections, June 17


01:50 Election Results in a nutshell 
Here's a recap of the day's main highlights
  • Check here the latest official updates on election results from Ministry of Interior's webpage.
  • As there is no outright winner securing 151 seats, leader of pro-bailout "New Democracy" A. Samaras, will receive a formal mandate from President Karolos Papoulias on Monday morning to form a coalition government. Some members estimate that might get back individual support from ex-comrades who switched to Independent Greeks thus putting its cohesiveness at risk.
  • Although physical assaults on left-wing politicians and immigrants made headlines, it seems that neonazi Golden Dawn's voters are engaged with the party's rhetoric and practices.
  • Communist Party KKE has hit a record low.
  • A few who voted for right-wing anti-bailout Independent Greeks during last elections switched to Syriza and New Democracy, dropping down the party's rating.
  • Although left-wing Syriza came second, the party managed to raise the percentage of the vote from 4,6% in 2009 to 27,1% in 2012. Syriza has rejected any coalition with a pro-bailout party.
  • PASOK is keen to join forces with New Democracy, Syriza and Democratic Left with Venizelos apparently denying that Syriza's collaboration is a strong prerequisite. 

15 Ιουν 2012

Σάλος με την ανυπόγραφη προεκλογική παρέμβαση των Γερμανικών Financial Times

Σάλο έχει δημιουργήσει εδώ και λίγες ώρες η ευθεία και ανυπόγραφη παρέμβαση της γερμανικής έκδοσης των Financial Times για τις κοινοβουλευτικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής. Με άρθρο τους, που τιτλοφορείται "Αντισταθείτε στo δημαγωγό" οι FTD καλούν τους Έλληνες ψηφοφόρους να "αντισταθούν στο δημαγωγό Αλέξη Τσίπρα" και να ψηφίσουν "υπέρ της μεταρρυθμιστικής πορείας" τον Αντώνη Σαμαρά. Το άρθρο αυτό των FTD που δεν υπογράφεται από κάποιον σχολιαστή ή δημοσιογράφο της εφημερίδας, προκάλεσε άμεσα την αντίδραση της Άννας Διαμαντοπούλου, που το χαρακτήρισε "πολιτική απρέπεια" και του Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος δήλωσε στο Βήμα FM ότι  "πρόκειται για προκλητική, προσβλητική για όλους του Έλληνες και χοντροκομμένη παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας".

Ακολουθεί το πλήρες άρθρο των γερμανικών Financial Times

Mήνυση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου στον Πάνο Μιχαήλ για την εκπομπή του στο radiobubble. Ναι ή όχι;





Spfr meaning speech freedom
















Ένα μήνα ακριβώς μετά την πρώτη μας δημοσίευση  το τοπίο παραμένει θολό!
.--->.
.
“Μήνυση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου που στρέφεται εναντίον του χρήστη με user name Panos_Michail και αφορά στην εκπομπή της 1/11/09 ” σύμφωνα με την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. “Μήνυση Βγενόπουλου” σύμφωνα και με την Εισαγγελία. “Δεν έχουμε καταθέσει μήνυση εναντίον του radiobubble ή κάποιου χρήστη του” απαντά το δικηγορικό γραφείο του κ. Βγενόπουλου. “Η MIG δεν έχει ασχοληθεί και δεν έχει προβεί σε καμιά νομική ενέργεια. Άρα αν έχει υπάρξει κάτι έχει γίνει αυτεπάγγελτα…. ” δηλώνει ο εκπρόσωπος Τύπου της MIG κ. Κωνσταντινίδης..”  “Δεν έχει κινηθεί αυτεπάγγελτα καμία διαδικασία σε σχέση με το θέμα” μας ενημερώνει η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στη συνέχεια. “Δεν έχουμε προβεί σε καμία νομική ενέργεια σχετικά με το θέμα” απαντά και σε εμένα  εχτές ο εκπρόσωπος Τύπου της MIG.
.
Αναμένοντας την εξέλιξη της διαδικασίας, το εάν τελικά θα υπάρξουν κατηγορούμενοι, ποιοι θα είναι και για ποιο λόγο θα κατηγορηθούν, και με το θέμα της ελευθερίας του λόγου ανοικτό... απλώς σας ενημερώνουμε για τις τελευταίες (μη) εξελίξεις, επισημαίνοντας το λογικά... παράλογο όλων των παραπάνω... Που, τελικά, αποτελεί από μόνο του μια εξέλιξη.
.
Επισημαίνοντας επίσης ότι (για την ώρα) οι άνεμοι απ' τον ασκό του Αιόλου έχουν φέρει μέχρι το διαδικτυακό μπαλκόνι μας, ως σεντόνι από τη γειτονική απλώστρα, το θέμα της άρσης της ανωνυμίας στο διαδίκτυο. Με τη Δίωξη να ξεκινά ζητώντας την IP του χρήστη Panos_Michail λόγω εισαγγελικής παραγγελίας (που ουδέποτε μας κοινοποιήθηκε), τις δηλώσεις του Υπουργού “η άρση της ανωνυμίας, όταν πρόκειται για διακίνηση ιδεών, δεν πρέπει να είναι αποτέλεσμα εξαναγκασμού”   να ακολουθούν. Και την ευγενή μέχρι στιγμής “άρνηση” του κ. Χρυσοχοίδη να απαντήσει στα ερωτήματα που δημοσίως θέτουμε...
.

#spfr (meaning speech freedom) η συνέχεια 2...




Ακόμη εν αναμονή εξελίξεων.
Περιμένοντας να ενημερωθούμε για “το σφάλμα” στο οποίο υπέπεσε ο Πάνος Μιχαήλ, και για το γιατί και από ποιόν κατηγορείται, καταγράφω μερικά ακόμη δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών.
Το κείμενο της σουφραζέτας, εδώ
Αν δεν ακούσατε την εκπομπή μου το Σάββατο 28/11, ίσως πρέπει να ρίξετε μια ματιά και στο σχόλιό μου το οποίο προσπαθεί να λύσει την παρεξήγηση. Αν την ακούσατε δεν νομίζω να χρειάζεται.

Κατά τα άλλα
έγινε μια σχετική “συζήτηση” και εδώ

Ενώ με αφορμή και τα όσα συμβαίνουν με το radiobubble το τελευταίο διάστημα, υπάρχει και ένα ενδιαφέρον podcast του
Παναγιώτη Βρυώνη, που μπορείτε να ακούστε εδώ. Σε αυτό, ο vrypan έχει και εκλεκτή παρέα (Βασίλη, Νίκο, Αστέρη, Γιώργο, και Γιώργο).

Σας ευχαριστούμε όλους για το ενδιαφέρον και ευχόμαστε η συζήτηση που άνοιξε (και φυσικά δεν αφορά μόνο το radiobubble) να συνεχιστεί.
Εδώ είμαστε
για την ώρα περιμένοντας...

#spfr (meaning speech freedom) η συνέχεια...





Για το γνωστό θέμα της κλήσης από την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καλεσμένοι μου εκτάκτως αύριο στις 2μμ το μεσημέρι οι Βασίλης Σωτηρόπουλος και Πάνος Μιχαήλ. Η εκπομπή στόχο της  θα έχει την ενημέρωση για ότι νεώτερο υπάρχει γύρω από το θέμα.
 Συμπληρωματικά στο θέμα της καταγραφής των δημοσιευμάτων που είχαμε κάνει εδώ προσθέτω και τα παρακάτω: --->

Protagon.gr *
Μετά την εφημερίδα *
Eλλάδα Σήμερα *
Το ρεπορτάζ της Τηλεόρασης Χωρίς Σύνορα *
Ο radiowar *
το blog Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση Πάτρας *
H Utopia Zone *
To poets wall *
Η Cyberella *
Tέλος το πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ του Σωτήρη Κούκιου (η πρώτη αναφορά εδώ και η εξέλιξη εδώ.

#spfr (meaning speech freedom) radio quiet zone (meaning...)





“...το θέμα είναι μιλήσουμε ως πομποί και δέκτες για το νέο κύμα του
τολμηρού και του πρωτότυπου, να επιχειρήσουμε να περιγράψουμε τον
εσωτερικό μηχανισμό των πραγμάτων, ν' αναμετρηθούμε με τον αστερισμό
του διαφορετικού, να συνθέσουμε τις καινούριες μυθοπλασίες των καιρών,
εξερευνώντας τα όρια της προσωπικής έκφρασης και του μιντιακού
συντελεσμένου με ένα τρόπο διαφορετικό απ' ότι έκαναν μέχρι τώρα οι
-αμαρτωλοί- προκάτοχοι. Οι καιροί το απαιτούν, το νέο μέσο το
επιτρέπει, η κούραση το κόσμου το αναμένει, η γενιά μας το μπορεί”


Όπως θα είδατε ίσως και στην ενημέρωση του αρχικού post, καταθέσαμε υπόμνημα, δια χειρός Βασίλη Σωτηρόπουλου (elawyer), με το οποίο εξηγούμαστε επισήμως.
--->
Βρισκόμαστε σε διαδικασία αναμονής. Λογικά μεσ' τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να μας καλέσουν και να ενημερωθούμε και επίσημα για το ποιός είναι ο θιγόμενος από την εκπομπή του Πάνου Μιχαήλ και το εάν πρόκειται περί αγωγής, μήνυσης ή ό,τι, ποιός την κατέθεσε και για τι κατηγορούμαστε....
Μέχρι τότε, σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον, τον προβληματισμό, τις αναδημοσιεύσεις, τα blog post, τα twitts και είδους κινήσεις σας που βοήθησαν και συνεχίζουν να βοηθούν στη δημοσιοποίηση του θέματος.
Συνεχίζουμε να θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό, τη δεδομένη στιγμή, οι πολίτες να είναι όσο το δυνατόν πιο καλά ενημερωμένοι.
Ο Πάνος Μιχαήλ έχει ήδη δημοσιεύσει στο blog του, εδώ. Κι ο elaywer περί της νομικής διάστασης εδώ

Αρχείο 2009: H δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, ζητάει από το radiobubble τα στοιχεία (ip adresss) του Πάνου Μιχαήλ

Aντίγραφο από το παλιό site του radiobubble το πρωτότυπο κείμενο βρίσκεται εδώ





 


Η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με έγγραφό της, μου ζητάει, ως διαχειριστή του ιστοτόπου radiobubble.gr, και μετά από σχετική εισαγγελική παραγγελία, να της γνωστοποιήσω “τα στοιχεία (ip address) του κατόχου του προφίλ Panos_Michail κατά τις ημερομηνίες 1 Νοεμβρίου και 9 Νοεμβρίου".
--->
1) Το radiobubble δε διατηρεί τις IP του χρηστών του. Οι IP θα μπορούσαν πιθανά να ανασυρθούν μέσω των log files του server μας, όμως

2) Θεωρούμε εκτός των ορίων της δεοντολογίας μας, του νόμου και του Συντάγματος της Ελλάδας, την παροχή προσωπικών στοιχείων των χρηστών μας.

3 ) Ο χρήστης με user name Panos_Michail... είναι ο Πάνος Μιχαήλ.
Ποτέ δεν το κρύψαμε, και ποτέ δεν το έκρυψε.

Το ζωντανό πρόγραμμα, αυτό που εκπέμπεται από το στούντιο μας, αποτελείται εξ ολοκλήρου από ανθρώπους επώνυμους που με την ιδιότητα του δημοσιογράφου, του συγγραφέα, του σκηνοθέτη, του ποιητή, του λάτρη της μουσικής, του blogger, του ενεργού πολίτη εν γένει, δημιουργούν και εκπέμπουν ραδιοφωνικές εκπομπές.

Εκπομπές (επιτρέψτε μας) υψηλού επιπέδου, που τιμούν και το radiobubble και εν γένει τις έννοιες “δημόσιος λόγος”, “δημοσιογραφία”,  “τέχνη”, “ραδιόφωνο” και "νέα μέσα”.

Ακόμη και οι bloggers που εκπέμπουν τις εκπομπές τους μέσω του radiobubble χρησιμοποιώντας μόνο το διαδικτυακό τους ψευδώνυμο, είναι πρόσωπα ιδιαιτέρως γνωστά στη διαδικτυακή κοινότητα και την ελληνική κοινωνία...
Όσα βγαίνουν στον αέρα από τα μικρόφωνά μας, ακολουθούν πιστά όχι μόνο τους νόμους, αλλά και -με δική μας πρωτοβουλία- τον κώδικα δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ, της οποίας άλλωστε αρκετά μέλη της κοινότητάς μας είναι μέλη.

Εγώ προσωπικά, ως διαχειριστής του ιστοτόπου, αναλαμβάνω με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση την ευθύνη όσων εκπέμπονται από το ζωντανό μας πρόγραμμα.

Επίσης, μαζί με τον Πάνο, θα γνωστοποιήσουμε και τυπικά στις αρχές... τα ήδη  γνωστά σε όλους στοιχεία του.

Και θα περιμένουμε τις εξελίξεις, ώστε να απαντήσουμε αναλόγως.

Μέχρι τότε, καλούμε κάθε νοήμονα ενεργό πολίτη αυτής της χώρας και ιδιαίτερα τη διαδικτυακή κοινότητα να ενημερωθεί και να ευαισθητοποιηθεί για το θέμα.

Σας προτείνουμε, καταρχάς, να ακούσετε την εκπομπή του Πάνου της 1/11/2009 την οποία θα  βρείτε εδώ, καθώς και την εκπομπή της 9/11/2009 που θα βρείτε εδώ ώστε να αποκτήσετε προσωπική άποψη για το περί τίνος πρόκειται.

Μόνο να εικάσω θα μπορούσα αυτή τη στιγμή ποιός ή ποιοί, λανθασμένα θα μπορούσαν να θεωρήσουν εαυτόν θιγόμενο...

Eάν σήμερα ξεκινάει μια νέα εποχή για το ελληνικό διαδίκτυο και για αυτό που μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ως δημόσιο λόγο, είναι κάτι που θα το διαπιστώσουμε παρέα το επόμενο διάστημα.

Το σίγουρο είναι, ότι όποια κι αν είναι αυτή η “νέα εποχή”, θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά ώστε να φέρει ως συστατικά στοιχεία της, όλα εκείνα για τα οποία επί χρόνια δουλεύουμε σκληρά και έχουν να κάνουν με την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης.

Όλα αυτά που μας έφεραν κοντά με χιλιάδες ανθρώπους και έκαναν κάτι παραπάνω από ευανάγνωστο το ποιός είναι ο λόγος ύπαρξης και η προσφορά του διαδικτύου και των νέων μέσων.

Τα οποία νέα μέσα, όσο περνάει από το χέρι μας, δε θα γίνουν παλιά.

Με την ελπίδα να κερδίσει η λογική...

Για την ανοικτή ραδιοφωνική κοινότητα radiobubble.gr

Αποστόλης Καπαρουδάκης
με user name Αποστόλης Καπαρουδάκης
και επίσης διαδικτυακό όνομα Eυριπίδης Αγγελόπουλος
(ως τραγική ειρωνία σήμερα…) 17 Νοεμβρίου του 2009

* Όλες οι εκπομπές του Πάνου Μιχαήλ βρίσκονται εδώ. Και το blog του εδώ http://greek-lolita.blogspot.com/
*Για το νομικό μέρος της υπόθεσης θα μιλήσουν πιο ειδικοί από εμένα. Αναμένουμε το άρθρο του elawyer Βασίλη Σωτηρόπουλου ο οποίος έχουμε τη χαρά να χειρίζεται νομικά την υπόθεση. Να επισημάνω μόνο την ανάγκη να υπάρξει σύντομα ένα ξεκάθαρο νομικό πλαίσιο σε σχέση με το ποια είναι στο διαδίκτυο προσωπικά δεδομένα και ποια όχι, ώστε να ξέρουμε κι εμείς πως θα πορευτούμε. Τις θέσεις μας επ’ αυτού, τις ακούτε έτσι κι αλλιώς στις εκπομπές μας εδώ και πολύ καιρό.

*Εάν υπάρξουν εξελίξεις θα πραγματοποιήσουμε άμεσα έκτακτες ενημερωτικές εκπομπές και νέες δημοσιεύσεις, μείνετε συντονισμένοι στο liveradio και στην ιστοσελίδα...

* H εικόνα του post είναι του Πάνου Μιχαήλ.

* Για το twitter προτείνουμε ως tag το #spfr (εννοώντας speech freedom)


Eνημέρωση 18/11/2009: Καταθέσαμε υπόμνημα στο οποίο γράφουμε αυτά που γράφουμε και παρακάτω σε αυτό το post και αναμένουμε...

μελοdramaREMIX #43

Αντίγραφο από το αρχείο του radiobubble, το πρωτότυπο βρίσκεται εδώ.

μελοdramaREMIX #43

14 Ιουν 2012

Τελεσίγραφο Γερμανίας στην Ελλάδα για προθεσμία 100 ημερών ανεξαρτήτως κυβέρνησης

Ασφυκτική πίεση ασκεί η Γερμανία στην Ελλάδα για καθολική εφαρμογή του προγράμματος με όλες τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα, σύμφωνα με αξιωματούχο της γερμανικής κυβέρνησης. ‘’Θα υπάρξει ένα πολύ αυστηρό πρόγραμμα 100 ημερών για τη νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα. Εάν δεν εφαρμοστεί στο ακέραιο, τότε το παιχνίδι τελείωσε’’, τόνισε ο αξιωματούχος στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.
‘’Είναι η τελευταία ευκαιρία που δίνεται στην ελληνική κυβέρνηση, ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι ο νικητής των εκλογών της Κυριακής’’, δήλωσε. «Πρόκειται για μία πολύ σκληρή ψηφοφορία για τον ελληνικό λαό. Καλείται να υποστηρίξει την παλιά φρουρά που τον οδήγησε σε αυτό το χάλι».



Πηγή: Κουτί Πανδώρας

a test for radiobubblenews working with scribblelive

Αφγανιστάν: Δηλητήριο σε κορίτσια επειδή πάνε σχολείο

του Omid Bidar για το globalvoices
μετάφραση: Μαρία Σιδηροπούλου



Στις 3 Ιουνίου 2012, περίπου 65 κορίτσια εισήχθησαν στο νοσοκομείο [fa], αφού δηλητηριάστηκαν στο σχολείο τους στην νοτιοανατολική αφγανική επαρχία Ταχάρ. Το περιστατικό αποτελεί την πιο πρόσφατη σειράς επιθέσεων ενάντια σε σχολεία θηλέων στην επαρχία. Στις 29 Μαΐου, περίπου 160 κορίτσια εισήχθησαν σε νοσοκομεία [en] μετά από επιθέσεις αερίου στο σχολείο τους. Νωρίτερα την φετινή άνοιξη, περισσότερα από 270 κορίτσια δηλητηριάστηκαν σε επιθέσεις εναντίον σχολείων σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες. Συνολικά, την προηγούμενη χρονιά, εκατοντάδες κορίτσια σε όλη τη χώρα δέχτηκαν παρόμοιες επιθέσεις.

Εγκαίνια, σήμερα, της έκθεσης φωτογραφίας και του διαδικτυακού project "Urban Survivors" των Γιατρών Χωρίς Σύνορα



Από την Ασπασία Κάκαρη, υπεύθυνη εκστρατειών των Γιατρών Χωρίς Σύνορα 


Ναϊρόμπι, Κένυα © FRANSECO ZIZOLA/ NOOR/APEIRON
Φτάνουν στις μεγάλες πόλεις για να γλιτώσουν από τη βία, το διωγμό, τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης. Ψάχνουν νέες ευκαιρίες και βρίσκονται αντιμέτωποι με το έγκλημα, την εκμετάλλευση, την περιθωριοποίηση, την ξενοφοβία. Σήμερα πάνω από 800 εκατομμύρια άνθρωποι –πάνω από ένας στους δέκα ανθρώπους στον πλανήτη- ζουν σε αστικά περιβάλλοντα, σε ακραίες και επισφαλείς συνθήκες διαβίωσης, επιβιώνοντας σε αυτοσχέδια καταλύματα δίνοντας καθημερινά μάχη με την φτώχεια, τις μεταδοτικές ασθένειες, τις διακρίσεις, την εξαθλίωση.
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, παραγκούπολη είναι η υποβαθμισμένη περιοχή μιας πόλης που χαρακτηρίζεται από την έλλειψη ενός ή περισσότερων από τα ακόλουθα 5 βασικά αγαθά: ασφαλής κατοικία, επαρκής ζωτικός χώρος, πρόσβαση σε πόσιμο νερό, συνθήκες υγιεινής και ασφαλής διαβίωση.

Διαδήλωση αλληλεγγύης προς την Ελλάδα στις Βρυξέλλες

Περισσότεροι από 1000 άνθρωποι συμμετείχαν στο συλλαλητήριο το απόγευμα της 13ης Ιουνίου στις Βρυξέλλες, διαδηλώνοντας την αλληλεγγύη τους προς τον ελληνικό λαό και τον αγώνα του ενάντια στη λιτότητα, με αφορμή τις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Κοινό σύνθημα μεταξύ των 32 οργανώσεων και συνδικάτων που καλούσαν στην κινητοποίηση, αλλά και όλων των ανθρώπων που συμμετείχαν, ήταν πως ο αγώνας του ελληνικού λαού είναι αγώνας όλης της Ευρώπης ενάντια στις ασκούμενες νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Η πορεία ήταν πλούσια σε συμμετοχή και έντονη σε παλμό. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που ενώνονται όλες οι αριστερές οργανώσεις μαζί με τα συνδικάτα σε ένα κοινό κάλεσμα, στο Βέλγιο.

Μεταξύ των εκπροσώπων κομμάτων, οργανώσεων και συνδικάτων που έλαβαν το λόγο στην αρχή της κινητοποίησης, ήταν και εκπρόσωπος του Σύριζα: η τοποθέτησή του εδώ.

13 Ιουν 2012

Επίθεση της Χρυσής Αυγής σε δημοτικό σύμβουλο του ΚΚΕ στην Αγ. Παρασκευή‏




Xθες βράδυ στις 22.00 στη κεντρική πλατεία της Αγίας Παρασκευής άγνωστοι, χτύπησαν στο κεφάλι  το στέλεχος της ΚΝΕ στο προεκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ και δημοτικό σύμβουλο Αγίας Παρασκευής με τη Λαϊκή Συσπείρωση  Γ. Τσιμπουκάκη. Σύμφωνα με μαρτυρίες οι δράστες φώναζαν “κομμούνια θα πεθάνετε” , ήταν 3  άτομα και είχαν μαζί τους ένα σκύλο pitbull. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”. Στο σημείο έφτασε αστυνομική δύναμη. Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Αγίας Παρασκευής που ήταν αυτόπτης μάρτυρας η επίθεση προέρχεται από μέλη της Χρυσής Αυγής. 

Εκδηλώσεις αλληλεγγύης προς την Ελλάδα από την Ευρώπη

To σκίτσο φιλοτεχνήθηκε από την
Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης της Ολλανδίας
Καθώς πλησιάζουν οι εκλογές, πληθαίνουν οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης προς την Ελλάδα, σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Τη Δευτέρα 11 Ιουνίου, στη Λιέγη, η Cadtm διοργάνωσε συζήτηση σχετικά με την πολιτική συγκυρία στην Ελλάδα, την κρίση χρέους και τις επικείμενες εκλογές. Η βραδιά θεωρείται πολύ επιτυχημένη απο τους διοργανωτές.

Σήμερα, στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο διοργανώνονται ταυτόχρονα συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας. Στις 6.00 μμ (τοπική), Έλληνες και Βέλγοι θα συγκεντρωθούν μπροστά στο χρηματιστήριο και θα κατευθυνθούν προς την Ελληνική πρεσβεία, με ενδιάμεσες στάσεις στα γραφεία του Σοσιαλιστικού κόμματος και στο Βέλγιο Υπουργείο Εξωτερικών. Μετά την ολοκλήρωση της πορείας, θα πραγματοποιηθούν συνελεύσεις. Σημειώνεται πως στην κινητοποίηση συμμετέχουν όλες οιοργανώσεις της αριστεράς, τα δύο μεγάλα βέλγικα συνδικάτα και οι Αγανακρισμένοι.

Την ίδια ώρα, στο Βερολίνο θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και διαμαρτυρία μπροστά στην καγκελαρία.

Απόψε στο Παρίσι, η διαδικτυακή εφημερίδα Mediapart διοργανώνει βραδιά αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και συναυλία της Angélique Ionatos στο Théâtre de la Ville στις 9.00 μμ. Κεντρικό σύνθημα της βραδιάς, ο στίχος του Οδυσσέα Ελύτη "και θα λάβουν τα όνειρα εκδίκηση". Μπορείτε να παρακολουθήσετε το γεγονός ζωντανά από το site της Mediapart. Περισσότερες πληροφορίες, στα γαλλικά, εδώ.

Το Σάββατο 16 Ιουνίου  στις 3.00 μμ θα πραγματοποιηθεί επίσης συγκέντρωση αλληελεγγυης και πορεία στο Άμστερνταμ.

Tην Κυριακή 17 Ιουνίου, ημέρα των εκλογών, κινητοποίηση έχει προγραμματιστεί και στο Λονδίνο, μπροστά στην Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Nέα Δημοκρατία: Πολιτική "εσωτερικής ασφάλειας"

Εντείνει την προεκλογική της ατζέντα σε θέματα ασφάλειας η Νέα Δημοκρατία. Σε ομιλία του στο κέντρο πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος" το βράδυ της Τρίτης 12/6, ο πρόεδρος του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς, παρέθεσε τα δώδεκα σημεία της πολιτικής που δεσμεύεται να εφαρμόσει την επόμενη των εκλογών, στα θέματα της ασφάλειας, του σωφρονισμού και της "λαθρομετανάστευσης".

Από τις δηλώσεις Σαμαρά ξεχωρίζει η αναφορά στο "δόγμα εσωτερικής ασφάλειας", με κύριο στόχο την "εσωτερική τρομοκρατία". Αν και οι δεσμεύσεις έγιναν σε αντιστοιχία με τα "ευρωπαϊκά δόγματα", η έκφραση "εσωτερική ασφάλεια" φέρει ξεχωριστό ιστορικό φορτίο για την Ελλάδα. Επιπλέον, τονίστηκαν τα ζητήματα που αφορούν την μετανάστευση και την προώθηση των πολιτικών απελάσεων και επαναπατρισμού σε πολλαπλά επίπεδα, ενώ προαναγγέλθηκε η ακύρωση του "νόμου Ραγκούση". Πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα, η ΝΔ φαίνεται διατεθειμένη να συνεχίσει και εντείνει τους σχεδιασμούς του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων τα κέντρα κράτησης, ο φράχτης και οι κάμερες στον Έβρο. Τέλος, ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα της ΝΔ αποκτούν η μικροεγκληματικότητα και το παραεμπόριο, αλλά και το πρόβλημα της συμφόρησης των φυλακών.

Αναλυτικότερα, τα δώδεκα σημεία:

12 Ιουν 2012

Was the bailout of Greece legal?




Edited by Keith Ewing, Professor of Public Law at King’s College London, for USI
As the European political crisis becomes ever more intense and the economic crisis ever more acute, there is a third crisis yet to unfold.  This is the crisis of legality now engulfing the EU, an entity that seems to be free to do what it likes and to ignore the legal foundations on which it is supposed to be built.
The EU, its institutions and its representatives are required to act with legal authority and within the scope of legal powers.   To this end, the post–Lisbon treaty is full of clearly expressed principles and obligations, the EU apparently founded on the values of ‘human dignity, freedom, democracy, equality, the rule of law and respect for human rights’.

10 Ιουν 2012

Π.Λαφαζάνης: «Θα αναδιαπραγματευτούμε όλο το χρέος»

Συνέντευξη του υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, στο στούντιο του radiobubble από τους @Palioxaraktiras και @Galaxyarchis.

Διευκρινίσεις και δεσμεύσεις για την ακύρωση του μνημονίου και την αναδιαπραγμάτευση του χρέους από την "Κυβέρνηση της Αριστεράς" και πώς αυτή συντίθεται και πολιτεύεται την επόμενη ημέρα των εκλογών.

Ανάμεσα στα θέματα που μπαίνουν στο τραπέζι, οι κοινωνικές ανισότητες και η απόδοση δικαιοσύνης. Η άνοδος της Χρυσής Αυγής και ο ρόλος της αστυνομίας. Οι προσδοκίες και οι δυσκολίες της 18ης Ιουνίου...

7 Ιουν 2012

Όλες οι αντιφασιστικές συγκεντρώσεις πανελλαδικά, για Παρασκευή 8 Ιουνίου

Όλες οι συγκεντρώσεις για τις αντιφασιστικές πορείες πανελλαδικά αύριο, Παρασκευή 8 Ιουνίου

- ΑΘΗΝΑ Ομόνοια 7μμ
- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Αγαλμα Βενιζέλου 6μμ
- ΓΙΑΝΝΕΝΑ Ακαδημία 6μμ
- ΠΑΤΡΑ πλατεία Γεωργίου 7μμ
- ΗΡΑΚΛΕΙΟ Λιοντάρια 6.30μμ
- ΡΕΘΥΜΝΟ Δημαρχείο 7μμ
- ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ Δημαρχείο 7μμ
- ΞΑΝΘΗ Πέμπτη 7 Ιούνη 6μμ, κεντρική πλατεία


inflammatory

Ο David Graeber στο radiobubblenews

To Σάββατο 9/6, 14:00 στην εκπομπή του @radiobubblenews φιλοξενήσαμε τον ανθρωπολόγο και αναρχικό David GraeberΟ Αμερικανός συγγραφέας, ερευνητής και εκ των πρωτεργατών του κινήματος Occupy Wall Street μοιράστηκε τους συλλογισμούς του για τον παγκόσμιο καπιταλισμό καθώς και για τις εξεγερσιακές και ανατρεπτικές προοπτικές των κινημάτων.


Ο Αμερικανός συγγραφέας, ερευνητής και εκ των πρωτεργατών του κινήματος Occupy Wall Street μοιράστηκε τους συλλογισμούς του για τον παγκόσμιο καπιταλισμό καθώς και για τις εξεγερσιακές και ανατρεπτικές προοπτικές των κινημάτων.

Ακολουθεί ένας «οδηγός» ακρόασης, για να ακούσετε στοχευμένα όποιο κομμάτι της συζήτησης θέλετε. Ευχαριστούμε τα μέλη και μη μέλη της κοινότητας του radiobubble για τη συμμετοχή – η συνέντευξη/συζήτηση ήταν συλλογική δουλειά.

Στο booth μαζί με τον David Graeber: @risinggalaxy @IrateGreek @csyllas
Καλή ακρόαση.