Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

30 Μαρ 2012

¡Seremos la prόxima Grecia!

ανταπόκριση από τη Βαρκελώνη
του @mpatman

Seremos la prόxima Grecia (Θα είμαστε η επόμενη Ελλάδα) έγραφε ένα απο τα πλακάτ που κρατούσε ένας απο τους χιλιάδες που συμμετείχαν στη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη χτες 29 μαρτίου, ημέρα γενικής απεργίας. Πόσο δίκιο ή άδικο έχει θα το δείξει ο χρόνος, αλλά οι ομοιόητες είναι εμφανείς. Αυτή η διαδήλωση στη Βαρκελώνη, όπως και σε όλες τις πόλεις της Ισπανίας, πραγματοποιήθηκε, στα πλαίσια της γενικής απεργίας που κύρηξαν τα Ισπανικά εργατικά συνδικάτα  (UGT, CCOO, CNT, CGT, κλπ) κατά της πρόσφατα ψηφισθείσας εργασιακής μεταρρύθμισης. Μια μεταρρύθμιση που σύμφωνα με τα συνδικάτα, όχι μόνο δεν θα λύσει το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας που αντιμετωπίζει η Ισπανία, αλλά θα το διογκώσει, φέρνοντας παράλληλα το Μεσαίωνα στις εργασιακές σχέσεις.

Αυτή ήταν η 7η γενική απεργία στην ιστορία της Ισπανικής Βασιλεύομενης Δημοκρατίας (στη μετα Φράνκο εποχή), και σύμφωνα με τα συνδικάτα είχε 77% συμμετοχή, με μεγαλύτερη την συμμετοχή στη βιομηχανία (στην αυτοκινητοβιομηχανία το ποσοστό συμμετοχής άγγιξε σχεδόν το 100%) και τους υπόλοιπους τομείς να ακολουθούν με μικρότερα ποσοστά. Ένας άλλος δείκτης που χρησιμοποιείται για να φανερώσει την επιτυχία ή μη μιας απεργίας, είναι η μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης. Στις 13:00 η κατανάλωση σε εθνικό επίπεδο είχε μειώση σχετικά με μια κανονική εργάσιμη μέρα κατα 16%, ενώ στην Χώρα των Βάσκων 32%!


Ισπανία, όπως Ελλάδα

Στα βήματα της Ελλάδας φαίνεται να βρίσκεται η Ισπανία, όπου χθες σημειώθηκαν σοβαρές συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών που κατέκλυσαν τις μεγάλες πόλεις της χώρας στα πλαίσια γενικής απεργίας. Η κυβέρνηση Ραχόι δέχεται ισχυρές πιέσεις, τη στιγμή που η χώρα επισήμως έχει εισέλθει σε πορεία ύφεσης, με την ανεργία να σημειώνει αλλεπάλληλα πανευρωπαϊκά ρεκόρ, αγγίζοντας το 24%.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν την Πέμπτη στις κινητοποιήσεις και στη γενική 24ωρη απεργία σε όλη την Ισπανία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης του συντηρητικού πρωθυπουργού, Μαριάνο Ραχόι. Σύμφωνα με το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών, στις διαδηλώσεις που οργανώθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα έλαβαν μέρος 800.000 άνθρωποι.

Πολλαπλά πορίσματα για το έλλειμμα του 2009

Στο ίδιο έργο θεατές, με τα κόμματα να βγάζουν τα δικά τους πορίσματα, σε μία ακόμη εξεταστική επιτροπή. Ο λόγος στην “fast track” επιτροπή για τη διόγκωση του χρέους, με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν από τις καταθέσεις των πρώην μελών του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ, καθώς σε ισάρριθμα πορίσματα κατέληξαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ. Σημειώνεται ότι η Νέα Δημοκρατία απείχε από την εξεταστική επιτροπή, έχοντας δηλώσει ότι θα παραπέμψει το ζήτημα μαζί με όλα όσα αφορούν την οικονομία από το 2009 σε εξεταστική επιτροπή μετά της εκλογές. Επίσης Σύριζα και ΚΚΕ είχαν αποχωρήσει από τη διαδικασία.

29 Μαρ 2012

Far-right popularity amid austerity and xenophobia



Πανικός στην Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου!
Approximately 20 far-right activists wearing helmets and holding bats reportedly attacked university students affiliated with left wing political groups. The attack, which appeared to be well organised and targeted, took place in Athens University's school of science early this afternoon during students’ union assembly. Three students were transferred to hospital suffering injuries.The fascists were allegedly members of National People's Front and Chrysi Avgi (golden dawn). 

Various polls* released in the previous week, show Chrysi Avgi picking up 2.3-3.4% of the national vote, raising fears that "armed conflict" might become a legitimate form of political expression. With Greece under harsh austerity measures, social tensions and xenophobia are on the rise. In an attempt to get voters back who have switched to Chrysi Avgi, LAOS far-right party leader Giorgos Karatzaferis, has been advocating for gun permit as a means of citizens' protection against illegal immigrants. 

Το μεγάλο “κούρεμα”: το PSI και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου

“Η σύνοδος των Πρυτάνεων συνήλθε έκτακτα σήμερα για να επιληφθεί το θέματος της απομείωσης των καταθέσεων που είχαν τα πανεπιστήμια στην τράπεζα της Ελλάδος. Να εξηγήσω ότι οι οι καταθέσεις αυτές των πανεπιστημίων και οι λογαριασμοί προερχόταν από την τελευταία επιχορήγηση, από επισφάλειες ή δαπάνες προηγούμενων χρήσεων οι οποίες δεν είχαν εκπληρωθεί, δεν καταφέραμε να τις εκπληρώσουμε. Αυτή τη στιγμή έχοντας τα στοιχεία από 17 πανεπιστήμια, έχουμε και 4 πανεπιστήμια τα οποία είχαν μηδενικούς λογαριασμούς και υπάρχει κι ένα πανεπιστήμιο το οποίο έχει αρνητικό λογαριασμό, αφορούσε ένα ποσό 120 εκατομμυρίων το οποίο απομειώθηκε στα 33 εκατομμύρια. Είναι μία μείωση περίπου της τάξεως του 73%. Αυτό δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στην οικονομική λειτουργία και τη συνέχεια των πανεπιστημίων. Τα περισσότερα πανεπιστήμια στον επόμενο μήνα θα αδυνατούν να καλύψουν πραγματικές τους λειτουργικές ανάγκες και ως σύνοδος επιφυλασσόμαστε για τη λειτουργία των ιδρυμάτων και σαν διοικήσεις πια δεν ξέρουμε αν θα μπορούμε να λειτουργήσουμε την καθημερινότητα των πανεπιστημίων.” Έτσι ξεκίνησε η ενημέρωση από τον πρύτανη του πανεπιστημίου Ιωαννίνων και πρόεδρου της συνόδου των πρυτάνεων Τρ. Αλμπάνη. Η σύνοδος πραγματοποιήθηκε εκτάκτως στην Αθήνα την Τρίτη, ακολουθώντας την συνεδρίαση της συνόδου των προέδρων των ΤΕΙ της χώρας τη Δευτέρα.



Αθώοι οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου


Αθώοι κρίθηκαν και οι έντεκα μαθητές του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης που σήμερα δικάζονταν με την κατηγορία παρεμπόδισης ομαλής λειτουργίας δημόσιου σχολείου επειδή συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις που είχαν γίνει το φθινόπωρο του 2010.
Η δικαστής έκρινε ότι δεν τελέστηκε η πράξη της κατάληψης, ότι τα αιτήματα της κινητοποίησης των μαθητών ήταν δίκαια και συνέβαλαν στην αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του δημόσιου σχολείου.
Από το πρωί καθηγητές της Δ` και Β` ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν στα δικαστήρια κατά την ώρα της εκδίκασης της υπόθεσης για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις διώξεις των μαθητών. Στην σχετικά ανακοίνωση η Δ` ΕΛΜΕ κατήγγειλε τις αστυνομικές αρχές για παραπλάνηση των μαθητών, και την μη σύννομη λήψη των απολογιών τους εκφράζοντας την έντονη αντίθεσή της στις συνεχιζόμενες διώξεις μαθητών. “Θεωρούμε ότι πρόκειται για μια εκδικητική πράξη εκ μέρους της εξουσίας, που στοχεύει να τρομοκρατήσει τα παιδιά, αλλά και να φοβίσει και να κάμψει το φρόνημα όσων αντιδρούν και αντιστέκονται στις βάρβαρες πολιτικές, της Κυβέρνησης ( Ν.Δ. , ΠΑΣΟΚ ) και της τρόικας (ΔΝΤ – ΕΕ – Ευρωπαϊκή Κεντρ. Τράπεζα).” σημειώνει η Δ ` ΕΛΜΕ προσθέτοντας ότι "κανείς δεν μπορεί να κάμψει την ορμή και το πάθος της νεολαίας , ούτε να φυλακίσει την ψυχή και τις ιδέες της. Το αντίθετο μπορεί να πετύχει, όποιος φιλοδοξεί να το κάνει ισοπεδώνοντας τις δημοκρατικές εγγυήσεις, ποδοπατώντας και ακυρώνοντας τις συλλογικές τους διαδικασίες και δίνοντάς τους «μαθήματα» απόρριψης και εκδίκησης" αναφερόταν συγκεκριμένα στην ανακοίνωση.
Να σημειώθει ότι η Δ` ΕΛΜΕ είχε κηρύξει στάση εργασίας από τις 8:30 ως τις 11:30 προκειμένου να διευκολύνει τους καθηγητές να παρεβρεθούν στην παράσταση διαμαρτυρίας ενώ νέα στάση εργασίας από τις 11:30 ως το τέλος του ωραρίου  έχει εξαγγελθεί για σήμερα από την ΑΔΕΔΥ η οποία καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Αγ. Βενιζέλου ενάντια στην υποβάθμιση της υγείας.

Πηγή: Alterthess

Αποκάλυψη: Δομημένη κερδοσκοπία εις βάρος των ταμείων

Του Χρήστου Ιωάννου από το περιοδικό ΜΟΝΟ #5


Έγγραφα που αποκαλύπτει το ΜΟΝΟ αποδεικνύουν ότι ο νυν διευθυντής του ΟΔΔΗΧ Π. Χριστοδούλου ως στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας πουλούσε την ίδια ημέρα το ίδιο ομόλογο φθηνά στις τράπεζες και ακριβά στα Ταμεία.

Μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν και τραυμάτισαν φοιτητές στο Μαθηματικό Αθήνας


Μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης "Χρυσή Αυγή", αλλά και φοιτητές της κυπριακής φοιτητικής οργάνωσης "ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ" εισέβαλλαν, σήμερα Πέμπτη, λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, στο χώρο του Μαθηματικού Τμήματος στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Ζωγράφου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, με ρόπαλα, κράνη - μέχρι και τσεκούρια - επιτέθηκαν σε φοιτητές του ΣΥΡΙΖΑ και των σχημάτων ΕΑΑΚ όπου συμμετέχει το ΝΑΡ, ενώ υπήρξαν και 3 τραυματισμοί. Οι φοιτητές που τραυματίστηκαν μεταφέρθηκαν μετά απο λίγη ώρα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στον Ερυθρό Σταυρό απο τους οποίους ο ένας με διάσειση και σε έναν άλλον έγιναν ράμματα. Κατόπιν ακολούθησε αντιφασιστική πορεία απο τους φοιτητές στην περιοχή του Ζωγράφου.
πηγή: topontiki.gr @jaquoutopie

28 Μαρ 2012

Παράταση για το 2012 της αρμοδιότητας των πρυτάνεων για τους προϋπολογισμούς των πανεπιστημικών ιδρυμάτων



Συνέντευξη Τύπου έδωσε σήμερα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για θεσμικά και οικονομικά θέματα που αφορούν στην Ανώτατη Εκπαίδευση καθώς και για τη δευτεροβάθμια.
Το αίτημα των πρυτάνεων ικανοποίησε το Υπ. Παιδείας για την φετινή ακαδημϊκη χρονία με την απόφαση να αναθέσει στις Συγκλήτους των Πανεπιστημίων η αρμοδιότητα έγκρισης των προϋπολογισμών των Ιδρυμάτων για το οικονομικό έτος 2012.
"Πρόκειται για τη διατήρηση του πρότερου καθεστώτος μόνο γι’ αυτό το χρόνο, ώστε να αρθούν τα επείγοντα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ανώτατα Ιδρύματα." αναφέρει.
Ακόμη αποφάσισε την συγκρότηση ομάδας εργασίας από στελέχη του υπουργείου Παιδείας και πρυτάνεις Πανεπιστημίων με σκοπό τη διευθέτηση θεμάτων που αφορούν στην πλήρη εφαρμογή του νόμου για τα ΑΕΙ.
Τα μέλη της επταμελούς ομάδας, σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα εξετάσουν τις δυσλειτουργίες που έχουν διαπιστωθεί κατά την εφαρμογή του νόμου και μέχρι τις 15 Μαΐου θα καταθέσουν πόρισμα με προτάσεις για την καλύτερη εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου για την ανώτατη εκπαίδευση.
Η σύνθεση της επιτροπής είναι η εξής:
Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και πρόεδρος της Συνόδου των πρυτάνεων
Γιάννης Μυλόπουλος, πρύτανης Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Γιώργος Παναγιωτάκης, πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών
Κωνσταντίνος Ρέμελης , πρύτανης Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου 
Σίμος Σιμόπουλος, πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου 
Βασίλειος Παπάζογλου, ειδικός γραμματέας ανώτατης εκπαίδευσης 
Αθανάσιος Κυριαζής (σύμβουλος του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και πρώην ειδικός γραμματέας ανώτατης εκπαίδευσης) 
·
Όσον αφορά την δευτεροβάθμια εκπαίδευση εισάγεται στο ωρολόγιο πρόγραμμα της β’ λυκείου η Ερευνητική Εργασία και τα μαθήματα επιλογής «Αρχές Οικονομίας» και «Πολιτική και Δίκαιο». Οι προσθήκες ισχύουν για το επόμενο σχολικό έτος 2012-2013 και οι μαθητές που φοιτούν φέτος στην α’ λυκείου θα εισαχθούν στην ανώτατη εκπαίδευση με το ισχύον σύστημα εισαγωγής. 
Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων δήλωσε, ακόμα, πως ο αριθμός των εισακτέων θα διατηρηθεί περίπου στα ίδια με πέρυσι επίπεδα. 

27 Μαρ 2012

«Ελλάδα: Περιμένοντας στην ουρά για μια αίτηση ασύλου στην Π.Ράλλη». Βίντεο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ

Το μεγάλο “κούρεμα”: το PSI και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου

Τι κοινό έχουν το ΤΕΙ Αθήνας, το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, τα νοσοκομεία “Αγίου Ανδρέα” και Αιγίου και το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων; Γιατί πραγματοποιήθηκε εκτάκτως συνεδρίαση των προέδρων ΤΕΙ τη Δευτέρα και σύνοδος των πρυτάνεων ΑΕΙ την Τρίτη; Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου δηλώνουν προ εκπλήξεως όταν χωρίς να έχουν καμία ενημέρωση είδαν τα αποθεματικά τους να “κουρεύονται” εν μία νυκτί ως αποτέλεσμα του PSI. Τι λένε οι ίδιοι και πως απαντά η Τράπεζα της Ελλάδος;

O Αποστόλης Φωτιάδης και η Jaquou Utopie έψαξαν και παρουσιάζουν το θέμα σε μια έκτακτη εκπομπή την Τετάρτη, 28 Μάρτη, 1-2 το μεσημέρι στο Radiobubble.

Το τέλος της (πλήρους) εργασίας;

Της Ρούλας Σαλούρου για το capital.gr
Κατά 60% μειώθηκαν σε δύο χρόνια οι προσλήψεις με πλήρη απασχόληση ενώ διαστάσεις χιονοστιβάδας παίρνει η μετατροπή της πλήρους απασχόλησης σε εκ περιτροπής, με μονομερή απόφαση του Εργοδότη. 

Το Capital.gr παρουσιάζει σήμερα αποκλειστικά, τα στοιχεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) κατά το πρώτο δίμηνο του 2012 που δείχνουν τη δραματική εξέλιξη στην αγορά εργασίας: οι θέσεις πλήρους απασχόλησης μειώνονται, οι προσλήψεις στη συντριπτική τους πλειοψηφία αφορούν σε μερική ή κε περιτροπής απασχόληση, ενώ αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό και οι μετατροπές των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε μερική ή εκ περιτροπής (με την «αναγκαστική» συμφωνία του εργαζόμενου).


26 Μαρ 2012

Οι Γιατροί του Κόσμου καταγγέλλουν διακοπή υδροδότησης στο κτίριό τους

Οι Γιατροί του Κόσμου (ΓτΚ) καταγγέλλουν διακοπή υδροδότησης του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία της οργάνωσης, αλλά και δύο από τα βασικότερα προγράμματά της, με συνέπεια την προσωρινή διακοπή λειτουργίας, τόσο του ξενώνα όπου φιλοξενούνται 70 άτομα μεταξύ των οποίων και 20 ανήλικα παιδιά όσο και του Ανοιχτού Πολυιατρείου των ΓτΚ, το οποίο περιθάλπει ημερησίως 100-150 ασθενείς.

Ολόκληρη των ΓτΚ η ανακοίνωση από το Facebook:

30 κέντρα κράτησης μεταναστών ανακοίνωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Tην κατασκευή 30 κέντρων κράτησης μεταναστών σε κάθε μία από τις δέκα Περιφέρειες προανήγγειλε στη συνάντηση του με τους περιφερειάρχες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Προωθείται έτσι, πριν από τις εκλογές, πράξη νομοθετικού περιεχομένου, σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για τη νομοθέτηση της κατασκευής των κέντρων. Από την πλευρά τους, οι Περιφέρειες έχουν προθεσμία μίας εβδομάδας, για να απαντήσουν αν συμφωνούν με τη δημιουργία των κέντρων, καθώς και να προτείνουν χώρους.

Ο υπουργός γνωστοποίησε ότι τα εξασφαλισμένα κοινοτικά κονδύλια για τα κέντρα κράτησης ανέρχονται σε 250 εκατ. ευρώ για την τριετία 2011 - 2013. 
Όπως είπε ο υπουργός, από τα νέα κέντρα θα δημιουργηθούν 1.000 νέες θέσεις εργασίας σε κάθε περιφέρεια. 

ΤΕΙ: Μηνύσεις κατά της ΤτΕ για το «κούρεμα» των αποθεματικών τους

Την απόφαση να κλείσουν τα ΤΕΙ όλης της χώρας την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή έλαβαν οι Πρόεδροι τους που συνεδρίασαν σήμερα στην Αθήνα.
Οι Πρόεδροι των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων αντιδρούν  στο "κούρεμα" που υπέστησαν τα αποθεματικά των ΤΕΙ με την διαδικασία του PSI. Ακόμη αποφάσισαν να υποβάλουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Αύξηση μέχρι και 30% στους λογαριασμούς της ΔΕΗ


Υψηλότερα ποσά για τους λογαρισμούς του ηλεκτρικού ρεύματος έως και 30% πληρώνουν πολλά νοικοκυριά, σύμφωνα με "Τα Νέα". Το γεγονός οφείλεται όχι μόνο λόγω των αυξήσεων που επιβλήθηκαν στις χρεώσεις της κιλοβατώρας, αλλά και των υψηλών κλιμακωτών χρεώσεων που επέβαλε η ΔΕΗ στις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ).

Οι ΥΚΩ είναι το αντάλλαγμα που εισπράττει κάθε χρόνο η ΔΕΗ μέσω των τιμολογίων ώστε να παρέχει στους κατοίκους των νησιών ρεύμα στις ίδιες τιμές με την υπόλοιπη -ηπειρωτική- χώρα. Οι ΥΚΩ επιβάλλονται στους λογαρισμούς του επόμενου έτους. 

ΠΑΣΟΚ: Κατά κομμάτων και ομάδων που εκθέτουν τη χώρα σε εθνικές επετείους


Φωτό από @mpodil
Σε πολιτικά κόμματα και ομάδες, που δεν κατονομάζει παρ`όλα αυτά, αποδίδει το ΠΑΣΟΚ  τα επεισόδια διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια των παρελάσεων σε πολλές πόλεις της χώρας.
 «Πολιτικά κόμματα ή ομάδες που δεν νιώθουν την ανάγκη να σεβαστούν την εθνική γιορτή και να τιμήσουν την ιστορική μνήμη του Έθνους είναι προφανώς ανίκανες να αντιληφθούν τη σημασία της εθνικής ενότητας για την αντιμετώπιση και υπέρβαση της κρίσης» τονίζει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ προσθέτοντας ότι «διαδηλώσεις και άλλες εκδηλώσεις πολιτικής και κοινωνικής διαμαρτυρίας μπορούν να γίνονται καθημερινά. 
Όσοι συνεπώς έχουν λάβει την πολιτική απόφαση να μετατρέπουν τις εθνικές επετείους, τις δοξολογίες και τις άλλες εορταστικές εκδηλώσεις σε αφορμές οργανωμένων επεισοδίων για την δημιουργία εντυπώσεων που εκθέτουν διεθνώς τη χώρα και δημιουργούν την τεχνητή εντύπωση ότι έχει διαλυθεί ο κοινωνικός και εθνικός ιστός, προσβάλλουν την συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών και δείχνουν ότι δεν έχουν αίσθηση ούτε της ιστορίας, ούτε των θεσμικών ορίων που υπάρχουν σε κάθε ευνομούμενη δημοκρατική πολιτεία».

Πηγή: Alterthess

Ποινικό αδίκημα η κατάληψη διοδίων - φυλάκιση τουλάχιστον 3 μηνών

Σε ποινικό αδίκημα μετατρέπεται η κατάληψη των διοδίων, με ρύθμιση του υπουργείου Υποδομών στο νομοσχέδιο για τα ταξί, καθώς οι διαδηλωτές αντιμετωπίζουν φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών. 

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Χορστ Ράιχενμπαχ αναφέρθηκε και στις σημαντικές ζημιές των ελληνικών κατασκευαστικών εταιρειών και είπε ότι η νέα κυβέρνηση, θα διαθέσει μεγαλύτερο ποσοστό από τα έσοδα των διοδίων στις εταιρίες, που απασχολούν 30.000 εργαζόμενους. 



Πηγή: Ράδιο 9 (98.9)

25 Μαρ 2012

Ολλανδία: Παρέμβαση σε ομιλία του υπ. Εσωτερικών Τάσου Γιαννίτση

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, προσκεκλημένος από την ελληνική πρεσβεία και το Ινστιτούτο Clingendael στην Ολλανδία, σε ομιλία του για την «ανάπτυξη έπειτα από τις μεταρρυθμίσεις», ήρθε αντιμέτωπος με την παρέμβαση Ελλήνων που του υπέδειξαν τις ανακριβείς και αναξιόπιστες πληροφορίες τις οποίες χρησιμοποίησε. 


Μεταξύ άλλων, έγινε σαφές ότι η φύση των μεταρρυθμίσεων και των μέτρων που έχουν ληφθεί με στόχο την ανάπτυξη δεν είναι τίποτε άλλο από τις ίδιες, νεο-φιλελεύθερες συνταγές που έχουν εφαρμοστεί και σε άλλες χώρες νωρίτερα. 

24 Μαρ 2012

#rbnews 25: Εθνική Επέτειος VIP

Ανασκόπηση της εβδομάδας από τους @csyllas και @galaxyarchis, με επίκεντρο τα προσχεδιαζόμενα προεκλογικά πογκρόμ μεταναστών, μία ημέρα πριν την επέτειο της Επανάστασης του 1821, που φέτος γιορτάζεται σε ασφυκτικά φρουρούμενο περιβάλλον και σχεδόν... χωρίς θεατές.

Συνέντευξη με τον Κ. Παπαϊωάννου (ΕΕΔΑ)


Συνέντευξη με τον Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ), Κωστή Παπαϊωάννου, σχετικά με την ανησυχητική αύξηση της ρατσιστικής βίας στην Ελλάδα

23 Μαρ 2012

«Περιφραγμένες» εκδηλώσεις 25ης Μαρτίου

Λίγα 24ωρα πριν την παρέλαση της 25ης Μαρτίου έχει κλιμακωθεί ο πόλεμος πληροφοριών, διαρροών και ανακοινώσεων, σχετικά με το σχέδιο της κυβέρνησης να “περιφράξει” την περιοχή της πλατείας Συντάγματος κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων. Οι πληροφορίες περιλαμβάνουν αναφορές για συμμετοχή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και για σχέδια εκκένωσης του χώρου των VIP, ενώ φήμες φτάνουν να μιλούν ακόμη και για "ακροβολισμό ελεύθερων σκοπευτών" στα γύρω κτίρια -πιθανά πρόκειται για αστυνομικούς που απλά θα παρατηρούν, θα φωτογραφίζουν και θα καταγράφουν τα τεκταινόμενα από τις πέριξ της πλατείας Συντάγματος ταράτσες κατά την πάγια τακτική της αστυνομίας.
 Το σίγουρο πάντως, είναι στήνεται σκηνικό τρόμου γύρω από τη φετινή επέτειο της Επανάστασης του 1821.

Το “κέντρο υποδοχής” της Κοζάνης φέρνει ρατσιστικό εκτροχιασμό

Η συζήτηση που άνοιξε για το ζήτημα της μεταφοράς 1.000 μεταναστών από το κέντρο της Αθήνας σε εγκατελειμένο στρατόπεδο της Κοζάνης, άνοιξε την πόρτα σε εκφράσεις λανθάνοντος αλλά και ακραίου ρατσισμού, στον πολιτικό κόσμο της χώρας.

Όλα ξεκίνησαν με την επάνοδο του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την κόντρα που άνοιξε με τον προηγούμενο υπουργό, Χρ. Παπουτσή, σχετικά με την κατάσταση των ειδικών ομάδων κατά του καθημερινού εγκλήματος, της ΕΛ.ΑΣ, όπως π.χ. η ΔΙΑΣ. Ο κ. Χρυσοχοϊδης ξανανέβασε στη λίστα προτεραιοτήτων του υπουργείου το ζήτημα των λεγόμενων “παράνομων μεταναστών”, προαναγγέλοντας επιχειρήσεις “σκούπα” στο Κέντρο της Αθήνας.

22 Μαρ 2012

Τονινο Γκουερα: "έφυγε" ο θρύλος του σεναρίου

Του Νέστορα Πουλάκου (Sevenart.gr)

Για όποιον έχει μεγαλώσει με τα σινεφίλ διαμάντια του 20ου αιώνα, τα ευρωπαϊκά αριστουργήματα ενός κινηματογράφου που σε βύθιζε στον απόκοσμο του ανθρώπινου ψυχισμού και στα πιο μύχια μυστικά της Ιστορίας, των πολιτισμών και των κοινωνιών, τότε στα σίγουρα θα θυμάται τον άνθρωπο πίσω από αυτές τις ιστορίες: τον Τονίνο Γκουέρα, αυτόν τον Ιταλό μαέστρο του σεναρίου που “έφυγε” χθες σε ηλικία 92 ετών.

Γεννήθηκε το 1920 στην περιοχή της Ραβένα, και νεαρός ακόμη έγραφε και εξέδιδε διηγήματα, νουβέλες και ποιήματα. Το 1957 μπήκε ο κινηματογράφος στη ζωή του, μια και σενάριο του γυρίστηκε ταινία από τον Τζιουσέπε Ντε Σάντις, με τίτλο “Ο Άντρας και οι Λύκοι”. Έκτοτε και μέχρι τα βαθιά γεράματα του, έγραψε περισσότερα από 100 σενάρια για ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ και τηλεταινίες. Τελευταίες του δουλειές ήταν η “Σκόνη του Χρόνου” του Θόδωρου Αγγελόπουλου, μια συνεργασία που κρατούσε από το “Ταξίδι στα Κύθηρα” το 1984.

EΕΔΑ και UNHCGR: "Eξαιρετικά Ανησυχητική αύξηση της βίας με ρατσιστικό κίνητρο"

 ©Τ.Katechis.Από αριστερά προς τα δεξιά: 
Γιονούς Μοχαμαντί, Καλλιόπη Στεφανάκη, Μοαβία Αχμέτ,
 Κωστής Παπαϊωάννου και Τίνα Σταυρινάκη.
Εξαιρετικά ανησυχητικά είναι τα πρώτα συμπεράσματα που προέκυψαν από την πιλοτική καταγραφή πράξεων βίας με ρατσιστικό κίνητρο από το Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας, κατά την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2011, τα οποία παρουσιάστηκαν εχθές, σε κοινή Συνέντευξη Τύπου του η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα. 
Η Συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ελληνικού Φόρου Μεταναστών στην Αθήνα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων.

Κάτι γίνεται στη Λευκωσία: they "occupy the buffer zone"

Ακούστε εδώ την εκπομπή/αφιέρωμα της ομάδας Resistencias για το ίδιο θέμα.


της Κων/νας Ζάνου
αναδημοσίευση απο το περιοδικό ΜΟΝΟ #4 


Η λέξη “Occupy” ηχεί βαριά στα αυτιά των Κυπρίων. Για τους Ελληνοκύπριους, αλλά και για πολλούς Τουρκοκύπριους, “occupation” σημαίνει “στρατιωτική κατοχή”. “Turkish occupation forces” είναι – στο ελληνοκυπριακό πολιτικό λεξιλόγιο – το επίσημο όνομα για τα τουρκικά στρατεύματα στην Κύπρο. Εδώ και τρεις μήνες όμως η λέξη έχει αρχίσει να αποκτά ένα καινούργιο νόημα, ένα νόημα εντελώς αντίθετο. “Occupy Nicosia”/“Occupy the Buffer Zone” έχουν ονομάσει το κίνημα τους όσοι άνθρωποι αποφάσισαν να καταλάβουν τον χώρο της Νεκρής Ζώνης, δηλώνοντας έτσι την αντίθεσή τους στα νομιμοποιημένα συστήματα βίας που βρίσκουν την έκφραση τους τόσο στο τοπικό όσο και στο παγκόσμιο επίπεδο. Για πρώτη φορά ίσως στην κυπριακή ιστορία ο όρος “occupation” κατοικείται από έννοιες που φέρουν θετικό και ανατρεπτικό πρόσημο: αποστρατικοποίηση, ενοποίηση, κοινωνική ισότητα, αλληλεγγύη. 

Η Νεκρή Ζώνη: από πέρασμα σε πλατεία     
«Συγγνώμη για την ενόχληση, αλλά προσπαθούμε ν’ αλλάξουμε τον κόσμο» γράφει μια αυτοσχέδια πινακίδα που έχει αναρτηθεί πίσω από το ελληνοκυπριακό φυλάκιο στο πέρασμα από την οδό Λήδρας στην οδό Locmaci στο κέντρο της Λευκωσίας. Το φυλάκιο αυτό ελέγχει την διακίνηση σε ένα από τα λιγοστά σημεία διέλευσης που ενώνουν τη νότια πλευρά της Κύπρου με την βόρεια. Ανάμεσα σε αυτό και στο αντίστοιχο τουρκοκυπριακό φυλάκιο, μεσολαβεί ένα διάστημα 200 περίπου μέτρων που είναι ο χώρος ελέγχου των Ηνωμένων Εθνών, η λεγόμενη «Νεκρή Ζώνη». Από το 2008, οπότε και άνοιξε για πρώτη φορά το σημείο αυτό του οδοφράγματος, ξεκίνησαν και τα έργα ανάπλασης του περάσματος. Τα εγκαταλελειμμένα από το 1963 κτήρια που περιβάλλουν τις δύο πλευρές του δρόμου έχουν αποκτήσει νέες και απαστράπτουσες προσόψεις, ενώ οι διαχωριστικοί διάδρομοι που κατευθύνουν την πορεία Τουρκοκυπρίων και Ελληνοκυπρίων δια μέσου του οδοφράγματος οριοθετούνται από προσεκτικά τοποθετημένες ανθοφόρες γλάστρες. Την «τακτοποιημένη» αυτή εικόνα βάλθηκε τώρα να ανατρέψει το κίνημα “Occupy the Buffer Zone”. Γιατί η κατοίκηση και επανανοηματοδότηση του χώρου της «κατοχής/occupation» που επιχειρεί το κίνημα δεν είναι μόνο μεταφορική, είναι και κυριολεκτική. Τα καθέτως στο πέρασμα παρατεταγμένα αντίσκηνα, το αυτοσχέδιο σαλονάκι από ανακυκλωμένα έπιπλα, ένα αναδιπλωμένο τραπέζι φορτωμένο με φαγητά και υγρά, ένα υπαίθριο γκάζι για το φαγητό, ένα βαρέλι για την εστία φωτιάς, και βεβαίως τα αμέτρητα συνθήματα σε τοίχους, πινακίδες και πανό (γραμμένα σε ελληνικά, τουρκικά και αγγλικά, ή ακόμα σε υβριδική τουρκο-ελληνική ιδιόλεκτο), όλα αυτά συνθέτουν ένα καινούργιο σκηνικό, πρωτόγνωρο για τα δεδομένα μιας στρατιωτικής ζώνης, έστω κι αν αυτή είναι μια ζώνη κατάπαυσης του πυρός. Ο χώρος κατοικείται. Όχι μόνο από φαντάσματα, αναμνήσεις ή φόβους, αλλά από ανθρώπους που συζητούν, τραγουδούν, γελάνε, μοιράζονται ζεστή σούπα και αλκοόλ. «Ένα από τα μεγαλύτερα πρακτικά και θεωρητικά διλήμματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή τη στιγμή ως κίνημα – διαβάζουμε σε ένα από τα κείμενά τους – έχει να κάνει με το εξής: πώς θα μπορέσουμε να επιτύχουμε δια μέσου τηςστατικής κατάληψης της ‘νεκρής ζώνης’ να αμφισβητήσουμε, από τη μια, τα όρια δικαιοδοσίας των παρατεταγμένων δυνάμεων και την κάθετη λογική της διαίρεσης του χώρου· από την άλλη, πως θα επαν-ενεργοποιήσουμε έναν de jure χώρο μετακίνησης σε μια de facto πλατεία». Το πέρασμα έχει μετατραπεί λοιπόν σε πλατεία και η Νεκρή Ζώνη από χώρος διαχωρισμού γίνεται χώρος συνάντησης.


20 Μαρ 2012

Πάντειο, 21/3: Ημερίδα "Η κρίση των Ελληνικών ΜΜΕ, οικονομικές και κοινωνικές διαστάσεις"

Το Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και το Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνουν ημερίδα με θέμα "Η κρίση των Ελληνικών ΜΜΕ", με τη συμμετοχή του radiobubble.

 Στόχος της ημερίδας είναι να διερευνηθούν οι αιτίες και οι συνέπειες της κρίσης που πλήττει σήμερα τα ελληνικά ΜΜΕ, καθώς και οι τρόποι με τους οποίους αυτή μπορεί να αντιμετωπιστεί. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012 στο Αμφιθέατρο Σάκη Καράγιωργα II στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Λ. Συγγρού 136.











19 Μαρ 2012

Occupy Wall Street: Επέτειος του κινήματος με σκληρή αστυνομική καταστολή

Πηγή Φωτό
Συγκρούσεις με την αστυνομία, δεκάδες συλλήψεις και διαμαρτυρίες για υπερβολική χρήση βίας από τις αρχές, είναι η γενική εικόνα που σημάδεψε την έκτη μηνιαία επέτειο του κινήματος Occupy Wall Street, στη Νέα Υόρκη.

 Αποφασισμένη να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί καμία προσπάθεια για επανεδραίωση από το κίνημα στο πάρκο Zuccotti, όπου και «γεννήθηκε», η αστυνομία δεν άφησε πολλά περιθώρια σε διαδηλωτές που ήθελαν να δείξουν ότι δεν έχασαν το μομέντουμ των δράσεών τους.


 «Οι άνθρωποι νομίζουν ότι το Occupy έχει τελειώσει. Είναι σημαντικό να δείξουμε στον κόσμο ότι έχουμε επιστρέψει», λέει χαρακτηριστικά ο 30χρονος Michael Premo. Mε το τέλος των διαδηλώσεων στο κάτω Μανχάταν, το Σάββατο, η αστυνομία με μια «επιχείρηση-σκούπα» άδειασε το πάρκο πριν τα μεσάνυχτα - μέχρι στιγμής οι συλλήψεις ανέρχονται στις 73. Μαρτυρίες ακτιβιστών κάνουν λόγο για  μια γυναίκα η οποία έπαθε επιληπτική κρίση την ώρα που οι αστυνομικοί της είχαν περάσει χειροπέδες ενώ σε άλλες περιπτώσεις έριξαν διαδηλωτή σε τζαμαρία και σχεδόν έπνιξαν, τραβώντας τη από τα μαλλιά, γυναίκα νεαρής ηλικίας. 

Σε 48ωρη απεργία οι ναυτεργάτες


Ξεκίνησε η 48ωρη απεργία των ναυτεργατών που είχαν πραναγγείλει, ζητώντας μεταξύ άλλων την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων και τη διατήρηση του καμποτάζ. Οι ναυτεργάτες είναι συγκεντρωμένοι στο λιμάνι του Πειραιά ενώ υπό κατάληψη βρίσκονται ο Οίκος Ναύτου, το Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας και το ΝΑΤ. Εντός της ημέρας θα ενταθούν οι προσπάθειες από την πλευρά της κυβέρνησης ώστε να μην παραταθεί χρονικά η απεργία.

Οι κινητοποιήσεις της ΠΝΟ αποτέλεσαν το αντικείμενο διυπουργικής σύσκεψης το βράδυ της Κυριακής με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργών Ανάπτυξης, Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εργασίας και όπως αποφασίστηκε, οι προσπάθειες να μην παραταθεί χρονικά η απεργία θα ενταθούν σήμερα.
Κυβερνητικά στελέχη εκφράζουν την ανησυχία τους ότι πίσω από τις κινητοποιήσεις της ΠΝΟ βρίσκεται το ΚΚΕ, που ελέγχει τα περισσότερα ναυτεργατικά σωματεία. Τα ίδια στελέχη συνέδεαν την κινητοποίηση των ναυτεργατών με την πολύμηνη απεργία στη Χαλυβουργία. Ανέφεραν, μάλιστα, ότι θα γίνει προσπάθεια από τον Περισσό, ώστε οι ναυτεργάτες να αποτελέσουν το «δεύτερο μέτωπο» και πρόσθεσαν ότι τα αιτήματα των ναυτεργατών είτε προσκρούουν στο μνημόνιο, είτε έχουν λυθεί νομοθετικά.

17 Μαρ 2012

#rbnews No 24: Προεκλογική περίοδος με «ρεύμα» ρατσισμού

Ένα σύντομο σχόλιο για την εκκίνηση της προεκλογικής περιόδου, προς μια πολυκομματική Βουλή, με ρητό και υπόρρητο ρατσισμό, εκπεφρασμένο και μη. Και μη χειρότερα.

@galaxyarchis & @csyllas.

Συνέντευξη με τον οικονομολόγο-συγγραφέα Ηλία Ιωακείμογλου


Στο booth του radiobubble, μια ηλιόλουστη επιτέλους ημέρα, κάναμε μια κουβέντα με τον οικονομολόγο και συγγραφέα Ηλία Ιωακείμογλου ( @Ioakimoglou) για την αποτυχημένη πολιτική των μνημονίων με βάση τους διακηρυγμένους στόχους τους. Η γνώση αυτή της αποτυχίας, μας οδηγεί να αντιληφθούμε ότι υπάρχουν άλλοι υπόρρητοι στόχοι, σχολιάζει ο καλεσμένος μας.

> Εθνικές κυβερνήσεις, διεθνείς οργανισμοί, καθεστωτικοί οικονομολόγοι πυροδοτούν και ενισχύουν τις οικονομικές και κατά συνέπεια κοινωνικές κρίσεις - πλέον δεν είναι μια αυθόρμητη τάση του καπιταλιστικού συστήματος, όπως είχε περιγράψει ο Μαρξ, μας λέει ο Ηλίας Ιωακείμογλου, αλλά συνειδητή επιλογή.

> Το αντίπαλον δέος του νεο-φιλελευθερισμού δεν θα προκύψει από τη διάνοια κάποιου αλλά από μια διαδικασία που θα συγκεντρώσει αντικαπιταλιστικά ψήγματα, είτε από την αριστερά είτε από τον αναρχικό / αντιεξουσιαστικό χώρο. Να ανεβάσουμε την κοινωνική ένταση όπου χρειάζεται, σημειώνει ο κ. Ιωακείμογλου εκτιμώντας ότι το μέλλον βρίσκεται στις συλλογικές δράσεις και τα συλλογικά σχήματα. To blog του συνεντευξιαζόμενου - http://www.ioakimoglou.net/index.html 




@csyllas 

16 Μαρ 2012

Ο δήμος Αθηναίων δεν δίνει άδεια για αντιρατσιστικές εκδηλώσεις

Σε αίτηση για άδεια οργάνωσης αντιρατσιστικών εκδηλώσεων αύριο Σάββατο 17 Μαρτίου, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Ρατσισμού, στην πλ. Αγ. Παντελεήμονα, ο Δήμος Αθηναίων απάντησε αρνητικά.

Πιο συγκεκριμένα, επικαλούμενος έγγραφο της ΓΑΔΑ, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, δεν δίνει άδεια για την εκδήλωση, λόγω της πιθανότητας εκδήλωσης σοβαρών επεισοδίων, μεταξύ «συμμετεχόντων και αντιτιθέμενων» κατά τη διάρκεια «παρόμοιων ή ανάλογου περιεχομένου εκδηλώσεων». Για την αποφυγή της «διασάλευσης της τάξης και της ασφάλειας», ο κ. Καμίνης προτείνει την πλ. Κοτζιά, αντί της περιοχής με τα πιο χαρακτηριστικά περιστατικά ρατσιστικών επιθέσεων στο Κέντρο της Αθήνας.

Ακολουθεί το σχετικό έγγραφο του Δήμου Αθηναίων:

Συνελήφθη ο Τζορτζ Κλούνεϊ σε διαμαρτυρία στην πρεσβεία του Σουδάν

VIDEO
Στην σύλληψη του Τζόρτζ Κλούνεϊ προχώρησε η αστυνομία  κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας έξω από την πρεσβεία του Σουδάν στην Ουάσινγκτον, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ. Ο ηθοποιός συμμετείχε στην διαμαρτυρία- καταγγελία του Ομάρ αλ Μπασίρ για  πρόκληση ανθρωπιστικής κρίσης και για παρεμπόδιση της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα.

Νωρίτερα, ο Κλούνεϊ είχε δηλώσει ότι επλίζει να προσελκύσει περισσότερη προσοχή στο θέμα και ότι είναι εντυπωσιασμένος από την προσωπική ενασχόληση του Μπαράκ Ομπάμα με αυτό. Ο ηθοποιός πρόσθεσε ότι αν δεν ληθφούν μέτρα εντός τριών ή τεσσάρων μηνών «θα έχουμε μια πραγματική ανθρωπιστική καταστροφή».

Ξανά σε λειτουργία το εργοστάσιο της 3Ε στη Θεσ/νίκη

[UPDATE]
Την επαναλειτουργία της Coca Cola 3Ε στην Θεσσαλονίκη αποφάσισαν διοίκηση και εργαζόμενοι μετά από 42 ημέρες απεργίας. Η διοίκηση του εργοστασίου, ανακοίνωσε σήμερα στο σωματείου στους εργαζόμενους ότι θα σταματήσει να εισάγει προϊόντα της 3Ε από την Βουλγαρία.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης με το σύνολο του προσωπικού και να μην μειωθούν οι μισθοί.

Ομολογίες, απολύσεις και άνοιγμα λογαριασμών σε ΥΠ.ΑΝ και ΙΚΑ

Μετά και τη σύλληψη δύο υπαλλήλων της Γενικής Διεύθυνσης Επενδύσεων, του Υπουργείου Ανάπτυξης, για χρηματισμό, αποφασίστηκαν το «ξήλωμα» όλων των υπαλλήλων που εργάζονται στη συγκεκριμένη διεύθυνση και η άμεση αντικατάστασή τους. Επίσης, δόθηκε εντολή και στον επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Διώτη να ανοίξουν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί των 57 υπαλλήλων της γενικής διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων, αλλά και εκείνων που υπηρέτησαν στην υπηρεσία από το 2005 και πια έχουν συνταξιοδοτηθεί.

Παράλληλα, ομολόγησαν για τις πράξεις τους οι υπάλληλοι του ΙΚΑ Καλλιθέας, που κατηγορούνται για υφαρπαγές τεράστιων ποσών από τα ταμεία του Ιδρύματος.

Discussion of the bailout in Parliament on 11 February 2012

Το δεύτερο μνημόνιο συζητήθηκε στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής στις 11 Φεβρουαρίου 2012, μια μέρα πριν ψηφιστεί το νομοσχέδιο στην ολομέλεια. Εδώ η ομιλία της Ε. Παναρίτη, βουλευτής επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, στη διάρκεια της συζήτησης. Η κα. Παναρίτη ψήφισε «ναι σε όλα.»

The second bailout agreement between Greece and its international lenders was discussed in the Financial Affairs Committee of parliament on 11 February, one day before it was voted upon in the plenary session of parliament. Below is the intervention of E.Panaritis, MP for the governing party PASOK, during the discussion. Mrs Panaritis voted in favour of all provisions of the bill.

Note: If subtitles do not appear automatically, please go to YouTube view and click on the CC button at the bottom right of the video.


15 Μαρ 2012

Απεργία στα ΜΜΕ 21-22 Μαρτίου

Εν αναμονή της συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ αύριο Πέμπτη και της απόφασης επικύρωσής της, το Διασωματειακό των Ενώσεων Τύπου και ΜΜΕ αποφάσισε την πραγματοποίηση 48ωρης απεργίας για 21 και 22 Μαρτίου σε όλα τα ΜΜΕ για το "κούρεμα" των ομολόγων, τις αλλαγές στο ασφαλιστικό, την κατάργηση των ΣΣΕ και ενάντια στα μέτρα του 2ου μνημονίου. Πηγη:καταληψη ΕΣΗΕΑ Inflammatory

The Guardian, για την Ελλάδα μέσω radiobubble και radiobubblenews

  Αναδημοσίευση από http://www.guardian.co.uk

Greece on the breadline: 'we've watched our futures go up in smoke'

Closed business athens
Closed businesses in Athens: young people have left in their droves after being unable to find work. Photograph: Yannis Behrakis/Reuters
More testimony and appeals from Greeks, at home and abroad.

Crushed ambitions

First, two young professionals describe their disheartening circumstances: Ioanna Panagioto is a volunteer at Radiobubble, a community web radio station based in a buzzing cafe where I met a number of activists the other night. She lived in London for five years until 2008, doing an MA in marketing communications and working for Debenhams. "Since coming back to Greece I've had two short temporary contracts. I've been unemployed since July 2010 and have sent 300 CVs with no luck (including for positions in a warehouse or on a shopfloor). In the meantime I've managed to earn some cash by doing random odd jobs, but it's devastating and disheartening when you're unemployed because you're forced to live with your parents, unable to make plans for the future. Having said that, I guess it must have been a shock for my generation – I am 32 – as we were raised with a career mindset, and now since everything has turned upside down we are working merely to survive. I would be lying if I said I am not considering leaving Greece again. Meanwhile, though, I look after the English section of Radiobubble News, which aims to communicate abroad what mainstream media would not cover, or give enough attention to – stories like the police making 60 preventive detentions before the big demonstration last month. We do live blogs on general strikes or demos, weekly news round-ups and breaking news. The live blogs include only verified information reported on twitter with the #rbnews hashtag. We have 25 Radiobubble contributors, and 50 other twitter users whose credibility has been tested. Our live blog on the three days of anti-austerity protests back in February got 15,000 hits, coming mostly from Spain, Italy, France and the UK."

Ξεκινούν οι χημικοί ευνουχισμοί παιδόφιλων στη Μεγάλη Βρετανία

Στον δρόμο που χάραξε η Ρωσία βαδίζει τώρα η Βρετανία, όσον αφορά στην αντιμετώπιση των παιδόφιλων, καθώς αποφασίστηκε να εφαρμοστεί το πρόγραμμα του χημικού ευνουχισμού.

Μάλιστα, εκατό Βρετανοί παιδόφιλοι που είναι τρόφιμοι της φυλακής Γουάτον του Νότιγχαμ θα υποβληθούν με τη συγκατάθεσή τους σε χημικό ευνουχισμό, στο πλαίσιο του προγράμματος που έχει στόχο να μειώσει τις πιθανότητες να επαναλάβουν τις απεχθείς πράξεις τους.

 Ο χημικός ευνουχισμός διαφέρει από τον αντίστοιχο χειρουργικό, όπου οι όρχεις αφαιρούνται μέσω τομής στο σώμα. Στον χημικό ευνουχισμό χορηγείται στον ασθενή ένα γυναικείο αντισυλληπτικό - το «Depo-Provera» - που κόβει εξ ολοκλήρου την παραγωγή της τεστοστερόνης και μειώνει κατά πολύ τη σεξουαλική επιθυμία. Μόλις σταματήσει η φαρμακευτική αγωγή, η λίμπιντο επανέρχεται. «Η χορήγηση φαρμάκων στους ανθρώπους αυτούς στοχεύει στη μείωση της λίμπιντο και των σεξουαλικών τους φαντασιώσεων» επισημαίνει ο επικεφαλής του προγράμματος, καθηγητής Εγκληματολογίας Ντόναλντ Γκρούμπιν, προσθέτοντας πως, βάσει στοιχείων, η μέθοδος αυτή, υποχρεωτική για τους παιδεραστές στην Πολωνία, τη Ρωσία καθώς και ορισμένες πολιτείες των Η.Π.Α., μπορεί να μειώσει από το 40% στο 5% τα ποσοστά επανάληψης των παιδοφιλικών πράξεων.

14 Μαρ 2012

Τετραήμερο εκδηλώσεων για την ψυχική υγεία στη Θεσσαλονίκη

Από την ερχόμενη Δευτέρα και μέχρι την Πέμπτη (19-22 Μαρτίου) το Παρατηρητήριο για τα Δικαιώματα στο Χώρο της Ψυχικής Υγείας (paratiritiriopsy.org) θα πραγματοποιήσει εκδηλώσεις στην έδρα του, τη Θεσσαλονίκη.
Αναλυτικά το πρόγραμμα στην αφίσα της Πρωτοβουλίας:


«Ελλάδα: η δημοκρατία δέχεται επίθεση»

Video

Εκδήλωση με θέμα "Ελλάδα: η δημοκρατία δέχεται επίθεση" πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Μαρίου 2012 στο Βερολίνο στο κτίριο του συνδικάτου μεταλλουργών IG Metall

Η εκδήλωση  συνδιοργανώθηκε από την ομάδα Real Democracy Now! Berlin/GR και τα συνδικάτα IG Metall και VerDi. Είχε επίσης την υποστήριξη των ιδρυμάτων Rosa Luxemburg και Menschenwurde und Arbeitswelt καθώς και του συνδέσμου “Wir zahlen nicht fur eure Krise”.

«Πατριωτική Πολιτοφυλακή»: Κάλεσμα στα... όπλα

Με συνέντευξή του ο επικεφαλής της λεγόμενης «Πατριωτικής Πολιτοφυλακής» κ. Γιώργος Ανεστόπουλος, επιβεβαιώνει την ύπαρξη παραστρατιωτικών ομάδων, που με σαφήνεια κινούνται εκτός νομιμότητας και που οι κρατικές αρχές αφήνουν την δράση του ανενόχλητη.

Μιλώντας στον ρ/σ «Βήμα 99.5» για το θέμα, ο κ. Ανεστόπουλος δηλώνει ότι η εκπαίδευση των πολιτοφυλάκων «δεν γίνεται με πραγματικά όπλα αλλά ούτε με σφενδόνες» και διευκρινίζει:
«Είναι μια, ευρέως, γνωστή μεθοδολογία με τα όπλα airsoft. Αυτή τη στιγμή παντού σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν εκατοντάδες ομάδες πολιτοφυλακής που εκπαιδεύονται με αυτό το τρόπο. Είναι όπλα τρίτης γενιάς αερίου και ηλεκτρικά και εκτοξεύουν απλές πλαστικές μπίλιες».

Απαντήσεις για τα €18.500 της «Αξιολόγησης Διαδικτυακών Εφαρμογών» του ΥΠΕΚΑ

Η έγκριση δαπάνης για μία απευθείας ανάθεση ύψους 18.450 ευρώ του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, συζητήθηκε έντονα τις δύο προηγούμενες ημέρες. Η ομιχλώδης περιγραφή του έργου, ως "Αξιολόγηση Διαδικτυακών Εφαρμογών" προκάλεσε σύγχυση αλλά και αρνητικά σχόλια στη διαδικτυακή (και όχι μόνο) κοινότητα. Ειδικά όταν οι υφιστάμενοι του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου ανέθεσαν το έργο χωρίς διαγωνισμό -από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων- στην εταιρεία Communication Effect Α.Ε.

Χωρίς σχόλια, παραθέτουμε τις απαντήσεις που δόθηκαν σχετικά με το θέμα, από τους άμεσα εμπλεκόμενους.

13 Μαρ 2012

Έως και 40% δια νόμου μειώσεις σε μισθούς

Δημοσιεύτηκε χθες από το υπ. Εργασίας η διευκρινιστική εγκύκλιος για το νέο καθεστώς στις εργασιακές σχέσεις. Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα θα δουν μέχρι και το 40% του μισθού τους να περικόπτεται ενώ στην ίδια κατάσταση θα βρεθούν και οι νέοι εργαζόμενοι.
Με την εγκύκλιο του υπ. Εργασίας μειώνονται οι κατώτεροι μισθοί και οι αμοιβές των νέων και βρίσκονται στον “αέρα” οι κλαδικές συμβάσεις. Σημαντικές είναι οι αλλαγές στα ζητήματα που αφορούν τη διαιτησία ενώ καταργείται και η μονιμότητα στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Σε περίπτωση που δεν υπογραφούν μέχρι τις 14 Μάη οι νέες κλαδικές συμβάσεις οι μισθωτοί θα αντιμετωπίσουν τεράστιες μειώσεις στους μισθούς τους της τάξης του 40% λόγω των περικοπών επιδομάτων αλλά και της δυνατότητας των εργοδοτών με την χρήση επιχειρησιακών ή ατομικών συμβάσεων να μειώσουν τους μισθούς στο κατώτατο όριο.


12 Μαρ 2012

Διεθνής έκκληση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων "για τη διάσωση των μνημείων μας από τις περικοπές του ΔΝΤ".

O Αποστόλης Φωτιάδης (@Balkanizator), συζητά με την Δέσποινα Κουτσούμπα και τον Νικόλα Ζηργάνο με αφορμή την έναρξη της διεθνούς καμπάνιας "Ευρώπη χωρίς μνήμη - Ευρώπη χωρίς μέλλον". Η Δέσποινα Κουτσούμπα είναι η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, ενώ ο, δημοσιογράφος ειδικευμένος σε διεθνή θέματα Νικόλας Ζηργάνος, είναι, εκτός των άλλων, ο άνθρωπος που ξεσκέπασε ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή κυκλώματα αρχαιοκαπηλίας, με αποτέλεσμα, το 2007, να επιστραφεί από το μουσείο Γκετί στην Ελλάδα, το περίφημο χρυσό στεφάνι της Μακεδονίας.

κατεβάστε την εκπομπή από εδώ



Σε... βόλτες στο υπ. Υγείας εξαναγκάστηκε ο Λοβέρδος

Στο υπουργείο Υγείας «εισέβαλαν» λίγο μετά το μεσημέρι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Σωτηρία» με αποτέλεσμα να αποχωρήσει ο Ανδρέας Λοβέρδος. Οι εργαζόμενοι του «Σωτηρία» αντιδρούν στη συγχώνευση του νοσοκομείου με το «Γ.Γεννηματάς».

Οι εργαζόμενοι έφτασαν μέχρι το γραφείο του υπουργού την ώρα που ο κ. Λοβέρδος μετέβαινε στην αίθουσα Τύπου, όπου επρόκειτο να δοθεί συνέντευξη για την εποχική έξαρση της γρίπης.

Τελικά, ο υπουργός πέρασε μέσα από την αίθουσα όπου βρίσκονταν οι δημοσιογράφοι και αποχώρησε από το υπουργείο από άλλη έξοδο. 

Μαζικές διαδηλώσεις στην Ισπανία - πιέζουν τα συνδικάτα

πηγή: EPA
Από 100.000, σύμφωνα με την αστυνομία, ως 1.000.000 Ισπανοί, σύμφωνα με συνδικαλιστικές πηγές, έλαβαν μέρος στις διαδηλώσεις και τις συγκεντρώσεις σε 60 πόλεις χθες εναντίον της κυβερνητικής μεταρρύθμισης στις εργασιακές σχέσεις που ενισχύει τους εργοδότες, καθιστώντας φθηνότερες τις απολύσεις και ευκολότερο τον περιορισμό των αυξήσεων των μισθών.

Οι συγκεντρώσεις ήταν οι πρώτες μετά την κήρυξη απεργίας για την 29η Μαρτίου και προστίθενται στις αυξανόμενες κινητοποιήσεις εναντίον των κυβερνητικών μεταρρυθμίσεων και της περιστολής κυβέρνησης που η συντηρητική κυβέρνηση του Λαϊκού Κόμματος υπό τον Μαριάνο Ραχόι λέει ότι έχουν στόχο να επανέλθουν τα δημοσιονομικά της Ισπανίας στον σωστό δρόμο.

Τα συνδικάτα ανέφεραν ότι διαδηλώσεις έγιναν σε 60 πόλεις -ανάμεσά τους στην Μαδρίτη, στη Βαρκελόνη, στη Βαλένθια και στη Σεβίλλη. Εκτίμησαν ότι 500.000 διαδηλωτές συμμετείχαν στην κινητοποίηση στην Μαδρίτη και 450.000 στη Βαρκελόνη. Η αστυνομία ανέφερε ότι 30.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στην Μαδρίτη• 17.000 στη Βαρκελόνη• 15.000 στη Σεβίλλη• 15.000 στην Μάλαγα• 9.000 στη Γρενάδα• και από 5.000 στη Βαλένθια, στην Αλμερία και στην Καντίθ.

11 Μαρ 2012

Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις σε Ουγγαρία και Σλοβακία (βίντεο)

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν έξω από τη βουλή της Ουγγαρίας χθες, αξιώνοντας την αποπομπή του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν και της κεντροδεξιάς κυβέρνησής του, που κατηγόρησαν ότι υπέσκαψε τις δημοκρατικές αξίες και εξασθένισε την οικονομία της χώρας.
«Σήμερα πρέπει να πούμε αποφασιστικά και ξεκάθαρα [ότι] ο Βίκτορ Ορμπάν και η συμμορία του πρέπει να φύγουν το συντομότερο δυνατόν μέσω εκλογών», είπε ο Πέτερ Κόνια, ηγέτης του Ουγγρικού Κινήματος Αλληλεγγύης, στους περίπου 6.000 συγκεντρωμένους.

#rbnews 23: Το PSI και η "επιδρομή" στα ασφαλιστικά ταμεία

Αποστόλης Φωτιάδης, Χρήστος Σύλλας και "Γαλαξιάρχης" συζητούν για την ολοκλήρωση του PSI και τις επιπτώσεις στα ασφαλιστικά ταμεία.


10 Μαρ 2012

#rbnews: Συνέντευξη με @Chilly_AK για τα γενόσημα φάρμακα

Συνέντευξη με τον @Chilly_AK για το θέμα των γενοσήμων φαρμάκων, το νόμο Λοβέρδου, τον ΕΟΦ, τις πατέντες και το νέο "φαρμακευτικό χάρτη" της χώρας.

PSI: στο φως της επόμενης μέρας

του Γιάννη Βαρουφάκη

Αν έπρεπε να έχουμε μάθει ένα πράγμα όλοι μας τα τελευταία δύο χρόνια, αυτό είναι το εξής απλό μάθημα: Όλες οι ως τώρα επίσημες εκτιμήσεις, οι θριαμβευτικές ανακοινώσεις, οι προβλέψεις ανάκαμψης, όλη η συζήτηση που εκπορεύεται από την κυβέρνηση και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης εδώ και δύο χρόνια, τελικά προσκρούουν στον κυματοθραύστη της πραγματικότητας, ακυρώνονται εκ των πραγμάτων, ξεπερνιόνται από την ιστορία. Μαζί με όλους, θέλω να ελπίζω ότι, αν όχι τώρα, σύντομα, αυτός ο θλιβερός κύκλος θα κλείσει και μαντάτα που διαφημίζονται ως καλά να αποδειχθούν ότι είναι όντως καλά. Έως τότε, όσο και να διαφωνούμε ως προς το τι πρέπει να γίνει, τι προκρίνει το συμφέρον της πατρίδας, σε ένα πρέπει να συμφωνήσουμε: Δεν δικαιολογείται πλέον σε κανέναν μας η άκριτη αποδοχή της «επίσημης εκδοχής» των πραγμάτων.

PSI: Δεν αποφύγαμε το "πιστωτικό γεγονός"

Τελικά δεν απεφεύχθη το "πιστωτικό γεγονός", λόγω της ενεργοποίησης των ρητρών συλλογικής δράσης (CAC) που αποφασίστηκε χθες το μεσημέρι από το Eurogroup, που οδήγησε στην αναγκαστική συμμετοχή και των υπολοίπων ιδιωτών ομολογιούχων στο PSI. Σύμφωνα λοιπόν με τον Διεθνή Σύνδεσμο Ανταλλαγής και Παραγώγων (ISDA), πιστωτικό γεγονός σημειώθηκε στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Κατά συνέπεια, ενεργοποιούνται τα ασφάλιστρα κινδύνου έναντι χρεοκοπίας (CDS) τα οποία θα πρέπει να αποπληρωθούν από όσες τράπεζες τα είχαν πουλήσει σε επενδυτές.

Χημικά και ξύλο στα Ιωάννινα (βίντεο)

Άγρια επίθεση εξαπέλυσε η αστυνομία το απόγευμα εναντίον φοιτητών που πραγματοποιούσαν πορεία προς τον χώρο διεξαγωγής της 69ης Συνόδου των Πρυτάνεων στα Ιωάννινα. Άνδρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών, κυνήγησαν φοιτητές πολλοί από τους οποίους τραυματίστηκαν ενώ έγιναν και δύο προσαγωγές.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, φοιτητής χτυπήθηκε κατά τη διάρκεια του κυνηγητού από αυτοκίνητο και τουλάχιστον τρεις φοιτητές και μια εργαζόμενη  μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Greece: the morning after PSI in international media

Wall Street Journal
Greece defaults, and Tries to Move On, by Charles Forelle

"The biggest immediate benefit to Greece is that its problems are put off until another day. It has a €14.5 billion bond due March 20, and it doesn't have money to pay it. That bond in its entirety has been forced into the swap, and Greece's first principal payment on it will now be in 2023."

Guardian
Greek deal is not the end of the story by any means, by Larry Elliot
"This, then, was a triumph for Greece but only in the way that Dunkirk was for Britain."

Financial Times

Exit Greece, pursued by bond bears, by Richard Milne

"Despite the overwhelming take-up in Greece’s mammoth €206bn bond exchange, the first time a developed country has defaulted in six decades, markets greeted the news with a shrug of the shoulders. Equities rose modestly, bond yields fell, while only the euro seemed to sense the drama, dropping heavily. The outcome was priced in. Indeed, as far as the eurozone debt crisis is concerned, financial markets have already moved on."

New York Times
Next Time, Greece May Need New Tactics, by Landon Thomas Jr.
"The Greek government was able to legally strong-arm most of its private bondholders into accepting the debt reduction deal it completed Friday. But next time — and experts predict there will almost certainly be a next time — Greece might have much less leverage."

Deutsche Welle
Greece is not out of the woods yet, by Henrik Böhme
"Maybe Greek Finance Minister Evangelos Venizelos was indeed right to call the debt swap deal a "historic moment" for Greece. But the stress should be on 'moment', not on 'historic'."
Greek media celebrating historic debt swap
"About 85 percent of private investors holding Greek government bonds are participating in a bond swap. The Greek media on Friday celebrated the agreement as a big success, but experts warn the crisis is not over yet."

Le Monde
A la une: La Grèce réussit enfin sa faillite (full eletronic edition)
Un jackpot de 600 millions pour Goldman Sachs, par Marc Roche
"L'opération organisée en 2001 par Goldman Sachs pour permettre à la Grèce de réduire sa dette a rapporté la somme de 600 millions d'euros à la banque américaine."
Le déclenchement des CDS ne fait plus peur, par Clément Lacombe
"Certains estiment même que le déclenchement des CDS sur la Grèce doit permettre de sauver ce marché de l'assurance sur défaut, dont l'existence même était remise en cause jusqu'ici du fait de leur non-activation dans le cas grec."

Le Figaro
Grèce : les économistes plus pessimistes que les politiques, par Guillaume Guichard
«C'est plutôt une bonne nouvelle, a réagi Jésus Castillo, économiste chez Natixis. Cela allégera les besoins de financement de la Grèce jusqu'en 2014. Toutefois, si le pays ne devrait pas manquer de liquidités à moyen terme, cela ne le rend pas solvable pour autant à plus long terme.»

Libération
Grèce : la dette s’estompe, la crise demeure, par Vittorio de Filippis
"En apparence, pas le moindre doute : le pire a été évité."


9 Μαρ 2012

Ευ. Βενιζέλος - Ασφαλιστικά Ταμεία: Σε πορεία σύγκρουσης

Σε πορεία σύγκρουσης βρίσκονται τα "απείθαρχα" Ασφαλιστικά Ταμεία με τον Υπ. Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος εκτόξευσε βαρύτατες κατηγορίες αλλά και απειλές για αλλαγή των διοικήσεων, λόγω της άρνησής τους να ενταχθούν εθελοντικά στο PSI.

Πιο συγκεκριμένα «Παράθυρο» για αλλαγές στις διοικήσεις των ταμείων που είπαν «όχι» στο κούρεμα των ομολόγων τους άνοιξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, κάνοντας λόγο για βλαπτική και επικίνδυνη απόφαση. «Πρέπει να επανεξετάσουμε τον τρόπο διοίκησής τους, να διοικούνται με τρόπο επαγγελματικό, διαφανή και αξιόπιστο» ανέφερε ο υπ. Οικονομικών. Την αντίδραση της ΓΣΕΕ προκάλεσαν οι αλλεπάλληλες επιθέσεις του υπ. Οικονομικών στις διοικήσεις των ταμείων που είπαν «όχι» στο κούρεμα.

Γ. Καρατζαφέρης: Οι αστυνομικοί να πυροβολούν πρώτοι

Αλλαγή της νομοθεσίας ώστε να επιτρέπεται στους αστυνομικούς η χρήση όπλου, ακόμα και χωρίς να έχουν δεχθεί πρώτοι επίθεση, ζήτησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης στη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή επίκαιρης ερώτησης προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για θέματα ασφάλειας.

«Δεν μπορούμε να είμαστε και πεινασμένοι και τρομαγμένοι» είπε ο κ. Καρατζαφέρης, ζητώντας από τον Μιχ.Χρυσοχοΐδη να ληφθούν μέτρα για τη μείωση της εγκληματικότητας.

«Θα αποκαταστήσουμε την κοινωνική ειρήνη και την ασφάλεια στους δημόσιους χώρους» απάντησε ο υπουργός.

Πηγή: Alterthess

A.Παπαρήγα: Προβοκάτσια την 25η Μαρτίου, τρομοκρατία στις εκλογές

Απόστρατοι ετοιμάζουν προβοκάτσια την 25η Μαρτίου, σύμφωνα με την Αλέκα Παπαρήγα.

Η ΓΓ του ΚΚΕ είπε ότι οι απόστρατοι αξιωματικοί ετοιμάζουν «γεγονότα» την ημέρα της 25ης Μαρτίου, στην Αθήνα. Συγκεκριμένα μιλώντας για την αντίδραση που πρέπει να έχει ο λαός απέναντι στα μέτρα ανέφερε «Όχι στράκα στρούκες, όχι αυτά που ετοιμάζονται στις 25 Μαρτίου όπου έχουν βγει οι απόστρατοι και καλούν βατραχάνθρωπους, ΟΥΚάδες, διάφορα σώματα, να κάνουν γεγονότα στην Αθήνα. Αυτό θα είναι μια προβοκάτσια για να δημιουργηθούν προϋποθέσεις να φοβηθεί το κίνημα. Τη μάχη θα τη δώσουμε στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, στα Πανεπιστήμια»