Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

31 Οκτ 2011

Πώς θα γίνει το Δημοψήφισμα. Τι ισχύει για την συμμετοχή του εκλογικού σώματος

Γράφει ο δολερός

Μετά τον αιφνιδιασμό του Πρωθυπουργού με την εξαγγελία για την διεξαγωγή Δημοψηφίσματος, όπως ήταν φυσικό άρχισε εντονότατος διάλογος τόσο για την ουσία όσο και για το τυπικό μέρος της διεξαγωγής του. Ας δούμε μερικά στοιχεία για το τι ισχύει σχετικά με το Δημοψήφισμα. Καθώς την ιστορία των δημοψηφισμάτων στην χώρα.

Το νέο βαθμολόγιο και οι κατατάξεις στο δημόσιο. Όλες οι εγκύκλιοι

Πώς επηρεάζονται οι αποδοχές των υπαλλήλων από την αλλαγή βαθμολογικών κλιμακίων

Με πέντε εγκυκλίους που υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δ. Ρέππας, περιγράφονται με λεπτομέρειες οι διαδικασίες κατάταξης των υπαλλήλων στο νέο βαθμολόγιο, που θα επηρεάσει και τις αποδοχές τους καθώς θα ενταχθούν, σε δεύτερη φάση, και στα νέα μισθολογικά κλιμάκια, η ολοκλήρωση της διαδικασίας για την εφεδρεία και η αναμόρφωση του κράτους με την κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων και φορέων του Δημοσίου.

Mε υπόμνημα για εκλογές ο Α.Τσίπρας στον Κ.Παπούλια

update Ολόκληρο το υπόμνημα που κατέθεσε ο κ. Τσίπρας στον ΠτΔ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα- Παπούλια πριν από μερικά λεπτά.
Μεταξύ άλλων ο κ.Τσίπρας τόνισε η κυβέρνηση διαλύει την κοινωνία και εκφυλίζει τη δημοκρατία.

«Κύριε Πρόεδρε έρχομαι σε εσάς, τον κατά το Σύνταγμα, ρυθμιστή του πολιτεύματος», είπε ο κ. Τσίπρας, «για να σας καταθέσω ότι βρισκόμαστε σε μια πρωτοφανή δυσαρμονία της λαϊκής βούλησης με τις πολιτικές αποφάσεις. Και βεβαίως πιστέυω ότι είναι η στιγμή όλοι να αναλάβουμε ευθύνες και πρωτοβουλίες για να αποκατασταθεί αυτή η δυσαρμονία» δήλωσε ο κ.Τσίπρας εισερχόμενος στο προεδρικό μέγαρο.

Η Ελλάδα στον πάτο της κοινωνικής δικαιοσύνης

Σε έρευνα που έδωσε στη δημοσιότητα την περασμένη Πέμπτη 27 Οκτωβρίου το μεγαλύτερο μη κερδοσκοπικό ερευνητικό ίδρυμα της Γερμανίας, το ίδρυμα Bertelsmann, οι δείκτες κοινωνικής δικαιοσύνης της Ελλάδας την φέρνουν να καταλαμβάνει την 29η θέση ανάμεσα σε 31 χώρες του ανεπτυγμένου κόσμου (ΟΟΣΑ).
Η Ελλάδα είναι σε καλύτερη θέση μόνο από την Τουρκία και το Μεξικό, ενώ είναι κοινωνικά πιο άνιση ακόμα και από τις ΗΠΑ! Είναι αξιοσημείωτο αυτό, διότι οι ΗΠΑ αποτελούν διεθνές σύμβολο ανισοτήτων στη γενική αντίληψη και γιατί οι πολίτες εκεί έχουν βγει στους δρόμους με το κίνημα “Occupy Wall Street” ενάντια ακριβώς σε αυτές τις ανισότητες.

Επιστολή της τρόικας με νέα μέτρα-φωτιά

troika.jpg
Κατάλογο 31 μέτρων που καλείται να λάβει η ελληνική κυβέρνηση απέστειλε σύμφωνα με δημοσίευση του Βήματος η τρόικα κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής. Μάλιστα τα νέα μέτρα-φωτιά έγιναν αποδεκτά από την ελληνική κυβέρνηση στο σύνολό τους και απομένει το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής τους.

Συγκεκριμένα στις προτάσεις της τρόικα περιλαμβάνονται:

Ε. Βενιζέλος: «Η κοινωνία απαντά με λάθος τρόπο...»

«Χωρίς την είσπραξη των δημοσίων εσόδων δεν μπορούν να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις…», δηλώνει σε άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα» υπό τον τίτλο: «Γιατί την είπες φωνή Πατρίδας;» ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, επικρίνοντας παράλληλα την ελληνική κοινωνία ότι «δείχνει να απαντά µε λάθος τρόπο σε λάθος ερωτήματα και να αγνοεί κρίσιμα δεδομένα που απορρέουν από το συσχετισμό των δυνάμεων και τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο…». 

Συνάντηση Παπούλια - Τσίπρα το μεσημέρι

Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια θα γίνει στη 1.30' το μεσημέρι, ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας, στην σκιά όσων συνέβησαν την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με όσα διαρρέονται από την Κουμουνδούρου, ο κ. Τσίπρας θα αναφερθεί στα επεισόδια της Θεσσαλονίκης αλλά και σε άλλες πόλεις και θα επισημάνει στον Πρόεδρο ζητήματα λειτουργίας των Δημοκρατικών θεσμών, επιρρίπτοντας ταυτόχρονα τις ευθύνες στην κυβέρνηση. Επίσης ο κ. Τσίπρας θα ενημερώσει τον κ. Παπούλια για τις θεσεις του ΣΥΡΙΖΑ σχετικα με τις πρόσφατες αποφάσεις της συνόδου κορυφής της Ε.Ε.

30 Οκτ 2011

Weekly news round-up 23-29 October 2011

The following two events dominated Greek news reporting over the last week:
1. The new agreement for a 50% haircut on Greek bonds held by private lenders together with further strict austerity policies closely overseen by international inspectors until 2020.
2. The country-wide protests by thousands of citizens during the celebration of the 71th anniversary of the country’s rejection of Italy's ultimatum to surrender in 1940 - a national holiday known as “Ohi Day”, or "No Day", in Greek.
The week began with further union mobilizations following those of previous weeks. The Ministry of Finance is occupied by workers and the General Secretariat for Information Systems (GSIS) - the public sector's biggest data center- was blockaded on Tuesday morning. The Pan-Hellenic Maritime Federation was on a 48h strike, blocking Argosaronikos ferryboat lines, to demand seafarers’ unpaid wages. Activism spilled once again beyond the country’s borders: on Monday evening, European Central Bank President Jean-Claude Trichet was denounced by Greek students when delivering his speech at the Humboldt University in Berlin.

29 Οκτ 2011

Journal hebdomadaire #rbnews de la semaine 23-29 oct. 2011


La semaine dernière, deux événements ont prédominé dans l’agenda politique:

        1.  Le nouvel accord sur la coupe de 50% des bonds grecs se trouvant en mains privées, accompagné d’un sévère programme d'austérité et de supervision du pays jusqu'en 2020.
        2.   La révolte panhéllenique de milliers de citoyens, pendant les célébrations, entre le 26 et le 28 octobre, du 71e anniversaire du « Non », c’est-à-dire la résistance du peuple grec à l’occupation Nazi.

Εβδομαδιαίο δελτίο ειδήσεων rbnews 23-29 Οκτ 2011

Την εβδομάδα που πέρασε, δύο γεγονότα κυριάρχησαν στην ειδησεογραφία:

1. Η νέα συμφωνία για 50% κούρεμα των ελληνικών ομολόγων που βρίσκονται σε χέρια ιδιωτών συνοδευόμενη από αυστηρό πρόγραμμα λιτότητας και εποπτείας της χώρας έως και το 2020

2. Ο πανελλαδικός ξεσηκωμός χιλιάδων πολιτών κατά τη διάρκεια των εορτασμών του τριημέρου 26-28 Οκτωβρίου για την 71η επέτειο του ΟΧΙ

Η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στο Σύνταγμα

Όπως γνωρίζουμε, η 28η Οκτωβρίου γιορτάζεται στην Ελλάδα ως "επέτειος του ΟΧΙ" σε αναφορά στην 28η Οκτωβρίου του 1940, όπου ο Έλληνας δικτάτορας Μεταξάς απέρριψε το τελεσίγραφο του Μπενίτο Μουσολίνι για την εισβολή των στρατιών της φασιστικής Ιταλίας στην Ελλάδα. Οι εορτασμοί χαρακτηρίζονται από μια μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη και παρελάσεις μαθητών σε όλη τη χώρα.

Χθες 28η Οκτωβρίου του 2011, οι παρελάσεις σε όλη την Ελλάδα χαρακτηρίστηκαν από διαμαρτυρίες από διάφορες ομάδες πολιτών που επέλεξαν να εκφράσουν ένα νέο «όχι» στο πλαίσιο της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής κρίσης στην Ελλάδα. Στις 9:30 π.μ, ένας άνδρας που βρισκόταν στην πλατεία Συντάγματος εξέφραζε ήδη την αποδοκιμασία του για το κοινοβούλιο με φωνές και συνθήματα. Η αστυνομική παρουσία ήταν ιδιαίτερα έντονη από νωρίς το πρωί, παρόλο που το πλήθος που συγκεντρώθηκε στο Σύνταγμα ήταν πολύ μικρό και αποτελείτο στη πλειοψηφία από γονείς που ήθελαν να δουν τα παιδιά τους στην μαθητική παρέλαση. Η ώρα δεν είχε πάει καλά-καλά δέκα όταν η αστυνομία αποφάσισε να σπρώξει προς τα κάτω τις περιφράξεις στις οδούς Βασιλέως Γεωργίου και Όθωνος για να απωθήσει το κοινό από την λεωφόρο Αμαλίας, όπου θα περνούσε η παρέλαση. Μερικοί οργισμένοι γονείς έφυγαν να πάρουν τα παιδιά τους, λέγοντας: «Για ποιόν θα παρελάσουν τα παιδιά μας; Για τα ΜΑΤ;» Όταν έφτασαν οι επίσημοι, καθώς και η Υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, και ξεκίνησε η παρέλαση, τα αντικυβερνητικά συνθήματα, οι αποδοκιμασίες και τα γιουχαΐσματα έγιναν όλο και πιο δυνατά. Η παρέλαση ήταν εξαιρετικά σύντομη, και αρκετοί αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν συμπλοκές, ακόμη και δακρυγόνα να ψεκάζονται στο πλήθος στη γωνία Βασ. Γεωργίου και Πανεπιστημίου.

Αρκετές ομάδες στην πλατεία είχαν πανό και φυλλάδια που έλεγαν «όχι», με διαφορετικά συνθήματα. Η μία ήταν η κίνηση Σπίθα, καθώς και μια αυθόρμητη ομάδα στο Facebook που ονομάζεται «ΛΕΜΕ ΟΧΙ" (www.facebook.com/lemeoxi).

Το τέλος της διαμαρτυρίας/παρέλασης αμαυρώθηκε από μια ομάδα ακροδεξιών εθνικιστών οι οποίοι επιτέθηκαν σε μετανάστες και σε περαστικούς που προσπαθούσαν να τους προστατεύσουν. Τουλάχιστον ένας ακτιβιστής του «όχι» και τέσσερεις μετανάστες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ έγιναν κι άλλες αναφορές για τραυματίες αργότερα σε άλλες περιοχές του κέντρου της Αθήνας.

28 Οκτ 2011

Διαμαρτυρίες στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου

Με αποδοκιμασίες, προπηλακισμούς αλλά και επιθέσεις σε στελέχη της πολιτικής και στρατιωτικής εξουσίας διεξάχθηκαν οι παρελάσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Η παρακάτω απόπειρα συγκέντρωσης υλικού είναι περισσότερο περιγραφική παρά αναλυτική (δεν περιλαμβάνεται υλικό από Αθήνα και Θεσσαλονίκη), ωστόσο, παραμένει ανοιχτή για προσθήκες, διορθώσεις κ.λπ. (radiobubblenews@gmail.com)

Protests on the Greek National day (#oxi)

The 28 October parade in Syntagma 28 October is celebrated on Greece as "ohi day" ("no day") in reference to 28 October 1940, when Greek dictator Metaxas rejected the ultimatum by Benito Mussolini to allow the armies of fascist Italy to invade Greece. The celebrations are normally marked by a large military parade in Thessaloniki and schoolchildren parades throughout the country. 

27 Οκτ 2011

Συνεχίζονται οι διαδικτυακές συνεννοήσεις της πρωτοβουλίας του "όχι"

Με πανό, αυτοκόλλητα και διαφημιστικά αφισάκια, πολίτες που δραστηριοπιούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συνεχίζουν και σήμερα τις προσπάθειές τους, αύριο, ανήμερα της εθνικής επετείου, μεγάλα αυτοσχέδια Όχι να κοσμούν τα μπαλκόνια της Αθήνας. 
 
 Όπως μπορείς κανείς να διαβάσει στο blog της πρωτοβουλίας http://www.lemeoxi.blogspot.com/
 
"Το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στο Ο.Α.Κ.Α. οπαδοί του Παναθηναϊκού ανάρτησαν πανό εναντίον του κομματικού κόσμου και της διαφθοράς που αυτός κουβαλάει. Το αποτέλεσμα ήταν στη λήξη του αγώνα ομάδες των ΜΑΤ να ψάξουν τα οχήματα στο parking του γηπέδου και να συλλάβουν χωρίς αιτιολογία τους επιβαίνοντες του αυτοκινήτου στο οποίο βρέθηκε το πανό.

Το περιστατικό αυτό δεν αποτέλεσε έκπληξη για όσους έχουν έστω και λίγο συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις εναντίον της πολιτικής της τρόικας και της διαχείρισης της κυβέρνησης τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Ήταν όμως μια αφορμή για μια συμβολική διαμαρτυρία. «Αφού σας ενοχλεί τόσο πολύ ένα πανό, ας κρεμάσουμε όλοι από ένα στο μπαλκόνι μας. Δεν μπορείτε να μας συλλάβετε όλους ασφαλώς!» Και κάπως έτσι, τελείως αυθόρμητα, δημιουργήθηκε η ιδέα του ΟΧΙ, ανάμεσα σε μια παρέα ανθρώπων με κοινές αγωνίες, χωρίς κομματικές ταυτότητες." >>>

Oι Stray Kites συστήνονται στο ελληνικό κοινό

συνέντευξη του συγκροτήματος στον TheSkyEtc



Οι Stray Kites είναι ένα μουσικό δίδυμο από το Ashburn της Virginia, οι οποίοι υποστηρίζουν θερμά την ελεύθερη διακίνηση της μουσικής, κάτι το οποίο μπορείτε να διαπιστώσετε ιδίοις όμασι στη προσωπική τους σελίδα στο Bandcamp (όποια σελίδα περιέχει τον Albert Camus στο φόντο, βάζει γκολ από τα αποδυτήρια κατά την ταπεινή μου άποψη) και παράλληλα ανακαλύπτουν μέρα με τη μέρα, την ευτυχία του να δημιουργείς με ότι μέσο διαθέτεις. Προς τιμήν τους δέχτηκαν να κάνουν τη κουβέντα με μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη έκπληξη που κάποιο ραδιόφωνο, πόσο μάλλον ελληνικό, τιμάει τη μουσική τους.
Θα θέλατε παρακαλώ να συστηθείτε στο ελληνικό κοινό;
Max: Είμαι ο Max, παίζω τύμπανα στους Stray Kites.
Junior: Ξόδεψα περίπου 16 λεπτά σε διάφορες ιστοσελίδες προσπαθώντας να βρω μια διαφορετική λέξη που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω εκτός από το «συνθέτης». Μισώ αυτή τη λέξη. Όπως και να’χει, είμαι ο Junior, τραγουδώ και συνθέτω για τους Stray Kites.
>>>

Την απόκτηση του 50% της Ericsson στην κοινοπραξία τους Sony Ericsson ανακοίνωσε η Sony

Οι φήμες τελικά επαληθεύτηκαν και με σημερινή της ανακοίνωση η Sony επιβεβαιώνει ότι εξαγοράζει το ποσοστό της Ericsson από την κοινή τους κοινοπραξία που είχε ως αποτέλεσμα την δημιουργία της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Sony Ericsson. Ο ιαπωνικός κολοσσός θα καταβάλλει το ποσό των 1,05 δισ. ευρώ και θα έχει το 100% της Sony Ericsson, ενός από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως. Η Sony Ericsson θα αποτελεί στο εξής εξ ολοκλήρου θυγατρική της Sony, η οποία ευελπιστεί ότι θα αξιοποιήσει καλύτερα τις συνέργειες που υπάρχουν μεταξύ των smartphones της πρώτης και της ευρείας γκάμας καταναλωτικών συσκευών της δεύτερης. Η εξαγορά περιλαμβάνει την παραχώρηση πέντε πατεντών στη Sony που αφορούν κυρίως την κατασκευή κινητών τηλεφώνων . Η Sony Ericsson ξεκίνησε τη λειτουργία πριν 10 χρόνια, την 1η Οκτωβρίου 2001 σημειωτέον πως στην Ελλάδα η Sony Ericsson είναι μία από τις τρεις εταιρείες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις κινητών τηλεφώνων με μερίδια αγοράς που κινούνται κοντά στο 20%

Άγγλος μέχρι να πεθάνω

Στο "English 'til I die" ο κινηματογραφιστής Awad Joumaa εξετάζει την άνοδο του English Defence League καθώς και γιατί δε μπορεί να αγνοείται η αυξανόμενη απήχηση της ακροδεξιάς στην Ευρώπη. 

Εδώ και αρκετά χρόνια μου έχει κινήσει την περιέργεια η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη. Στην Αγγλία έχω δει την εμφάνιση μιας οργάνωσης, γνωστή και ως English Defence League ή EDL. Έχω παρακολουθήσει τις διαδηλώσεις τους και τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό συμμετεχόντων σε αυτές. Το 2010 γύρισα για λογαριασμό του αραβικού AlJazeera, μια ταινία για το EDL όπου το ίδιο αρνήθηκε να δώσει συνέντευξη. Εκείνη τη χρονική στιγμή, τα mainstream media αγνοούσαν σε μεγάλο βαθμό αυτή την οργάνωση. Όλα όμως άλλαξαν μετά τις 22 Ιουλίου του 2011, όταν ο Νορβηγός ακροδεξιός εξτρεμιστής Anders Behring Breivik, δολοφόνησε πάνω απο 70 άτομα.

26 Οκτ 2011

Συμφωνία για κούρεμα του ελληνικού χρέους κατά 50% (update)

- Mείωση του χρέους κατά 100 δισ. ευρώ
- Σε περίοδο λιτότητας μέχρι το 2020, 2021
- Κρατικοποιούνται οι τράπεζες
-Υπό καθεστώς μόνιμης επιτήρησης

Συμφωνία για την εθελοντική συμμετοχή των τραπεζιτών στο ζήτημα του ελληνικού χρέους επιτεύχθηκε ύστερα από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες. H συμφωνία αφορά το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων κατά 50%. Ετσι, το ελληνικό χρέος θα μειωθεί κατά 100 δισ. ευρώ, καθώς οι τράπεζες δέχθηκαν να παραιτηθούν από το περίπου 50% των απαιτήσεών τους. 

Ο νέος στόχος αφορά την υποχώρηση του χρέους στο 120% του ΑΕΠ το 2020 ενώ την ίδια στιγμή συνοδεύεται με την αυστηρή εποπτεία της χώρας. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για είσοδο της χώρας σε παρατεταμένη λιτότητα μέχρι το 2020, 2021. Σύμφωνα με δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου, Α. Μέρκελ, θα υπάρξει μνημόνιο συναντίληψης για την εκπλήρωση των ελληνικών δεσμεύσεων σε συνδυασμό με τον ενισχυμένο μηχανισμό επιτήρησης.

Κούρεμα 50-55% και μόνιμη επιτροπεία

321702.jpg
Σύμφωνα  με πληροφορίες το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο απαίτησε κούρεμα έως και 65%, ενώ από το CNBC διέρρευσε πως κλειδώνει το 50%. Όπως όλα δείχνουν το «κούρεμα» του χρέους θα κλειδώσει στο 50% με 55% .

Μόνιμη επιτροπεία θα στεγάζεται στην Ελλάδα, και όπως αναφέρει το προσχέδιο ειδικοί τεχνοκράτες που θα εργάζονται στενά και θα βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με την ελληνική κυβέρνηση. Η παραπάνω συνθήκη αναμένεται να ενταχθεί και στο μνημόνιο.

Αποδοκιμασία Τρισέ από Έλληνες φοιτητές στο Βερολίνο [Video]

Βερολίνο. Την Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου και ώρα 6 μ.μ., στο αμφιθέατρο Audi Max του Πανεπιστημίου Χούμπολντ ξεκίνησε η προγραμματισμένη ομιλία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), κ. Τρισέ. Η ομάδα Real Democracy Now! Berlin/GR, υποδέχτηκε τον πρόεδρο της ΕΚΤ, σύμφωνα με το δικό της σχέδιο.

25 Οκτ 2011

Βρετανία: Οι συμμορίες δεν έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στις ταραχές του Αυγούστου


Οι συμμορίες δεν έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στις ταραχές του Αυγούστου στη Βρετανία, σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ανάλυση απ’ όσους συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των ταραχών. Τα επίσημα ποσοστά δείχνουν ότι το 13% των συλληφθέντων ταυτοποιήθηκε ως μέλη συμμοριών, με το ποσοστό να ανέρχεται στο 19% στο Λονδίνο. Αλλά ακόμα και όπου η αστυνομία αναγνώρισε ότι μέλη συμμοριών ήταν παρόντα, υπάρχει η εκτίμηση ότι δεν συνέβαλλαν καθοριστικά στα επεισόδια.

To #rbnews στην πεντάδα των πλέον δημοφιλών hashtags

Το hashtag #rbnews βρέθηκε και πάλι σε πολύ υψηλή θέση στην σχετική κατάταξη με περισσότερα από 2300 tweets την 20η Οκτωβρίου.
Ευχαριστούμε για τη διαρκώς αυξανόμενη διάθεσή σας να δώσουμε στην έννοια "δημοσιογραφία των πολιτών" μια σοβαρή ώθηση...

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλους όσοι, φρόντισαν να χρησιμοποιούν το #rbnews για τη μεταφορά ειδήσεων και απέφευγαν τα σχόλια όταν χρησιμοποιούσαν το hashtag.
Αν είχαμε και καλύτερες ειδήσεις να μεταφέρουμε, θα μπορούσαμε και να το γιορτάσουμε...

H εκπομπή του news.radiobubble.gr για τα γεγονότα της 19ης και της 20ης Οκτωβρίου 2011

foto by endiaferon














Εκπομπή αφιερωμένη στον Δημήτρη Κοτζαρίδη που έχασε τη ζωή του στα επεισόδια της 20ης Οκτωβρίου του 2011.
Στο studio του radiobubble οι: Nτόρα (@IrateGreek), Πέτρος (@Galaxyarhis), Χρήστος Σύλλας (@csyllas) Σπύρος (@Doleross), Αποστόλης Φωτιάδης και Aποστόλης Καπαρουδάκης (@O_Kanalarhis), καταγράφουν τα όσα θλιβερά συνέβησαν στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στο Σύνταγμα το απεργιακό διήμερο της 19ης και της 20ης Οκτωβρίου 2011.



download

To "απαγορευμένο" σποτ της Μπιενάλε


Εμπνεόμενος από το κεντρικό θέμα της 3ης Μπιενάλε της Αθήνας, "Μονόδρομος", ο Γιώργος Ζώης, σκηνοθέτης του πολυβραβευμένου "Casus Belli", κατάφερε με έξι κάδρα συνολικής διάρκειας 25 δευτερολέπτων να αναστατώσει το νομικό τμήμα και τη διοίκηση της ΕΡΤ και τελικά να "κοπεί" από τις συχνότητες της κρατικής τηλεόρασης.

Δείτε το "απαγορευμένο" σποτ:

24 Οκτ 2011

"Ηχητικός Πόλεμος" από την Ιπποκράτους;!

Αναστέλλει την λειτουργία του WikiLeaks ο Assange

Αναστέλλεται η λειτουργία της ιστοσελίδας WikiLeaks, όπως ανακοίνωσε ο ιδρυτής της Julian Assange, λόγω δυσβάσταχτων οικονομικών προβλημάτων. Σύμφωνα με το «Dow Jones Newswires» ο Assange με ανακοίνωσή του αποδίδει τα οικονομικά προβλήματα στην παύση πληρωμών από τις εταιρείες των: Visa, Mastercard, PayPal, Western Union και Bank og America από τον περασμένο Δεκέμβριο, 10 ημέρες μετά την δημοσιοποίηση απόρρητων αμερικανικών εγγράφων για τους πολέμους στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ. Ο ιδρυτής του WikiLeaks, αναφέρει ότι το 95% των εσόδων της ιστοσελίδας έχει εξανεμιστεί. Παράλληλα βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με τις εταιρείες πληρωμών ενώ αναμένει την απόφαση της Κομισιόν για το αν θα ξεκινήσει έρευνα.

Πηγές:
www.capital.gr
http://www.dowjonesnews.com

Μέχρι 26 Οκτωβρίου τα ονόματα για την εφεδρεία από 14 φορείς

Μέχρι την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, οι διοικήσεις δεκατεσσάρων οργανισμών, υποχρεούνται να δώσουν λίστα με τα ονόματα των εργαζομένων που θα τεθούν σε εργασιακή εφεδρεία.
Όπως αποκαλύπτει το «Συντονιστικό Ομοσπονδιών και Σωματείων Εργαζομένων» η - κατεπείγουσα - εγκύκλιος για την «εφαρμογή των νέων διατάξεων για την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα και την εργασιακή εφεδρεία» στάλθηκε την Παρασκευή από το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών στους εποπτευόμενους φορείς της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων, συμπεριλαμβάνοντας μάλιστα και οργανισμούς που είναι εισηγμένοι στο Χρηματηστήριο όπως η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ.

Οι οργανισμοί που πρέπει έως την Τετάρτη να στείλουν τα υπό εφεδρεία ονόματα είναι:

22 Οκτ 2011

Seeking the truth behind Dimitris Κotzaridis’ death

The massive demo that took place on October 20th was overshadowed by the death of the 53 years old construction worker and communist party unionist, Dimitris Kotzaridis. Dozens of people suffering injuries from clashes that broke out between antiauthoritarians and PAME (communist-backed union) members, received first aid from a volunteer medical group that addresses the immediate needs of protesters, in case the demo turns violent. Unconfirmed rumours of a man dying from head injuries during the riots, quickly spread out and caused confusion. Later on, although the death was verified but the causes remained unclear, there was an ongoing debate inside the parliament, over a fatal injury from clashes. Yet the reality was different…

A la recherche de la vérité concernant la mort de Dimitris Kotzaridis


La grande manifestation du 20 octobre, a été assombrie par la mort du travailleur dans le domaine de la construction, Dimitris Kotzaridis. Pendant les conflits entre le service d’ordre de PAME (syndicat proche au Parti Communiste) et de groupes antiautoritaires, anarchistes et autres, de dizaines de blessés ont été transférés à la station médicale de la place. Dans la confusion, la (fausse) information qu’il y aurait eu un mort frappé par les groupes des manifestants a circulé. La confusion était tellement grande que, même quand le mort a été identifié, même au sein du Parlement circulait la rumeur qu’il y avait un mort à cause des émeutes entre les manifestants. La réalité était très différente…

5η εκπομπή του #rbnews - το 'ιστορικό' διήμερο 19/20 Οκτωβρίου

Η σημερινή εκπομπή του #rbnews θα είναι δίωρη, 3-5. Θα επιχειρήσουμε μια καταγραφή των επεισοδίων που σκίασαν το διήμερο των απεργιακών κινητοποιήσεων 19/20 Οκτωβρίου, αγγίζοντας, μεταξύ άλλων, το ζήτημα του τραγικού θανάτου του 53χρονου διαδηλωτή του ΠΑΜΕ, Δημήτρη Κοτζαρίδη.
Στο radiobooth, (μάλλον...) : @doleross, @galaxyarchis, @IrateGreek, @csyllas, Aπ. Φωτιάδης.
Συντονίζει ο @O_Kanalarhis. 



Αναζητώντας την αλήθεια για το θάνατο του Δ. Κοτζαρίδη

Η μεγάλη συγκέντρωση της 20η Οκτωβρίου, επισκιάστηκε από το θάνατο του 53χρονου οικοδόμου Δημήτρη Κοτζαρίδη. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής της περιφρούρησης του ΠΑΜΕ με ομάδες αντιεξουσιαστών και άλλων μπλοκ, δεκάδες τραυματίες μεταφέρονταν όπως όπως στο πρόχειρο ιατρείο της πλατείας. Μέσα στη φασαρία, διαδόθηκε η (ψευδής) πληροφορία ότι υπήρξε νεκρός χτυπημένος από τις ομάδες των διαδηλωτών. Η σύγχυση ήταν τόσο μεγάλη, ώστε ακόμη κι όταν ταυτοποιήθηκε ο νεκρός, έως και στα έδρανα της βουλής εκφράζονταν απόψεις περί νεκρού λόγω των συμπλοκών.

Η πραγματικότητα ήταν πολύ διαφορετική...

21 Οκτ 2011

Σύνοψη των διεθνών ΜΜΕ για τη 48ωρη κινητοποίηση στην Ελλάδα

Από τις @IrateGreek και @Krotkie

BBC
Greek MPs pass austerity measures
The Greek parliament has given its final approval to the latest package of austerity measures.

Guardian
Greek MPs vote through fresh cuts as man dies in day of street battles
Athens parliament passes austerity package amid violent protests
Trade unionist killed as police use tear gas to break up fighting
Greece's lines now are clear
The Greek elite that tried to push through policies on the back of a deficit it fuelled stands alone and accused
Europe on the breadline series - Greece

Cuenta del segundo día de la huelga nacional de 48 horas

El segundo día de movilizaciones de la huelga general ha sido ensombrecido por la muerte, a causa de un ataque cardíaco, de un manifestante. Los participantes en la protesta de la plaza Syntagma, tan masiva y pacífica como la del 19 de octubre, han sido bruscamente interrumpidos durante la tarde por disturbios y los ataques de la policía. Se estima que hoy más de 100.000 ciudadanos se han juntado en dicha plaza.

Desde muy pronto durante la mañana, miles de miembros de PAME (ala sindical cercana al partido comunista), que habían lanzado un llamado para rodear el parlamento, se han encontrado en el monumento al soldado desconocido (frente al parlamento). La concentración de manifestantes fue muy densa y llenaba la plaza más pronto de lo que lo hizo ayer. Hasta mediodía la plaza estuvo totalmente llena. En ese momento los miembros de PAME estaban en la avenida Amalias (delante del parlamento), mientras que los manifestantes de GSEE/ADEDY, sindicatos de base, de la izquierda parlamentaria y extra parlamentaria llenaban las calles alrededor de la plaza.

Rapport sur le deuxième jour de la grève générale de 48 heures en Grèce

Le deuxième jour des mobilisations de la grève générale a été assombri par la mort d’attaque cardiaque d’un manifestant. La participation à la proteste de la place Syntagma, aussi massive et pacifique que le 19 octobre, a été brusquement interrompue au cours de l’après-midi, par des émeutes et l’attaque de la police. Il est estimé qu’aujourd’hui plus que 100.000 citoyens ont été rassemblés à la place.

Dès tôt le matin, de milliers de membres de PAME (syndicat proche au Parti Communiste), qui avait lancé un appel à encercler le Parlement, se sont retrouvés au monument du Soldat Inconnu (devant le Parlement). Le rassemblement des manifestants était très dense, en remplissant la place dès plus tôt qu’hier. Jusqu’à midi, la place était déjà pleine de bout à bout. A ce moment-là, les membres de PAME se trouvaient déjà sur l’Avenue Amalias (devant le Parlement), tandis que les manifestants de GSEE/ADEDY, des Syndicats primaires, de la gauche parlementaire et extra-parlementaire remplissaient les rues autour de la place.

Second day report of the nationwide general strike in Greece

The death of a demonstrator from cardiac arrest overshadowed the 2nd day of nationwide strikes that were as popular as yesterday 19th of October. It is estimated that more than 100,000 people gathered in Syntagma square, opposite the Greek parliament, to demonstrate peacefully although clashes broke out and police raid took place. 

Thousands of Communist-backed union protesters (PAME), who had vowed to encircle parliament, had gathered in Amalias avenue from early in the morning, in order to prevent politicians from accessing the building for the vote on the new austerity package. More protesters kept coming down to Syntagma square and the area was already packed by 12:00pm - earlier than yesterday. People from the two major trade union bodies GSEE & ADEDY, left wing groups and parties along with antiauthoritarians flooded the streets around the area.

20 Οκτ 2011

Απολογισμός δεύτερης ημέρας της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας

Η δεύτερη ημέρα των πανελλαδικών απεργιακών κινητοποιήσεων επισκιάστηκε από το θάνατο ενός διαδηλωτή, από ανακοπή καρδιάς. Η εξίσου πολυπληθής και ειρηνική συμμετοχή των πολιτών, με την 19η Οκτωβρίου, στη συγκέντρωση της πλατείας Συντάγματος, και σήμερα διακόπηκε απότομα το απόγευμα από συμπλοκές και έφοδο της αστυνομίας. Υπολογίζεται ότι και σήμερα, οι πολίτες που συγκεντρώθηκαν στο χώρο της πλατείας ξεπερνούσαν τις 100.000 σε αριθμό.

συνοπτική αναφορά των όσων αναφέρουν σήμερα τα διεθνή Μέσα για την Ελλάδα

από τους @IrateGreek, @JaqoueUtopie και Αγγελική Μπούμπουκα


BBC
Greece is bracing for a second day of a general strike and mass protests as parliament takes a final vote on tough new austerity measures.
Athens was expecting violence. The expectation of it hung in the air. It is all people have spoken of in recent days.
The Greek parliament is preparing to vote on further austerity measures to try to meet its terms for another payment under the bail-out from the European Union and the International Monetary Fund.
Greek riot police have fired tear gas and fought running battles with protesters, amid a 48-hour general strike that has paralysed the country.

Cuenta del primer día de la huelga nacional de 48 horas

Miércoles, el primer día de la huelga nacional de 48 horas,  más de 500.000 (con el cálculo moderado) de personas marcharon por las calles de Grecia. Especialmente para Atenas los números reportados por varias fuentes muestran una gran variación, que van de 70.000 a más de 300.000. En otras ciudades importantes de Grecia la participación fue: 50.000 en Salónica, 20.000 en Iraklion,10.000 en Patras y 5.000 en Ioannina.

Todos convergen en la conclusión que esta fue una de las protestas populares más poblados durante las últimas décadas. Desde temprano en la mañana era evidente que la movilización fue masiva, sobre todo en la plaza Síntagma, dado que tan pronto como las 10.00 de la mañana un grupo de 3.000 personas del sindicato de trabajadores PAME (del partido comunista) formaron una cadena de gente alrededor del Parlamento griego.

Premier rapport sur la grève générale de 48 heures en Grèce

Aujourd’hui, premier jour de la grève générale de 48 heures, et avec de calculs modérés, plus que 500.000 personnes ont manifesté dans les rues de Grèce. Plus précisément, à Athènes, le chiffre varie selon les sources entre 70.000 et plus que 300.000. Dans les autres villes du pays : 50.000 à Thessalonique, 20.000 à Hérakleion, 10.000 à Patras et 5.000 à Giannena.

Tous se rejoignent à la conclusion qu’il s’agit d’une des mobilisations  populaires  plus massives des dernières décennies. Dès tôt le matin, nous pouvions constater que la mobilisation aurait été massive, et surtout à la place Syntagma, puisque à 10h00 déjà, 3000 personnes du syndicat PAME (proche Parti Communiste) formaient une chaine autour du Parlement.

First day report of the nationwide general strike in Greece

Μore than half a million of people, could make a modest estimation of the crowd size that marched across the country, on the first day of the 48h nationwide strike. The numbers reported from various sources vary significantly from 70,000 to over 300,000. Evidence from other major cities of Greece: 50,000 in Thessaloniki, 20,000 in Heraklio, 10,000 in Patra and 5,000 in Ioannina. 

Everyone comes down to the conclusion, that it has been one of the biggest demonstrations in decades. Its massiveness has been evident since early in the morning, where 3,000 people joined PAME (the labor union affiliated with the Communist Party of Greece) to surround the parliament.  

19 Οκτ 2011

Απολογισμός πρώτης ημέρας της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας

Σήμερα, πρώτη ημέρα της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας (με συγκρατημένους υπολογισμούς) άνω του μισού εκατομμυρίου πολιτών διαδήλωσαν στους δρόμους της χώρας. Ειδικά για την Αθήνα οι αριθμοί που αναφέρονται από διάφορες πηγές εμφανίζουν πολύ μεγάλες αποκλίσεις και κυμαίνονται από 70.000 έως και πάνω από 300.000. Ενδεικτικά στις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας: 50.000 στη Θεσσαλονίκη, 20.000 στο Ηράκλειο, 10.000 στην Πάτρα και 5.000 στα Ιωάννινα.

Όλοι συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για μία από τις πολυπληθέστερες λαϊκές κινητοποιήσεις των τελευταίων δεκαετιών. Από νωρίς το πρωί διαφαινόταν η μαζικότητα των σημερινών κινητοποιήσεων και ειδικά της συγκέντρωσης στην πλατεία Συντάγματος, καθώς ήδη από τις 10:00 ομάδα 3.000 ατόμων του ΠΑΜΕ σχημάτισαν αλυσίδα έξω από το ελληνικό κοινοβούλιο.

Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή στην απεργία, η ΓΣΕΕ δίνει τα ακόλουθα στοιχεία: διυλιστήρια, ναυπηγεία, μεταφορές και λιμάνια 100%, οικοδομή και χαλυβουργία 90%. Το 90% άγγιξε και η συμμετοχή των εμποροϋπαλλήλων και των εργαζόμενων σε ΔΕΚΟ και τράπεζες. Εξίσου εντυπωσιακή και η συμμετοχή των εμπόρων, αφού, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της ΕΣΕΕ, άνω του 90% των εμπορικών καταστημάτων παρέμειναν κλειστά.

Στο 16,5% το ποσοστό ανεργίας τον Ιούλιο

Το ποσοστό ανεργίας τον Ιούλιο του 2011 ανήλθε σε 16,5%, έναντι 12,0% τον Ιούλιο του 2010 και 16,0% το Ιούνιο του 2011. Το σύνολο των απασχολουμένων κατά τον Ιούλιο του 2011 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 4.140.007 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 820.276 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 4.382.901 άτομα. Τα αντίστοιχα μεγέθη κατά τον Ιούλιο των ετών 2006 έως και 2011 παρουσιάζονται στον Πίνακα 1 (σελίδα 2).

18 Οκτ 2011

Aπάντηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην απόφαση πολιτικής επιστράτευσης

Ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ σχετικά με την πολιτική επιστράτευση και επίταξη που κήρυξε το πρωί η κυβέρνηση:

Σχετικά με την πολιτική επιστράτευση και επίταξη που κήρυξε η κυβέρνηση και δημοσιεύτηκε στο Φ.Ε.Κ.-ΤΕΥΧΟΣ Β΄-ΑΡΙΘΜ. ΦΥΛΛΟΥ 2326/17-10-2011, η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ενημερώνει τους Συλλόγους-Μέλη της ότι, τόσο η απόφαση πολιτικής επιστράτευσης για τους οδηγούς των απορριμματοφόρων οχημάτων και των φορτηγών οχημάτων όσο και η επίταξη των απορριμματοφόρων οχημάτων και φορτηγών οχημάτων  αφορούν ΜΟΝΟ τους Δήμους της Περιφέρειας Αττικής.

Να καλύψουμε μαζί τα γεγονότα της 19ης και 20ης Οκτωβρίου 2011

Aνοικτό κάλεσμα στην κοινότητα:
Μετά και το κάλεσμά μας για τη δημιουργία του πρώτου σοβαρού διαδικτυακού πόλου της δημοσιογραφίας των πολιτών και την διαρκώς ανοικτή συζήτηση που πραγματοποιείται εδώ, σας καλούμε, ξανά, να καλύψουμε μαζί τα όσα θα συμβούν το προσεχές διήμερο με αφορμή τις κινητοποιήσεις εναντίον του μνημονίου που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα.

Σας καλούμε για άλλη μια φορά να δώσουμε μια ώθηση στην έννοια της ενημέρωσης που κινείται πέρα από τα όρια και τις δεσμεύσεις των συμβατικών μέσων ενημέρωσης.

Σας καλούμε να χρησιμοποιείτε στο twitter το hashtag #rbnews μεταφέροντας ειδήσεις για τα όσα συμβαίνουν, πάντοτε με τη λογική που περιγράφουμε στη διακήρυξη αρχών και τον κώδικα δεοντολογίας επάνω στον οποίο έχουμε συμφωνήσει.

Σας καλούμε να ενσωματώσετε αν επιθυμείτε το εργαλείο των διασταυρωμένων ειδήσεων του #rbnews στο blog σας (μπορείτε να μας στείλετε email radiobubblenews (at) gmail.com και να σας στείλουμε τον κώδικα).

Οι διασταυρωμένες ειδήσεις του #rbnews θα δημοσιεύονται, όπως πάντα, στο coveritlive και την αρχική σελίδα αυτού του blog.

Το liveradio θα διακόψει τη ροή του προγράμματός του εάν υπάρξει ανάγκη να μεταδόσει έκτακτα ενημερωτικά δελτία ειδήσεων.

Στο βαθμό του εφικτού θα ενημερώνουμε και τη διεθνή κοινότητα μέσω μεταφρασμένων κειμένων για τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα.


Aνάβει ο ενδοκυβερνητικός πόλεμος - Απάντηση Ανδρουλάκη στους "τρεις"

Ανάβει ο ενδοκυβερνητικός πόλεμος εν όψει κρίσιμων αποφάσεων για το μέλλον της χώρας και της ευρωζώνης. Μετά την πολυσυζητημένη "παρέμβαση των τριών" (Α. Διαμαντοπούλου, Γ. Ραγκούσης, Α. Λοβέρδος), σειρά παίρνει ο Μίμης Ανδρουλάκης με δική του πολιτική παρέμβαση που αναρτήθηκε στο ιστολόγιό του.

Η τοποθέτησή του έρχεται εμφανώς σε απάντηση του κειμένου του "εκσυγχρονιστικού μπλοκ". Όλο το κείμενο Ανδρουλάκη:

Πολιτική επιστράτευση των απεργών στην καθαριότητα και επίταξη οχημάτων

Στην πολιτική επιστράτευση των απεργών στην καθαριότητα και στην επίταξη των απορριμματοφόρων των Δήμων της Αττικής, προχώρησε η κυβέρνηση με Απόφαση του Πρωθυπουργού χθες και ισχύει από σήμερα στις 7 το πρωί.
Μέχρι αυτή την ώρα όμως η Περιφέρεια της Αττικής που επιφορτίζεται με την εφαρμογή της απόφασης δεν έχει αποστείλει τα «φύλλα πορείας» στους απεργούς και στους δήμους. Παρ' όλα αυτά τα πρώτα απορριμματοφόρα έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο κέντρο της Αθήνας, υλοποιώντας την απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, μετά από χθεσινή έκκληση της ΑΔΕΔΥ, να καθαρίσει τα σημεία όπου αύριο και μεθαύριο θα γίνουν απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες, έτσι ώστε να μην χρησιμοποιηθούν τα απορρίμματα ως «πυρομαχικά» σε πιθανές εντάσεις.
Αυτή την ώρα συνεχίζεται η εκδίκαση της προσφυγής του Δήμου Αθηναίων κατά της απεργίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Εν τω μεταξύ η απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να διαθέσει 170 οδηγούς οπλίτες για τα ιδιωτικά ή δημοτικά απορριμματοφόρα δεν υλοποιήθηκε.

Συμπαραστεκόμαστε στην απεργία των δημοσιογράφων

Σήμερα ανοίγει η αυλαία της αυριανής 48ωρης πανελλαδικής απεργίας (19-20 Οκτωβρίου), με την 24ωρη απεργία των δημοσιογράφων σε όλα τα ΜΜΕ με αιτήματα την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, το σταμάτημα των απολύσεων, την απόσυρση του πολυνομοσχέδιου και τη διακοπή κάθε απόπειρας συρρίκνωσης των ΕΡΤ και ΑΜΕ-ΑΠΕ.

Το news.radiobubble.gr ως blog της «δημοσιογραφίας των πολιτών» χαιρετίζει και συμπαρίσταται στην απεργία στα ΜΜΕ που προκήρυξαν από σήμερα το πρωί οι δημοσιογραφικές ενώσεις. Σημειώνουμε ότι αρκετά μέλη της ομάδας του #rbnews που συνδράμουν με ειδήσεις και πληροφορίες, είναι επαγγελματίες δημοσιογράφοι μέλη και μη μέλη της ΕΣΗΕΑ και σήμερα απεργούν από τα Μέσα Ενημέρωσης όπου εργάζονται.

Ευνοϊκή ρύθμιση για τους δημοσιογράφους του δημοσίου

Με αποψινή τροπολογία που κατατέθηκε από το υπουργείο Οικονομικών στην Βουλή, επέρχονται ευνοϊκές αλλαγές στο μισθολογικό καθεστώς των δημοσιογράφων που εργάζονται στην ΕΡΤ, το ΑΠΕ, την Γ.Γραμματεία Ενημέρωσης, Γραφεία Τύπου κ.λπ. σε σχέση με το ενιαίο μισθολόγιο που συζητείται στην Βουλή αυτή την εβδομάδα. Συγκεκριμένα οι δημοσιογράφοι ναι μεν θα υπάγονται στο ενιαίο μισθολόγιο αλλά μέσα στο πλαίσιο των συλλογικών τους συμβάσεων, ενώ παραμένουν στα κύρια και επικουρικά ταμεία που ασφαλίζονται μέχρι τώρα.

17 Οκτ 2011

Επαφές πρωθυπουργού με εκδότες και καναλάρχες

Ανανέωση
Κύκλο επαφών με εκδότες και ιδιοκτήτες ραδιοτηλεοπτικών Μέσων Ενημέρωσης εγκαινίασε ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου. Στο γραφείο του στην Βουλή συναντήθηκε απόψε με τους κ.κ. Σταύρο Ψυχάρη (Το Βήμα) και Φώτη Μπόμπολα (Έθνος κ.λπ) στους οποίους ανήκει και το MEGA Channel.Στην συνάντηση αν και προσεκλήθη δεν πήγε ο κ. Βαρδινογιάννης.
Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους συνομιλητές να προσέχουν πως πληροφορούν την κοινή γνώμη, γιατί η δημόσια φωνή τους σημαίνει διαπαιδαγώγιση για τους πολίτες. Τους επεσήμανε επίσης ότι δεν είναι δυνατόν να πριμοδοτούνται συμπεριφορές που οδηγούν την Ελλάδα εκτός της ζώνης του ευρώ.
Οι επαφές του κ. Παπανδρέου θα συνεχισθούν αύριο με τους Γ. Αλαφούζο (Σκάι), Μ. Κυριακού (ANT1) και Κ. Μάινους(Alpha).

Παραιτήθηκε τελικά ο Θωμάς Ρομπόπουλος

Πριν λίγη ώρα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Α' Θεσσαλονίκης κ. Θωμάς Ρομπόπουλος παρέδωσε στον Πρόεδρο της Βουλής τρισέλιδη επιστολή που εξηγεί τους λόγους της παραίτησής του. «Δεν μπορώ άλλο να συνεχίσω να ψηφίζω, χωρίς να συμφωνώ, άδικα και αντιλαϊκά μέτρα υπό την πίεση ότι θα ανατραπεί η κυβέρνηση», αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρώην βουλευτης στην επιστολή του.Την περασμένη Παρασκευή ο κ. Ρομπόπουλος είχε προαναγγείλει την παραίτησή του, αρνούμενος να ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο. Στη συνέχεια ωστόσο δήλωσε ότι εξέταζε το ενδεχόμενο ανεξαρτητοποίησής του, αλλά τελικά επέμεινε στην αρχική του απόφαση. Με την παραίτηση του κ. Ρομπόπουλου ο αριθμόςε της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ δεν μεταβάλλεται αφού την θέση του θα καταλάβει η πρώτη επιλαχούσα της εκλογικής περιφέρειας κα Βούλα Ττεκτονίδου.

Επιστολή παραίτησης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θ. Ρομπόπουλου

Με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, Θωμάς Ρομπόπουλος, παραιτήθηκε του αξιώματός του. Λίγο πριν παραιτηθεί, ο κ. Ρομπόπουλος είχε σύντομη συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή ο κ. Ρομπόπουλος είχε προαναγγείλει την παραίτησή του, αρνούμενος να ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο.
Ολόκληρη η επιστολή του πρώην βουλευτή:

ΓΑΠ: Έκκληση για "αρραγές μέτωπο" μέσω Προέδρου της Δημοκρατίας

Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, με κύριο θέμα τη σύνοδο κορυφής της 23 ης Οκτωβρίου και τη συνέχεια των διαπραγματεύσεων.
Ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε πως «είναι η πλέον κρίσιμη εβδομάδα για την Ευρώπη και την Ελλάδα και οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα καθορίσουν την τύχη της ευρωζώνης».
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα είναι η πρώτη που χτυπιέται από την κρίση αυτή και παρά τις δικές της δυσκολίες και αδυναμίες, αν δεν υπάρξουν οι συνολικές και οριστικές λύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, θα συνεχιστεί αυτή η ανασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης και της ευρωζώνης».

Αναλυτικός οδηγός απεργιών και κινητοποιήσεων αυτής της εβδομάδας

Νέα Στοιχεία

> Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, την Τετάρτη και την Πέμπτη οι σταθμοί Σύνταγμα και Ευαγγελισμός θα είναι κλειστοί με εντολή της αστυνομίας.

> update: Οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας ανέστειλαν την 48ωρη απεργία τους για την Τετάρτη κ Πέμπτη και την έκαναν 12ωρη στάση εργασίας από την Τρίτη τα μεσάνυχτα έως τις 12.00' το μεσημέρι της Τετάρτης.


Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη και την Πέμπτη, ημέρες της γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ κ ΑΔΕΔΥ (στοιχεία από enet.gr)
ΜΕΤΡΟ: Τετάρτη και Πέμπτη, κανονικά από τις 9.00' το πρωί
ΗΣΑΠ: Τετάρτη: Στάση εργασίας μέχρι τις 10.00' το πρωί και από τις 18.00' έως την λήξη της βάρδιας. Πέμπτη: Στάση εργασίας από την έναρξη βάρδιας μέχρι τις 9.00' το πρωί.
ΤΡΑΜ: Τετάρτη: Στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 8.00' το πρωί και από τις 20.00' μέχρι και τη λήξη της βάρδιας. Πέμπτη: Στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 8.00' το πρωί.
Λεωφορεία και Τρόλεϊ και τις δύο ημέρες δεν θα κινηθούν από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9.00' το πρωί και από τις 21.00' το βράδυ μέχρι και τη λήξη της βάρδιας.

Οι υπόλοιπες απεργιακές κινητοποιήσεις αναλυτικά:

5 οι εταιρείες, 80 τα απορριμματοφόρα και απευθείας οι αναθέσεις

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας, οι εταιρείες που εμπλέκονται με απευθείας αναθέσεις στην αποκομιδή των σκουπιδιών στην Αττική είναι πέντε, αν και κατονομάζονται μόνον οι τρεις. Χρησιμοποιούνται 80 οχήματα, αντί των 800 απορριμματοφόρων των δήμων. Συγκεκριμένα:

Βίντεο συμβολικής κατάληψης τηλεοπτικού σταθμού στα Χανιά από φοιτητές


Aπό την κινητοποίηση – συμβολική κατάληψη του Συλλόγου Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης στη Νέα Τηλεόραση Χανίων, τοπικό τηλεοπτικό κανάλι της Κρήτης. Η παρέμβαση των φοιτητών έγινε κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων, την 15η Οκτωβρίου.

16 Οκτ 2011

Άρθρο-παρέμβαση τριών υπουργών της Κυβέρνησης

“Άρθρο των: Άννας Διαμαντοπούλου, Ανδρέα Λοβέρδου, Γιάννη Ραγκούση”

Στη μεγάλη οικονομική κρίση που βιώνουμε, συναθροίζονται πολλές προϋπάρχουσες «υπο–κρίσεις», με βασικότερη όλων το συντεχνιασμό και την εκτεταμένη, αλλά και ιδιότυπη, ανομία, σε όλο το φάσμα της δημόσιας ζωής. Για δεκαετίες,  μια σειρά αποφάσεων, επιλογών, κατευθύνσεων, προτεραιοτήτων και ιεραρχήσεων δεν υπήρξαν προϊόν δημοκρατικής σύνθεσης στην υπηρεσία του συλλογικού συμφέροντος. Αντίθετα,  επρόκειτο για ωμή επιβολή του κορπορατισμού, όπως  εκφραζόταν μέσα από την πρακτική δυναμικών μειοψηφιών.  Ομάδες πίεσης επιδίωκαν, με το «έτσι θέλω»,  την εξυπηρέτηση των συμφερόντων συγκεκριμένων τμημάτων της κοινωνίας και διαμόρφωναν, με την ανοχή ή και την εύνοια του πολιτικού συστήματος,  στα μέτρα τους τη δημόσια πολιτική. Το υψηλό κόστος αυτών των αποφάσεων για το κοινωνικό σύνολο δεν το προσμετρούσε κανένας, διότι  η μεγάλη πλειοψηφία παρέμενε σιωπηλή,  αφού πρόσκαιρα υπήρχαν τα περιθώρια του ανεξέλεγκτου δανεισμού και το πολιτικό σύστημα έκλεινε εύκολες και πάντως εκλογικά προσοδοφόρες συμφωνίες, χωρίς φυσικά κανένα σχεδιασμό, αλλά και την οποιαδήποτε συνείδηση των συνεπειών.  

Στα χέρια των ΜΑΤ από τα ξημερώματα ο ΧΥΤΑ ο Άνω Λιοσίων

Νέα στοιχεία
Περιφέρεια Αττικής: Διαψεύδει την εναπόθεση απορριμμάτων στο Ελληνικό
Με ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής διαψεύδει ότι τα ιδιωτικά οχήματα αποκομιδής απορριμμάτων, που έχει μισθώσει, εναπόθεσαν απορρίμματα στο ΚΤΕΟ του Δήμου Ελληνικού, χαρακτηρίζοντας ως «φήμες» τις σχετικές πληροφορίες.
«Το ΚΤΕΟ Ελληνικού αποτέλεσε σημείο συνάντησης και μεταφόρτωσης του οχήματος που συμμετείχε στην αποκομιδή...» τονίζει. Η Περιφέρεια, μάλιστα, καταγγέλλει ότι συνδικαλιστές της ΠΟΕ - ΟΤΑ επιτέθηκαν στο όχημα με αποτέλεσμα αυτό να παραμείνει εγκλωβισμένο στον χώρο, μέχρι σήμερα το μεσημέρι.

15 Οκτ 2011

«Η παγκόσμια αγανάκτηση άρχισε» Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές διαδήλωσαν σε όλη την υφήλιο

- Πώς είδαν τα ξένα δίκτυα και τα ειδησεογραφικά πρακτορεία τις συγκεντρώσεις
- Φωτογραφίες και βίντεο

Νέα Υόρκη, Τόκιο, Φρανκφούρτη, Όκλαντ, Βουκουρέστι, Μαδρίτη, Σίδνεϊ, Λονδίνο, Ταϊπέι, Δουβλίνο, Μανίλα, Ρώμη, Ταϊβάν, Αθήνα, Βερολίνο, Σεούλ, Λισσαβόνα, Σεράγεβο, Σαντιάγο, Άμστερνταμ, Στοκχόλμη, Χονγκ Κονγκ. Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο παγκόσμιο ραντεβού που δόθηκε απόψε σε 951 πόλεις σε 82 χώρες «Ενωμένοι για την παγκόσμια αλλαγή». Πιο δυναμική αυτή την φορά η Ρώμη όπου περίπου 200.000 διαδηλωτές κατέκλυσαν την Ιταλική πρωτεύουσα. Διαδήλωση που σημαδεύτηκε από επεισόδια με πυρπολημένα αυτοκίνητα σπασμένες βιτρίνες και επέμβαση με πολλά δακρυγόνα, ξύλο, συλλήψεις και δεκάδες τραυματίες.

«Αδιαμεσολάβητο δελτίο ειδήσεων» απ' ευθείας από το Σύνταγμα

Από την πλατεία Συντάγματος, στις 6 το απόγευμα οι απεργοί δημοσιογράφοι της ΕΡΤ θα μεταδώσουν διαδικτυακά ένα «αδιαμεσολάβητο απεργιακό δελτίο ειδήσεων» μέσω της web tv του ΑΠΕ (Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων) αλλά και του blog που δημιούργησαν πρόσφατα. dimosiografoiert.blogspot.com
Στην «εκπομπή» από το Σύνταγμα, με αφορμή το παγκόσμιο ραντεβού των «Αποφασισμένων», καλούνται να συμμετάσχουν και να κάνουν παρεμβάσεις εκπρόσωποι κ από άλλους «κλάδους εργαζομένων που πλήττονται από την κυβερνητική επίθεση».
Την ερχόμενη Δευτέρα στις 10πμ στην ΕΣΗΕΑ  οι εργαζόμενοι σε  όλα τα Δημόσια  Μέσα δίνουν συνέντευξη τύπου, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις. Την Τρίτη, ημέρα απεργίας σε όλα τα Μ.Μ.Ε. δίνουν ραντεβού  στις 11.00'  έξω από την ΕΣΗΕΑ και πορεία προς την βουλή. 

14 Οκτ 2011

«Εξαρτημένοι» από τις κυβερνητικές περικοπές

Tου Χρήστου Σύλλα

Καλό το σόου, αλλά καλύτερη η αλήθεια». Αυτά έλεγε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος γύρω στα τέλη Σεπτεμβρίου, όταν εργαζόμενοι και θεραπευόμενοι του ΚΕΘΕΑ διαμαρτύρονταν με την χαρακτηριστική  «Κραυγή» τους, για τις περικοπές στον προϋπολογισμό του φορέα. 

Ο κ. Λοβέρδος, φανερά ενοχλημένος, έλεγε πως, ενώ ο υφυπουργός του κ. Τιμοσίδης είχε διαβεβαιώσει πως το ΚΕΘΕΑ δεν θα πειραχτεί, οι άνθρωποι του φορέα «επιστράτευσαν» θεραπευόμενους για τη δημιουργία ενός «επικοινωνιακού» γεγονότος.  Η αντίδρασή του υπουργού, όμως, εκτός της σημειολογικής προσβολής της «Κραυγής», δεν κρίνεται «καλή» καθώς η διαφαινόμενη πραγματικότητα στους φορείς απεξάρτησης τον αφήνει έκθετο˙ κυρίως, βέβαια, αφήνει έκθετο τον κόσμο που έχει ανάγκη αυτά τα προγράμματα.

Πίσω στη Λέρο, με συνταγή της τρόικας

Της Αγγελικής Μπούμπουκα                                                                       
Επιστροφή στα άσυλα. Αυτό σηματοδοτεί η σημερινή πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα της ψυχικής υγείας και πρόνοιας, όπως εκτιμούν οι εργαζόμενοι σε δομές και φορείς του κλάδου, ο οποίος βρίσκεται σε κλιμακούμενο αναβρασμό.

Περίπου 220 δομές -κυρίως ξενώνες, οικοτροφεία, κέντρα ημέρας, κινητές μονάδες που δουλεύουν κυρίως συμβουλευτικά σε όλη τη χώρα κ.α- βρίσκονται αντιμέτωπες με τον κίνδυνο οριστικής κατάρρευσης ή δραματικής συρρίκνωσης των υπηρεσιών τους, ελέω Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Ορισμένες έχουν ήδη κλείσει ενώ όλες μετρούν 3-6 μήνες απλήρωτους εργαζόμενους και απροσδιόριστο αριθμό ληξιπρόθεσμων οφειλών (ενοίκια, λογαριασμούς και χρέη σε προμηθευτές).

ΗΠΑ: Απορρίπτουν κεφαλαιακή ενίσχυση του ΔΝΤ για την κρίση στην ευρωζώνη

Αξιωματούχος του G20 ανέφερε ότι το ΔΝΤ ενδέχεται να χρειαστεί αύξηση των κεφαλαίων του κατά 350 δισ. δολάρια, προκειμένου να μπορέσει να βοηθήσει την Ελλάδα - Reuters

O Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ δήλωσε ότι τα κεφάλαια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης επαρκούν για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη. Η δήλωση του κ. Γκάιτνερ έρχεται σε αντίθεση με δήλωση υψηλόβαθμης πηγής του G20 την οποία επικαλείται το Reuters.

Απεργοί ταξιτζήδες έδειραν φωτορεπόρτερ στην Πάτρα

Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε ο φωτορεπόρτερ της εφημερίδας «Ο Κόσμος» της Πάτρας, Γιάννης Πεφάνης από δύο απεργούς ιδιοκτήτες ΤΑΧΙ, την στιγμή που κάλυπτε την συγκέντρωση των ΤΑΧΙ στην πλατεία Γεωργίου, της πόλης. Αρχικώς ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ΤΑΧΙ Πάτρας δήλωσε ότι ανήκαν ότι οι θερμόαιμοι ταξιτζήδες είναι μέλη του ΠΑΜΕ, κάτι που διέψευσε κατηγορηματικά η συνδικαλιστική κίνηση του ΚΚΕ.
Σύμφωνα με το θύμα την ώρα που κάλυπτε φωτογραφικά την κινητοποίηση των ΤΑΧΙ δύο άτομα βγήκαν από την πορεία, τον πλησίασαν και του ζήτησαν την φωτογραφική του μηχανή. Όταν τους το αρνήθηκε άρχισαν να τον χτυπούν με γροθιές και κλοτσιές.
Την επίθεση, καταδικάζει με ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών Πελοποννήσου (ΕΣΗΕΠΗΝ) και ζητά από το σωματείο των ιδιοκτητών ΤΑΧΙ να απομονώσουν αυτούς που επικροτούν και χρησιμοποιούν βία.

Πλαφόν στα καύσιμα από τις 12 τα μεσάνυχτα απόψε

- 1,643 ευρώ η αμόλυβδη στην Αττική.
- 1,627 ευρώ στην Θεσσαλονίκη
Με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης, ορίστηκε ανώτατη τιμή στα καύσιμα (πλαφόν) για όλη την επικράτεια. Συγκεκριμένα: Η τιμή της αμόλυβδης στην Αττική ορίζεται στα 1,643 ευρώ ανά λίτρο. Το πλαφόν ισχύει από απόψε τα μεσάνυχτα και μέχρι της λήξης της απεργίας των τελωνειακών.

Ακολουθεί ο πίνακας για τις τιμές της βενζίνης σε όλη την Ελλάδα

Θέσεις «μάχης» για τα σκουπίδια

Νέα στοιχεία

- Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση Λοβέρδου
- Ενεργοποιήθηκε η εντολή της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών προς ΕΛ.ΑΣ.
- Με συλλήψεις και αυτόφωρο απειλούνται οι εργαζόμενοι στην Τ.Α. 
- Τσίπρας σε ΠΟΕ-ΟΤΑ: Έχετε μαζί σας το σύνολο της κοινωνίας

Με εφαρμογή του Αναγκαστικού Νόμου 2520 του 1940 εκδόθηκε η Υγειονομική Διάταξη «Επείγουσα ανάγκη αποκομιδής απορριμμάτων» του υπουργού Υγείας κ. Α. Λοβέρδου η οποία δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ. 2300/14-10-2011. Με την δημοσίευση  η προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κας Ελένης Ράικου έδωσε εντολή στην αστυνομία να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για:
-Να αναζητηθούν οι εκθέσεις της Υγειονομικής Υπηρεσίας,αλλά και του ΚΕΕΛΠΝΟ που θέτουν επί τάπητος ζήτημα κινδύνου της δημόσια υγείας
-Να εξεταστούν υπάλληλοι των υπηρεσιών αυτών
-Να ζητηθεί αν υπάρχει έκθεση πολιτών που να έχουν προσβληθεί ήδη και να αντιμετωπίζουν πρόβλημα εξαιτίας της μη αποκομιδής σκουπιδιών, οπότε σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να διαβιβαστούν και σχετικά αποδεικτικά ιατρικά έγγραφα.
-Να βρεθούν οι υπεύθυνοι για την τέλεση των προαναφερόμενων αξιοποίνων πράξεων (μόλυνση περιβάλλοντος και έκθεση σε κίνδυνο πολιτών ) ώστε να συλληφθούν με την αυτόφωρη διαδικασία.

Aπεργίες και καταλήψεις στα υπουργεία Εθν.Άμυνας και Οικονομικών


Υπό κατάληψη βρίσκονται από νωρίς το πρωί το υπ. Εθνικής Άμυνας και το υπ. Οικονομικών στην Αθήνα από τους εργαζόμενους που αντιδρούν στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας.

Στήριξη δικαστών προς τον ανακριτή που άφησε ελεύθερο τον Μ. Ψωμιάδη

«Ο κ. Ψωμιάδης αισθάνεται ότι χρειάζεται χρόνο, προτίθεται να εμφανιστεί στις αρχές όταν θα νιώθει ασφαλής και σε ό,τι έχει να κάνει με το κομμάτι της διαπόμπευσής του. Θέλει να ηρεμήσει...», δήλωσε ο συνήγορός του. 


Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η διαφωνία εισαγγελέα και ανακριτή αναφορικά με την προφυλάκιση του Μάκη Ψωμιάδη, ενώ οι δικαστές έσπευσαν να στηρίξουν τον ανακριτή Γιώργο Κασίμη, ο οποίος έκρινε ότι ο κατηγορούμενος έπρεπε να μείνει ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων αναφέρει τα εξής: 

13 Οκτ 2011

Παραιτήθηκε, παραιτείται ή θα παραιτηθεί ο Θωμάς Ρομπόπουλος;

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
Τελικά παραιτείται τη Δευτέρα ο Θωμάς Ρομπόπουλος, ο οποίος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, δημοσιοποίησε την πρόθεσή του παραίτηση του από το αξίωμα του βουλευτή. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ διαφωνεί με τα μέτρα της κυβέρνησης και θα γνωστοποιήσει το σκεπτικό της παραίτησής του με επιστολή που θα στείλει στον πρόεδρο της Βουλής. «Είμαι ξεκάθαρος. Θα παραιτηθώ τη Δευτέρα και ας πάρει την έδρα μου ο επόμενος βουλευτής», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να είμαι σε μία Βουλή που δεν μπορώ να αποφασίζω».

Υιειονομική διάταξη θα υπογράψει ο Α. Λοβέρδος για τα σκουπίδια στους δρόμους

Υγειονομική διάταξη για τα συσσωρευμένα απορρίμματα στους δρόμους της Αθήνας και άλλων μεγάλων δήμων του λεκανοπεδίου, προανήγγειλε από την Βουλή ότι θα υπογράψει ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος. Η υγειονομική διάταξη θα υπογραφεί κατά πάσα πιθανότητα σήμερα και θα έχει άμεση ισχύ. Μετά την υπογραφή της οι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να προχωρήσουν στην αποκομιδή των απορριμμάτων κυρίως από σημεία που θα τους υποδειχθούν, όπως σχολεία, ιδρύματα και γενικώς σημεία με ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες.

Αύξηση της καταστολής εξετάζουν οι βρετανικές αρχές

Η υπουργός Εσωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, ΤheresaMay, θέλει να προχωρήσει στη δημιουργία ομάδων για την απαγόρευση κυκλοφορίας έτσι ώστε, παράλληλα, η αστυνομία να δημιουργεί «απαγορευμένες» περιοχές κατά τη διάρκεια ταραχών. 

Οι δυνάμεις αυτές θα επιβάλλουν απαγόρευση σε περιοχές μεγάλης έκτασης για να αντιμετωπίζονται οι γρήγορα μεταδιδόμενες εξεγέρσεις, όπως αυτές που σάρωσαν τις μεγαλύτερες βρετανικές πόλεις τον Αύγουστο. 

Bazaar από το βιβλιοπωλείο του Εθνικού Θεάτρου

Να και μια καλή είδηση. Το βιβλιοπωλείο του Εθνικού Θεάτρου ανοίγει φέτος τις πόρτες του, με προσφορές σε προγράμματα θεατρικών παραστάσεων και βιβλίων από τη συλλογή του. Όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Θέατρο, θα πωλούνται στο κοινό, προγράμματα παλαιότερων παραστάσεων του Εθνικού Θεάτρου σε τιμές από 1 έως 2 ευρώ. Γνωστούς τίτλους θεατρικών έργων του ελληνικού και παγκόσμιου ρεπερτορίου, λευκώματα και μελέτες, σε πολύ καλές τιμές.
Το Bazaar θα διαρκέσει ένα μήνα, από Παρασκευή 14 Οκτωβρίου έως Κυριακή 13 Νοεμβρίου και το βιβλιοπωλείο λειτουργεί ημέρες και ώρες παραστάσεων.

Στενά δεμένη η Ασία με την πορεία των ευρωπαϊκών οικονομιών

Περαιτέρω κλιμάκωση στις κρίσεις χρέους της ευρωζώνης θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στις ασιατικές οικονομίες, εκτιμά το ΔΝΤ.

 Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο υποβάθμισε τις προβλέψεις του για την οικονομική ανάπτυξη στην Ασία εξαιτίας της χρηματοπιστωτικής κρίσης στην Ευρώπη και μιας πιθανής ύφεσης στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του οργανισμού, οι κίνδυνοι για την Ασία «είναι στενά εξαρτημένοι από την πτωτική πορεία» εξαιτίας των αρνητικών εκτιμήσεων για την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, τις μεγαλύτερες αγορές στις οποίες κατευθύνονται οι ασιατικές εξαγωγές. 

Στον «χορό» των απεργιακών κινητοποιήσεων

«Χειρόφρενο» στις αστικές συγκοινωνίες εκτός του Προαστιακού, 24ωρη απεργία εξήγγειλαν για την Παρασκευή και οι ιδιοκτήτες ταξί. 
 
Εντείνονται οι αντιδράσεις των συνδικάτων στις νέες ρυθμίσεις για τις εργασιακές σχέσεις, στο μέτρο της εφεδρείας και στις περικοπές μισθών και συντάξεων. Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν με την 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στις 19 Οκτωβρίου. 

Ειδικότερα, χειρόφρενο τραβούν την, Πέμπτη και την Παρασκευή, όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς πλην Προαστιακού, καθώς οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 48ωρη απεργία. Στις 11 το πρωί της Πέμπτης έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τη Βουλή.

Με απολύσεις απειλεί η κυβέρνηση για τα σκουπίδια στους δρόμους

«Ναυάγησε» η χθεσινοβραδυνή συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών κ. Χάρη Καστανίδη με το προεδρείο της ΠΟΕ-ΟΤΑ ώστε να εξευρεθεί λύση για την αποκομιδή των απορριμμάτων που έχουν κατακλύσει τους δρόμους της Αθήνας. Τόσο το υπουργείο, όσο και οι εργαζόμενοι εμμένουν στις θέσεις τους, με αποτέλεσμα το υπουργείο να απειλεί με απολύσεις όσους από τους εργαζομένους συμμετάσχουν στις καταλήψεις και δεν εργάζονται, εφόσον δεν έχει κηρυχθεί απεργία. Παράλληλα όπως άφησε να εννοηθεί ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Π. Κουκουλόπουλος, δεν θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι που δεν εργάζονται λόγω των κινητοποιήσεων.

ΔΕΗ: Οι λογαριασμοί θα εκδοθούν και θα αποσταλλούν στους καταναλωτές

Ο λογαριασμός της ΔΕΗ με το "χαράτσι" (φωτο: 24h.gr)
«Έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλεί στην Επιχείρηση η κατάληψη του κέντρου έκδοσης λογαριασμών από τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Συγκεκριμένα, η Διοίκηση της Επιχείρησης από την πρώτη στιγμή που η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ μέσω ανακοινώσεων εξεδήλωσε την πρόθεσή της να παρεμποδίσει την έκδοση λογαριασμών εξασφάλισε, με ιδιαίτερο κόστος για την Επιχείρηση, εναλλακτικούς τρόπους εκτύπωσης και αποστολής, μηχανισμοί που θα ενεργοποιηθούν σήμερα.», αναφέρει ΔΕΗ με Δελτίο Τύπου.

«Να ξεπαστρέψουμε την κυβέρνηση»

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στις αστικές συγκοινωνίες προαναγγέλλει μέσω της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ, ο γενικός γραμματέας του σωματείου της ΕΘΕΛ (μπλε λεωφορεία) κ. Α. Κομίνης. «Στόχος μας δεν είναι μόνο τα στενά οικονομικά και θεσμικά αιτήματα του κλάδου, αλλά να ξεπαστρέψουμε αυτή την κυβέρνηση. Αυτό ζητάνε από εμάς όχι μόνο οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες αλλά όλοι οι πολίτες», δήλωσε.

12 Οκτ 2011

Ομιλία του Μανώλη Κυπραίου στα ΜΑΤ: «Κάνω έκκληση. Σταματήστε την βία»

«'Ηρθα εδώ να σας δω κατάματα! 'Ισως σε αυτή την αίθουσα να είναι και ο διοικητής των ΜΑΤ που έδωσε την εντολή να μου ρίξουν την χειροβομβίδα κρότου - λάμψης που με άφησε ανάπηρο... Βρίσκομαι εδώ για να συγχωρέσω αυτούς που με άφησαν ανάπηρο!» Με αυτά τα λόγια ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος - που υπέστη οριστική κώφωση από επίθεση των ΜΑΤ στην συγκέντρωση της 15ης Ιουνίου στο Σύνταγμα, καλύπτοντας δημοσιογραφικά το γεγονός - απευθύνθηκε στους αξιωματικούς των ΜΑΤ σε ημερίδα με θέμα: «Αστυνομία και Ανθρώπινα Δικαιώματα». Την εκδήλωση διοργάνωσαν οι Ομοσπονδίες των Αστυνομικών. 

15/10: Παγκόσμιο κάλεσμα συγκεντρώσεων και ομιλιών για #globalchange

Στις 15 Οκτωβρίου, άνθρωποι σε 622 πόλεις απο 79 χώρες, συμμετέχουν στο κάλεσμα που διαδίδεται απο μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για μια παγκόσμια ειρηνική διαμαρτυρία ενάντια στη σύγχρονη πολιτική και οικονομική ελίτ.  Η κινητοποίηση, σύμφωνα με κείμενα που ανέβηκαν στο σχετικό ισότοπο 15october.net και που μπορείς να διαβάσεις παρακάτω μεταφρασμένα στα Ελληνικά, αποσκοπεί ώστε η 15η Οκτ. να μην είναι απλά μια ημέρα συγκεντρώσεων που συμπίπτουν χρονικά ανα την υφήλιο, αλλά η αφετηρία για οργάνωση “απο τα κάτω” όπως έχουν αρχίσει να δίνουν ήδη το παράδειγμα χώρες σαν την Ισπανία, την Ελλάδα και το Ισραήλ.

Στα πλαίσια αυτών των κινητοποιήσεων πραγματοποιείται 4ήμερη κομβική συνάντηση συλλογικοτήτων, το λεγόμενο 15s hub meeting στο οποίο θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις και workshops για θέματα αναφορικά με: 

Διεθνής Αμνηστία προς Καναδικές αρχές: Να συλλάβετε τον Τζ. Μπους για βασανιστήρια

Η Διεθνής Αμνηστία ζητά από την Καναδική Κυβέρνηση να συλλάβει ή να ασκήσει δίωξη στο πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους για βασανιστήρια και εγκλήματα που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο. Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος θα επισκεφθεί τον Καναδά στις 20 Οκτωβρίου. Με αφορμή αυτή την επίσκεψη η διευθύντρια της «Δ.Α.» των ΗΠΑ Σούζαν Λι, έστειλε αίτηση-υπόμνημα στην κυβέρνηση της χώρας, επισημαίνοντας ότι «ο Καναδάς δεσμεύεται από τις διεθνείς υποχρεώσεις του να συλλάβει και να παραπέμψει στη δικαιοσύνη τον πρώην πρόεδρο Μπους, δεδομένης της ευθύνης του για εγκλήματα που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, όπως τα βασανιστήρια».

Περισσότερα εδώ: Canada urged to arrest and prosecute George W. Bush

Φυλάκιση μέχρι 3 χρόνια σε όσους προτρέπουν σε ρατσιστική βία

Εγκρίθηκε ομόφωνα από το σημερινό υπουργικό συμβούλιο το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Στο νομοσχέδιο προβλέπεται: Φυλάκιση από 6 μήνες έως 3 χρόνια και χρηματική ποινή 3.000 έως 10.000 ευρώ για όλους όσους με πρόθεση, δημόσια ή προφορικά διά του Τύπου ή του Διαδικτύου, παροτρύνουν ή διεγείρουν πρόσωπα ή ομάδες σε βιαιοπραγίες εναντίον όλων όσων προσδιορίζονται με βάση το χρώμα τη φυλή τη θρησκεία κλπ.
Τιμωρείται επίσης με φυλάκιση έως τρία χρόνια όποιος εγκωμιάζει ή αρνείται τη σημασία εγκλημάτων γενοκτονίας, κατά της ανθρωπότητας, πολέμου κλπ. Διοικητικό πρόστιμο 15.000 έως 300.000 ευρώ επιβάλλεται στα νομικά πρόσωπα για λογαριασμό των οποίων πραγματοποίησε τις παραπάνω πράξεις φυσικό πρόσωπο με διευθυντική θέση.

ΔΕΗ: Κατάληψη στα εκδοτήρια λογαριασμών από την ΓΕΝΟΠ, την Δευτέρα αποστέλλονται 190.000 λογαριασμοί με το "χαράτσι"

- Αντιδρούν συνδικαλιστές στην «κατάληψη Φωτόπουλου». «Το κάνει για τα κανάλια»
- Σε άλλο σημείο τυπώνονται οι λογαριασμοί της ΔΕΗ

Κατάληψη της υπηρεσίας που εκδίδει τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος πραγματοποιούν από το απόγευμα συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Δεν έχει ακόμα διευκρινισθεί αν πρόκειται για συμβολική ενέργεια ή αν θα παραμείνουν ώστε να μπλοκάρουν την έκδοση του πρώτου πακέτου 190.000 λογαριασμών που θα περιέχουν το τέλος για τα ακίνητα και θα ταχυδρομηθούν την Δευτέρα.

Παπανδρέου: «Θα υπάρξουν γενναίες λύσεις για την μείωση του χρέους»

Την ελπίδα ότι στην σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην συνεδρίαση της G20 στις αρχές Νοεμβρίου στη Νίκαια της Γαλλίας θα υπάρξει γενναία λύση από τους Ευρωπαίους ηγέτες για την μείωση του χρέους της Ελλάδας, εξέφρασε προς τους υπουργούς του, ο Γιώργος Παπανδρέου. «Διαπραγματευόμαστε με κάθε τρόπο για να μειώσουμε το χρέος. Είναι μια μεγάλη διαπραγμάτευση, και εκεί έγκειται το μεγάλο πρόβλημα», τόνισε στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η ομιλία του Πρωθυπουργού στο σημερινό υπουργικό